GPS uz velo

Cik noprotu forumā ir ļaudis, kas labi orientējas GPS klāstā, tāpēc man gribētos zināt, kādus brendus un modeļus jūs izmantojat. Iespējamie plusi - mīnusi! Piemēram, mani interesē ierīce, kura rādītu karti, ar iespēju saglabāt maršrutu un augšupielādēt to, iespējams arī augstuma mērījumi nebūtu peļami, un būtu droši piestiprināma pie velo stūres, un protams pieņemama cena. Mazāk interesē ātruma sensori, kadence, sirds ritms par cik jau lietoju SUUNTO T4c. Tātad, kādas ir jūsu domas par piedāvāto iespēju un cenu attiecību, un ko jūs jau izmantojat?

nu jau kādu laiku lietoju Gamin Oregon 300. oficiālā izplatītāja cena ir 315, lētāk ir Semicom.lv, taču ja pajautāsi, “Concors” nolaidīs cenu līdz Semicom.lv līmenim.

šis ir mans pirmais GPS, plusus un mīnusu pateikt nevarēšu, nav pieredzes. taču manas prasības apmierina. pirku dēļ Geocaching atbalsta.

Lietoju Magellan Explorist 400. Citus lietojis neesmu tāpēc salīdzināt nevaru, bet šim tās galvenās funkcijas ir … karte … saglabāt maršrutu … augšuplādēt to … pārvietošanās ātrums … augstums … kopējie augstummetri distancē … piestiprināms pie stūres. Cenu gan nezinu, jo manējais no gaisa nokrita :D Kā trūkums kas pamanīts … liekas displejs pašvaks, melnbalts, slikta izšķirspēja

Nezināju ka GPS iekārtas mēdz krist no gaisa, tautieši uzmanās, lietojiet ķiveres, citādi tāds GPS uzkritīs uz galvas šķiet maz neliksies.

Garmin Edge 305. Ļoti ērti, kas viss ir vienā ierīcē - puls, kadence, treniņprogrammas utt. Karte kā tāda nav. Maršrutus veido pats (vai atrodi iekš piemēram mapmyride.com) balstoties uz google earth satelīta/kartēm un tad ielādē ierīcē. Manuprāt karte arī īsti nebūtu pielietojama no velobraucēja viedokļa, izņemot, ja plāno braukt pa autoceļiem, jo mazās taciņas lielajās kartēs tāpat nav iekšā. Jaunākiem modeļiem ir krāsaini ekrāni un kartes iekšā. Pēc savas pieredzes un vajadzībām es par to nebūtu gatavs maksāt. Ja esi ielādējis trasi, sacensībās vari redzēt konkrētā posma augstuma diagrammu - tas ļauj taktiskāk braukt.

No mīnusiem - altimetrs gļuko un vadība/izvēlnes nav pārāk ērtas. Kopumā iesaku, turklāt ņemt ar kadenci un pulsu.

Man ir oregon jaunaakais braalis Colorado. atshkjiriiba ir taa ka nav touchscreen bet liidz ar to ir garaaks bateriju muuzhs.

• ir tas ka ir mainaamas baterijas. (2xAA)
  • baterijas kalpo ap 20h nonstopaa. (manaa gadiijumaa tikai laadeejamie akulumatori)
  • ir kartes, aarpus austrumeiropas (vaacijaa, zviedrijaa, somijaa) ir ljoti smalkas kartes(city navigator 2009) vietaam pat velocelinji iekshaa.
  • bike mount ir ljoti vienkaarshs, bet manupraat ljoti veiksmiigs. perfekti ietilpst uz mana iznesuma ;) un shkjiet arii nerada aizdomas ka vereetu izdomaat no turienes nokrist. ;)
  • on the fly paarplaano (ja aizbrauc nepareizi) tik jaauzmanaas ar to plaanoshanas kljuudu(pie miinusiem)
  • raksta track un var braukt pa track.
  • navigaacija sako jo programmeetaaji ir pieljaavushi kljuudu algoritmaa(jociigi ka taa jau tik ilgi nav izlabota). vieniigais veids kaa sho kljuudu apiet ir izveeleeties ljoti attaalu galapunktu. (nu piemeeram ja vajag braukt uz riigu no liepaajas galapunktu uzlikt tallina… ) preteejaa gadiijumaa var naakties liikumot nevajadziigi :/
  • marshruta plaanoshanaa nevari izplaanot alternatiivas, nevari izsleeg marshruta posmus (kaa to ljoti veiksmiigi var izdariit TomTomaa - shis arii buutu veids kaa noveerst algoritma kljuudu.)

MAN IR MOBILAIS TELEFONS :)

Ja nav baigās nepieciešamības brauciena laikā skatīties krāsainas bildītes, tad pilnīgi pietiek ar Garmin Edge 305…

Melnbalto ekrānu trūkums ir tāds, ka kartes uz šādiem ir praktiski nesalasāmas. Pats lietoju Garmin 76CX, kurš komplektācijā ar Latvijas topogrāgisko karti ir ļoti noderīgs ja gribas pa ceļiem un neceļiem pablandīties. 60tais ir analogs vien ar to atšķirību, ka iemests ūdenī grimst bet par to ir nedaudz kompaktāks. Cena šādam tagad bišķi virs 200Ls ar rūtējamu un internetā atjaunojamu LV topeni. Kas attiecas uz pārējām kartēm, tad pasēņojot internetā var dabūt visu ko vajag 4free.

Backupam ir iPhone, bet salīdzinot ar Garminu jūtība un precizitāte šādam ir krietni švakāka lai arī OpenMap kartes uz MotionX softa ir tīri labas arī Latvijai. Šī verķa problēma ir tāda, ka GPS ~2 stundu laikā iztukšo bateriju līdz ar to riskē palikt gan bez GPS, gan telefona.

Neiesaku touch screen modeļus, jo ar cimdiem šādus darbināt nav iespējams.