Sveiki!
Tātad esmu nolēmis iegadāties fixed gear velosopēdu. Iemesli ir daudzi. Galvenais iemesls - vienkārši saliekams, smuks un vari izpausties ritenī.
No sākuma gribētu dzirdēt Jūsu atsauksmes par fiksīšiem. Kas Jums patīk, kas nepatīk?
Iesākumā gribētu pateikt, kad esmu ļoti apmulsis. Pats nezinu ko es gribu. MTB, fiksīti vai šosejnieku…
Braukšana tiek ieplānota principā tikai pa asfaltu.
Gribētos kaut ko, ar ko varētu diezgan ātri uzmīt. Itkā daļēji vēl metu aci uz šosejnieku, bet liekas, kad tas būs pārāk šiki. Liekas, kad fiksīts tomēr būs pareizā izvēle.
Kāpēc es šaubos par fiksīti? Tieši par ātrumu. Gribētos uzzināt - cik reāli ātri varētu uzmīt ar fiksīti? Ļoti stulbs jautājums, bet skatoties dažādus video - izskatās, kad kājas ir pārāk ātri jākustina, lai iegūtu augstu ātrumu. Tas viss ir zobratu attiecībā, vaine? Ko es vispār gribu darīt ar fiksi? - ikdienas braukšanai vasaras sezonā (darbs, veikals), tad varbūt vēl kādu reizi bez stopa izbraukt palielāku apli (40km) un mazliet arī pasvīsts un ir vēlme arī piedalīties un izmēģināt savus spēkus varbūt kādā velo maratonā…
Un jā… es pat nezinu kā lai visu šito var viegli izstāstīt. Es ceru, kad Jūs sapratāt, ko es domāju…
Tātad gribu riteni, kas būtu gan izskatīgs, gan labs (ātri varētu uzmīt)…
Tā vispār es par fiksi tikai domāju…
Varbūt kāds nebūtu tik labs un ieteiktu varbūt kaut kādus veikalus, kur noteikti varētu skatīties? Varbūt šeit pat kāds par draudzīgām cenām var izpalīdzēt? Ļoti būtu pateicīgs :). Rēķinos apmēram uz 200-400euro. Nezinu kāpēc, bet esmu noskatījis PURE FIX fiksīšus. http://purefixcycles.com/collections/standard-fixies, kuriem ir “flip flop” (vienā pusē brīvgaita, otrā fixed)…
Paldies! :)