Esmu gatavs ziedot/maksāt foruma uzlabošanai, primāri no drošības viedokļa.
Paldies, Tomazz!
Pievienojos!
+1
Bija runa, ka jaunie lietotāji max 4 komentāri zem 24h. Un vēl daži ierobežojumi.
Tie roboti savādāk nesaprot ;0(
[quote=creative_77]Bija runa, ka jaunie lietotāji max 4 komentāri zem 24h. Un vēl daži ierobežojumi.
Tie roboti savādāk nesaprot ;0([/quote] Tak nē. Lai roboti maksā par foruma uzturēšanu :D :D :D
[quote=raiter][quote=creative_77]Bija runa, ka jaunie lietotāji max 4 komentāri zem 24h. Un vēl daži ierobežojumi.
Tie roboti savādāk nesaprot ;0([/quote] Tak nē. Lai roboti maksā par foruma uzturēšanu :D :D :D[/quote]
Saprastu, ja roboti reklamētu, ko aktuālu, saprotamu un lietderīgu. Uz doto brīdi ir tā, ka manuāli tiek piereģistrēti daži jauni lietotāji un
no Malaizijas tiek laisti roboti (prieka pēc). Amizanti, protams, bet ļoti primitīvi skripti.
varētu migrēt uz https://github.com/discourse/discourse
Foruma problēma ir tā ka (nu jau ilgus gadus) cik saprotu tas ir atstāts pašplūsmā, jo “radītājiem” tas palicis tāds hobija pasākums… (es nevienam neko nepārmetu :) )
Savulaik forumā bija kaut kādas reklāmas, nu bija atbalstītāji - velo veikali utt. Es protams nezinu, kādaa tur bija sdarbība, iespējams vnk pa pazīšanos ielika bannerus. Man šķiet ka vai nu pēc krīzes vai vēlāk, bet ta kaut kur pazuda…
Fakts, ka forums ir un paliek arī reklamas platforma - šeit cītigi rosās gan velo veikali (liek postus un reklāmas kā lietotāji), gan organziatori reklamē savus pasākumus…
Tā vietā lai mēs te tagad samestos pa 5 EUR foruma uzturēšanai, varbūt gan foruma adminiem gan mums “pūlim” vajadzētu kaut kā uzspiest ka reklāmas (pat reklāmas posti) ir simbolisks bet maksas pasākums. Un arī varētu piedāvāt velo veikaliem banneri par absoluti simbolisku gada maksu (Tomazz u.c. ierosinātā puļa finansējuma apjomā un vietā).
Saprotu, ak tur iespējams kaut kādas juridikas grūtības, nez un vai veikals var adminiem oficiāli amaksāt par reklāmām utt, bet to labi gribot var izdomāt kā nokārtot un noformēt…
Manuprāt dazš labs velo vai interneta veikals, ja paņemtu forumu savā paspārnē būtu tikai ieguvējs …
Šis būtu labs variants, tiek aktīvi uzturēts.
Prasīs gan vairāk servera RAM.
Tagad gan tas ir lēti, ar otru lētāko plānu būs pilnīgi pietiekami: https://www.hetzner.com/cloud
Kas attiecās par maksām - velo veikali diezin vai gribēs sponsorēt forumu, kurā atrodama sadaļa “Kopējie sūtījumi no internetveikaliem”, bet varbūt es kļūdos.
Tas, par ko droši varētu iekasēt nelielu maksu- par sludinājumu izvietošanu Pārdošanas sadaļā, piemēram, ja gada laikā ir vēlme izvietot vairāk nekā 10 sludinājumus. Nav jau nekāds noslēpums, ka dažam aktīvam pārdevējam šī Pārdošanas sadaļa pilda gandrīz vai internetveikala funkciju.
Visas idejas ir vērā ņemamas. Vai kāds velo veikals velētos ar to nodarboties, tas jājautā viņiem pašiem un cik izdevīgi tas ir no mārketinga viedokļa. Varbūt, lai pati federācija uzņemas aizbildniecību. Varēs postēt riteņbraukšanas jaunumus un par reklāmu iekasēt (fiksēta mēneša) naudiņu.
Tad sludinājumus te neliks, bet saliks Feisbūkā bez maksas.
Feisbūkā latviski ir jau kādas 3-4 gupas kur pārdod velosipēdus, velo daļas, veic kopīgus pasūtījumus utt… Lielākā daļa foruma lietotāji ir arī soc tīklā, plus soc tīklā ir citi cilvēki kuri nav forumā… Un ilgtermiņā soc tīkla iespējas ir daudz lielākas.
Neazimirstam arī SS.LV portālu, kurā ieliktie sludinājumi bieži vien tiek vienkārši iekopēti šeit forumā sludinājumos…
Jā, forums ir vairāk tendēts uz "zinošo"un “sportisko” mērķauditoriju, šiet vieglāk notirgot dārgā gala daļas un riteņus …
Un visbeidzot - samaksa par sludinājumiem uzliek adminiem papildu rūpes: pirmkārt kaut kādu maksājumu sistēmu un atbilstošu softu, kas nav bez maksas un atkal prasīs investīcijas un pieskatīšanu. Otrkārt, tad maksājumi ir jādzen caur kaut kādu kontu un SIA , bet es pieļauju ka forums nav juridiska persona, un tad rodas jautājums kurš tad būs maksas sludinājumu sniedzējs…
Es neko nepārdodu un būtu gatavs maksāt 1€ mēnesī.
Es piedāvāju nopirkt šo projektu tikai tā iemesla dēļ, ka pats šeit uzturos un redzu, ka īpašniekiem šis viss vairs neinteresē un sen ir palaists pašplūsmā.
Atbildi tā arī neesmu saņēmis.
Neskatoties uz FB, SS.com, velo bazar utt. gan jau , ka var atjaunot potenciālu. Gan jau, ka var sajūgt ar Fb. Un āktīvo velo mīļu/amatieru, sportistu, mamilu, jaunu, vecu ,any, tikai ar katru gadu pieaug. Gan sacensībās, gan vienkārši - kā dzīvesveida izvēle. Noskrien.lv ir gan banerīši, reklāmiņas, gan sajūgts ar Fb.
Jā,veiksmi sakārtot kādam šo xc.lv
Es piedāvāju nopirkt šo projektu tikai tā iemesla dēļ, ka pats šeit uzturos un redzu, ka īpašniekiem šis viss vairs neinteresē un sen ir palaists pašplūsmā.
Atbildi tā arī neesmu saņēmis.[/quote]
Saimnieki vnk nevar sarēķinat, par cik tad miljoniem šo te interneta gigantu pārdot… Vai arī jau izskata piedāvājumus no Google un Amazon… :D
Ļoti uzstājīgi investori no Korejas mēģinājuši sakontaktēt, bet, kad saprata, ka te ar viņiem neviens nekomunicē, mazliet paņēma pauzi.
Līdz iemācīsies latviski, vai kāds vietējais korejiski :D
[quote=creative_77]Ļoti uzstājīgi investori no Korejas mēģinājuši sakontaktēt, bet, kad saprata, ka te ar viņiem neviens nekomunicē, mazliet paņēma pauzi.
Līdz iemācīsies latviski, vai kāds vietējais korejiski :D[/quote]
Ak… mēs visu sačakarējām. Tajos ķīniešu tekstos ieakstītos numurus noturējām par telefona numuriem. Bet īstenībā tie bija cipari $$$, ko viņi solīja par foruma pirkšanu…
Admini ir nobanojuši visus investorus :(
[quote=raiter][quote=creative_77]Ļoti uzstājīgi investori no Korejas mēģinājuši sakontaktēt, bet, kad saprata, ka te ar viņiem neviens nekomunicē, mazliet paņēma pauzi.
Līdz iemācīsies latviski, vai kāds vietējais korejiski :D[/quote]
Ak… mēs visu sačakarējām. Tajos ķīniešu tekstos ieakstītos numurus noturējām par telefona numuriem. Bet īstenībā tie bija cipari $$$, ko viņi solīja par foruma pirkšanu…
Admini ir nobanojuši visus investorus :([/quote]
Kāpēc sačakarējuši? :)
Ja tās bija cenas viņu vietējā valūtā, tad nemaz ne tik bagāts piedāvājums, kā sākotnēji varētu likties - pāris tūkstoši mums pazīstamo eur :)