Vai jūs būtu ar mieru maksāt par sava labākā drauga (velo) novietošanu apsargājamā velonovietnē?
Cik daudz jūs būtu gatavi maksāt?
Jā, būtu gatavs maksāt, bet tikai pie nosacījuma, ka stāvvieta arī atbild mantiski, ja kaut kas notiek ar velo. Summa varētu būt 1Ls par 1h un kādi 1.5Ls par 3h utt
Pa stundām maksāt nav interesanti un viena apsargāta velonovietne nekonkrētā vietā Rīgā arī neko neizsaka, nopelnīt arī diez vai izdosies, jo par 1Ls stundā reti kurš tur atstās savu velo - drīzāk meklēs tuvāko stabu vai žogu.
Man interesantāka šķistu sistēma, kas sastāvētu no daudzām velonovietnēm dažādos Rīgas punktos, nav obligāti, lai blakus stāv tante un visus velo pieskata - tā var būt sistēma ar labu videonovērošanu, sakarīga augstuma žogu un čipu sistēmu + uzturētāja mantiska atbildība par velo. Velo braucējs varētu iegādāties abonementu, kas ļauj novietot velo jebkurā novietnē. Abonementa cena atkarībā no velo vērtības, ko noskaidro slēdzot līgumu. Ja velo tomēr nozog, tad cietušais saņem tādu summu, kāda norādīta līgumā.
Velostāvvietes ir jāparizgudro.
Ideja nedaudz līdzīgai, kas realizēta liftam ēkā - pacēlājs ar čipkartes autentifikāciju. Stāvvieta uzstādāma uz jebkura staba/sienas.
Ja šī ir aptauja, tad es esmu ieinvestējis augstākās drošības pakāpes ķēdē un neko vairāk maksāt neinteresē. Neomulīgās situācijās priekšējo ratu var paņemt līdzi vai atstāt 200m tālāk, kur vairāk ļaudis un dzīvības.