Gļuko velocompis VDO C2DS!

Šāda situācija: braucu kādi 8km/h pa meža takām kompis pēkšņi parāda 15 km/h, kaut gan nav bijis ne uzrāviens, ne rats gaisā- ne no kā, paņem un izmaina ātrumu. Tas pats attiecināms ir uz distances skaitīšanu- pēkšņi minimālā iedaļa 0,01km uz kompja paiet 3 ātrāk kā vajadzētu. Vēl dienu iepriekš bija tā, ka kompis pārstāj skaitīt gan laiku, gan km- it kā būtu beidzis braukšanu. Bet es točna turpināju braukt!
Compis jauns, batereja jauna, uzstādīts ar pēc instrukcijas, vis saregulēts kā nākas. Vismaz es tā domāju!
Ko darīt- mainīt baču, uzstādīt visu par jaunu, varbūt brāķis? Tas tak nav normāli, ne?

Man bija tāds “gļuks”, kompim gan vairāk par 2 gadiem, vienkārši uz magnēta bija dubļi, notīrīju un viss OK, kaut gan Tavā gadījumā izklausās visai “strange situation”…

Man ir pavecs Cat Eye bezvadnieks, kuram ir hronisks gļuks 1,00 km vietā dažkārt izskaitīt tieši 0,98 km. Arī ar svaigām baterijām.
Skaitītāji VAR gļukot, ja tie nevis skaita, bet mēra frekvenci (kas nav konstanta!) un tad veic Furjē transformāciju - no frekvenču spektra uz laika spektru - ar pārāk mazu izšķirtspēju (piem. 8 bitu konvertors). Tikai grūti iedomāties, ka ar tādu vnk skaitītāju ražotāji konstruktīvi būtu iebraukuši tādās auzās…

Taureni, Tu velc uz to, ka dubļi sliktāk laida cauri magnēta magnētisko lauku? Tam ir grūti noticēt, ja vien to dubļu sastāvā nebūtu daudz dzelzsrūdas:)

Parasti pamainot magnētiņa pozīciju (piemēram tuvāk Herkonam) problēmas pazūd. Protams nevar izslēgt arī it kā jaunas baterijas “švakumu” (jo noliktavās tie paguļ labu laiciņu, līdz nonāk uz letes un tad gaida pircēju).

Ansi, es tikai dalījos pārdomās, un konstatēju faktu…

Batereja jau iepirkta- nomainīšu, tad redzēsim, ko ta teiks!

Es gribēju vērst lietotāju uzmanību uz to, ka magnētiņa radīto ārējo magnētisko lauku var izmainīt tikai feromagnētiska materiāla netīrumi (“dubļi”). No otras puses sakot to pašu - magnētiņš drīkst būt aplipis ar jebko nemagnētisku, tam neko nevajag mainīt. Tāpēc jautājums par Taureņa sekmīgo problēmas novēršanu paliek atklāts. Vai tiešām ne magnēts, ne herkona sensors pie tīrīšanas netika izgrūstīts?

[quote=Ansis]…ļoti gudrs teksts…nu tur tas Furjē un Co.

Taureni, Tu velc uz to, ka dubļi sliktāk laida cauri magnēta magnētisko lauku? Tam ir grūti noticēt, ja vien to dubļu sastāvā nebūtu daudz dzelzsrūdas:)[/quote]
Ou…interesanta metode dzelzs atradņu meklēšanai :D

A mož vnk mitrais laiks tai elektronikai nepatīk? Ir tā man savā laikā gadījies.

man kaut kas līdzīgs bija ar Ciklomaster. Faktiski ātrāk pa 30 nerādīja un pēkšņi uzlec 16 kmh. Taču magnētiņu pavirzīju augstāk virs sensora. Bet tad bija tieši pretī

Man ar bija velokompjūters. Pilnīgs brāķis. Pirmais defekts bija tāds, ka 30 sekundes viņam jau bija 1 minūte. Pēc mēneša lietošanas kautkas notika tam magnētiņam , kas ir pie spieķa un vairs nestāvēja vietā. Bija vītne sabeigta un nevarēja pieskrūvēt ciešāk. Tad vēl gribēju pielikt pie otra ričuka, bet izrādijās, ka vads ir par īsu :( . Pēc savas pieredzes gribētu tekt tā. Nepērciet lētāko velokompjūteri, bet uzticamāko. Pirms pirkšanas paskatieties vai vadiņš stiepsies no stūres līdz dakšai! :)

pakomentē kurš to magnētiņu uz tā spieķa pirmajā reizē skrūvēja…?tu vai kāds cits?

Manā gadījumā 1.reiz uzlikšanu gan magnēta, gan kompja(arī parametru saregulēšanu) veica veikala darbinieki tajā dienā, kad pirku felli. Nomainīju bareriju, bīdiju magnētu, liku tuvāk kompi, bet rezultāts tāds pads- uznāk brīdis, kad viņš kustībā vairs nerāda-it kā es būtu pārtraucis braukt.Atsāk skaitīt pēc atkārotas kustības uzsākšanas.

Kas attiecas uz magnētiņa stāvokli attiecībā pret herkonu, parasti tam nav jābūt vidū! Uz herkona korpusa ir jābūt ievilktām svītriņām v.tml. marķējumam magnēta optimālajai pozīcijai. Daži to neņem vērā un pa laucinieciskai modei liek tik pret vidu. Tas var būt iemesls sliktai velodatora darbībai.

Svītriņu nav v.tml., ir likts pa vidu, zemaak, augstāk, paralēli un ieslīpi. Taspats.

man tieši tā bija, ka es liku pa vidu un čakarējās, bet tad liku nedaudz augstāk un viss iet

Ja marķējuma nav, pieliec ausi pēc iespējas tuvāk herkonam, pacel riteni un pagriez to turp-atpakaļ, lai magnēts noietu gar herkonu. Vismaz 1 cm magnēta nobīdīšanas garumam ir jābūt starp diviem herkona klikšķiem (kad tā kontaktiņi saslēdzas un atslēdzas).
Ja tev ir testeris, paņem divas tievas kniepadatas, izdur cauri vadiņu izolācijai un pamēri, vai herkons saslēdzas.

pakomentē kurš to magnētiņu uz tā spieķa pirmajā reizē skrūvēja…?tu vai kāds cits?[/quote]
Es pats :) Bet likās, ka labi pieskrūvēju. Man pat prātā, ka bija zīmēts, ka jāliek ir pa vidu un maksimālā nobīde no centra ir 3 mm vai arī 2 mm īsti neatceros.

Jauns novērojums ar šito kompi. Veicu atkārtotu parametru uzstādīšanu, bet tik un tā pa laikam pārstāj uzrādīt ātrumu, citreiz turpina skaitīt nobrauktos metrus, bet ātrumu nerāda. Bet joks ir tāds- paņemot pašu kompīti rokā un turpinot braukt viņš rāda visu kā vajag! Pilnīgi bez gļukiem!

Man arī VDO kompis kādreiz gļukoja bet vaina bij pašā pamatnē uz stūres jo pārāk stipri pievelkot pamatne sagiežas un zūd kontakts.Ir variants kad vads iet uz īso,tad arī kompis gļuko,bet Tavējā variantā būs pamatne.

hmm man uzmācas tāda sajūta, ka tev kkas ričukam ir magnētisks… ;)