Sveiki!
Šķiet, ka te bija jau iepriekš kautaks līzīgs apskatīts, bet nevarēju atrast :(
Tatad problēma:
Kā un vai vispār ir iespējams novērst brīvrumbas iesalšanu ( kad partrauc mīt pedāļus, tad kasete turpina griet ķēdi).
Konkrēti man stāv Ovatec rumbiņa ar slegtajiem gultņiem ( konkēti tā kas p 16 Ls http://www.zzk.lv/lat/produkti/rezerves_dalas/?cat=185 )
Šodien ZZK Imantas tehniķis pastastija, ko var darit, ka varetu līdzet!
Tatad brivrumba ir iesmereta ar solidolam lidzīgu smeri, kas pie minusiem stipriem paliek par biezu, ka rezultatā vina vairs nefunkcionē!
Vina ir jānoņem, jāizskalo laukā ta smere un tās vietā jāieeļo ar parasto ēļļu ( ķēžu), tirksķis, gan tad paliksot stipri skaļāsk, bet toties iespējams ka neiesals.
Otrs varianst, ir pieciest neērtibas, ka visu laiku ķede jatur pie slodzes ( iestiepta minot pedeļus līdzi) kamer palisk siltaks!
Par smēres sacietēšanu jau bija aprakstīts vienā diskusijā. Runa gāja par braukšanu ziemā vai kaut ko tamlīdzīgu.
Laikam šī ir īstā http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=10094
[quote=r_s]Par smēres sacietēšanu jau bija aprakstīts vienā diskusijā. Runa gāja par braukšanu ziemā vai kaut ko tamlīdzīgu.
Laikam šī ir īstā http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=10094[/quote]
Ta bija diskusija par to, ka ķēde noprotu ka leca pari zobratiem, jo tie bija apsalusi ( jo problemas autors nevareja uzmit specigi), bet man ar mišanu viss ok, bet ja parstasu mit, tad kasete griezisies lidzi ratam.
Bet atrisinajums ari tas pats, sapumpet ar mineraleļļu!
pagaidi mazliet silaku laiku un atsac mit bez problemam! p.s. visu cienu kas min tados minusos, bet tas ir neprats!
jocigi.
man lidz shim rumba nav iesalusi nekad, lai ari es ari pedejos 8 gadus visu ziemu braucu.
Kadreiz bija noname kautkada, iepriekseja Novatec ari 5 gadus iztureja, tagad uzliku citu tadu pashu.
bet toties ir bijushi gljuki, kad saiet visada draza ieksha tur kur zobratu kasete virsu liekas - rekomendeju nonjemt nost kaseti un visu iztirit ar WD-40. varbut tur kads udens ir palicis.
nu var ari salaistit ar ellju. var vel ar kadu petroleju vai vaitspirtu izmazgat.
kaut kāda hrenovā ziede, ja sasalst pie šiem mīnusiem, normālai smērei nevajadzētu sabiezēt jo šīs jau nav nekādas ekstrēmās temperatūras. bet parastā ķēžu eļļa gan man šķiet par šķidru priekš brīvrumbas.
iegāz sāli :D
soorī :)
Uz teflona lubricētajiem rakstīts līdz - 50 C
Bet nav jau tik auksts, drīzāk iegājis ūdens.
Paskatoties kā sabiezē auto motoreļļa pie -25C, salīdzinot ar tās stāvokli pie +20C, nebrīnos, ja smēre sabiezē, un nevajag jau ļoti sabiezēt, lai pasākums pārvērstos par fixed gear.
Dzintar, brauc, citi saka ka auksts, tapēc ka viņiem skauž un viņi nevar pabraukt šādos laika apstākļos, malacis!
Es kautkad baigi sen no sava choma rekomendacijas iepirku SHELL melno Litija gultnju smeeru.
Tads paliels cilindrs, vispar autinjiem domats :)
Smereju to visur, kur gadas izmazgat originalo ziekji ara.
Ze best - udeni atgruzh un iet muzhigi.
Ziema vairak jauzmanas no taa ka trosites iesalst, nedrikst parak nikni richuku mazgat.
Nupat savejo ieliku vanna noteceties, aizmirsu notirit ar birsti ara :D
Toties man ziema sacis gljukot Sigma 1200 spidometrs. Uzkaras laiku pa laikam :(
[quote=gasha]Es kautkad baigi sen no sava choma rekomendacijas iepirku SHELL melno Litija gultnju smeeru.
Tads paliels cilindrs, vispar autinjiem domats :)
Smereju to visur, kur gadas izmazgat originalo ziekji ara.
Ze best - udeni atgruzh un iet muzhigi.
Ziema vairak jauzmanas no taa ka trosites iesalst, nedrikst parak nikni richuku mazgat.
Nupat savejo ieliku vanna noteceties, aizmirsu notirit ar birsti ara :D
Toties man ziema sacis gljukot Sigma 1200 spidometrs. Uzkaras laiku pa laikam :([/quote]
Deretu to smeri noprovet!
Par trosītem, viendin niknā sala man paliks single speed, jo iesala pārslēdēja trosīte, to atrisinaju nomainot trosīti ( parasto shimano) pret xtr un uzlikeot pilno apvalku ko pistiprināju pie ramja ar kabeļu savilcējiem ( paldies tam kurš man to ieteica).
Paldies par atbalstu, un turpinam mīt!
Shell Retinax HDX 2
Operating temperature: -30 +100 C
bet nu burka liela, 400grami, veca cena virsuu Ls 2.58
[quote=gasha]Shell Retinax HDX 2
Operating temperature: -30 +100 C
bet nu burka liela, 400grami, veca cena virsuu Ls 2.58[/quote]
vai tas ir piedavajums, ka tu vari man vinu pārdot?
Runājot par smēri. Ņemam savu velosipēdu (tas nekas, kad ārā -25). Notēmējam uz tuvāko Depo (vai kādu citu celtniecības/auto preču veikalu). Aizminamies un meklējam Litolu jeb Litija smēri. (Litols ir tas pats solidols, tikai uz Litija bāzes, kas padara to noturīgāku pret ūdeni, temperatūru un nodilumu.)
Pats Depo nopirku Litija smēri ar “monblēnu” (neatceros kā īsti bija piejaukuma nosaukums), cilindriskā tūbā par ~ Ls1,69.
“monblēnu” …
Molibdēnu droši vien :)
“monblēns” drīzāk būs molibdēna disulfīds, par tā īpašībām te: http://www.molilat.lv/index.php/lv