Ēšana

Sveiki, šeit esmu jauniņais, velo braukšanā tāpat! :)

Ir daudz visādi jautājumu, bet sāksim ar mazumiņu, ceru uz palīdzību no kāda zinoša cilvēka.
Lieta tāda, esmu jaunietis (22 gadi), esmu ar KĀRTĪGU lieko svaru (125kg). Jau labu laiku, kopš arā nav mīnuss grādu, nu jau tie ir kādi 3 mēneši, esmu sācis braukt ar velo (pa šiem mēnešiem esmu braucis precīzi 48x), un pakāpeniski palielinot distanci esmu šobrīd ticis līdz 20-25 km, ko es varu nobraukt vienā reizē, protams beigās no manis var izgriezt litriem sviedru bet kājas ir kļuvušas spēcīgas un uz tiem 20-25km piepūli kajām nejūtu.
Protams kopā ar velobraukšanu cenšos ieturēties, respektīvi neest.

Lai vieglāk saprast ko es šeit gribu pateikt izstastīšu dienas ēdienkarti -
Brokastis - glāze ūdens, ola, pus greipfruts, kafija!
Pusdienas - kā nu kas trāpas, ēdu visu (gaļu, kartupeļus), bet to visu mazos daudzumos, daudz salāti!
Vakariņās - 1-1.2h velobraukšanas, un needu neko!
Dienas laikā izdzeru 3-4L ūdens.

No sākuma viss super, jutos brīvi, svars krita diezgan ātri, bet nu jau kādu nedēļu sākas problēmas , spēcīgs nogurums, galvas sāpes, sāp spranda, rokas tirpst, pašsajūta briesmīga!
Pārslodze, nepareizs uzturs? Nezinu, tapēc to gribētu dzirdēt no jums!
Ar veļuku braucu vidēji 4x nedēļā, taka pedejas 10 dienas ir bijis normāls laiks, esmu paņēmis brīvu tikai 1 dienu!
Ko jūs man ieteiktu mainīt? Kas ir tas kas man liek justies tik briesmīgi? starpcitu, vakaros izbraucot ar riteni kļūst labāk, ir enerģija un garstāvoklis atgriežas!!

Kopā ar milzīgo sviedru daudzumu Tu izsvīsti arī visus sāļus utt no organisma. Mēģini braucot padzert izotoniskos dzērienus.

Lūdzu ņem vērā, ka šajā forumā tu nedabūsi speciālistu viedokli, tāpēc akli neseko padomiem un informāciju pārbaudi.

Varbūt jāpiebremzē svara mešana (neēšana vakaros). Ēdiens nav tikai ogļhidrāti.

Ar tādu edienkarti arī 50kg smagam cilvēkam būtu smagi par maz. Nav brīnums, ka ir bezspēks un galvas sāpes.

Apmēram stundu pirms velobraukšanas apēd kaut ko ar olbaltumvielām/ogļhidrātiem (proteīna kokteilis + banāns būs ok) un pēc braukšanas , lai organisms spētu atjaunoties nepieciešams uzņemt gan olbaltumvielas gan ogļhidrātus palielā daudzumā.

Un arī ar to visu būs smagi pa īsu tavam svaram. Svara nomešanā galvenais ir disciplīna un tas jādara pakāpeniski, citādi vienā brīdi tu sabruksi un iedzīvosies veselības problēmās.

Ēd vairāk un brauc vairāk. Tāda badošanās nepiekā laba nenovedīs. 25km arī ir baigi maz, vajag vairāk. Sarēķini diētu uz vismaz 1500-1800 kalorijām dienā un pakāpeniski palielini nedēļas distanci līdz 300 vai pat 350, 400km.

125 kg bija sākumā, cik ir tagad pēc 3 mēnešiem?

125 sākumā, šobrīd mans svars ir 112.9kg

Bet ir tā ka es nebadojos, man nav tā ka es nevaru izturēt un ja tā ir, es apēdu banānu, vai izdzeru kafīra glāzi!

Kas būtu optimāla ēdien karte man, skatoties ka es diena ar velo patereju ~1200kcal. Nav pat idejas kas ir tas ko drikst est, un kas ir jaaed lai kermenis unznemtu visu nepieciešamo

augums ?

Tuvu pie 180cm. ~178cm

Kā jau Papuass pieminēja, šeit neviens neko Tev labu neieteiks, kā pareizi rīkoties un ko darīt.
Vienīgais speciālists - šeit viņu nav un diez vai parādīsies tuvākajā laikā…

Mans padoms… nemoci sevi un citus.
Ēst vajag obligāti, no rīta sātīgi pa dienu vidēji un vakarā vieglu. Nelielās porcijās.
Daudz kustēties un fiziski sevi patrenēt, velo, skriešana, vingrošana utt.

Sākumā atrod sev piemērotu speciālistu, konsultācijas var jebkurš sniegt

beigas pašas trakākās, pēc slodzes neēd neko!!! pusdienas arī, kā nu kas trāpās…par ēšanu 21. gadsimtā pilns internets un blogi, pilna youtube!!!

Neēst pēc miniena būtu visai muļķīgi. Lai arī tie ir tikai 25km, tavs organisms uz tādu masu patērē ļoti daudz degvielas. Pēc savas pieredzes (latvietis parastais, kas mācās no kļūdām) varētu ieteikt, kā te viens minēja, pirms braukšanas kaut ko vieglu, bagātu ar ogļhidrātiem, kas ātri pārstrādājas (mans favorīts: neliela auzu pārslu porcija, banāns). Braucot, izotonisks dzēriens - ar tiem tagad pilni veikali, nav jāpērk nekādas dārgās šķīdināmās tabletes. Pēc braukšanas parasti ēdienkartē vista dažnedāžādās kombinācijās ar rīsiem vai makaroniem. Bet, viss ir relatīvs - kas perfekti strādā vienam, citam var būt pilnīgi garām. :)

Nu paldies pa padomiem. Bet velviens jautajums, iespējams muļķīgs, bet vai ir nepieciešams ņemt kadu atslodzes dienu, respektivi nebraukt ar ričuku, vai arī tas nav nepieciešams, un no tā pārgurumu nejutīšu?

treniņā atslodze obligāta, ēšanā - nē
Nedēļā divas dienas jābūt atpūtai no fizsikās slodzes

palasi šo rakstu par svara zaudēšanu un pareizu ēšanu
https://www.draugiem.lv/groups/bodybuilding-un-fitness.-viss-par-treniniem-un-uzturu-by-raimonds-gaspari_16000297/?f_tid=4633566

Šeit viss perfekti un precīzi pateikts.

Lūdzu http://www.fotoreceptes.lv/ Tievēšana un veselība - viss par aptaukošanos, svara zaudēšanu un veselības lietām

Ēst gribās tāpēc ka prāts grib ēst nevis ķermenis un visticamāk ar 2 banāniem vai glāzi vārītu rīsu sāta sajūta nerodās.

Ja ir vai ir iespēja samenedžēt brīvu laiku vari iet ar kājām gar jūru kādus 700 km ēdot veselīgi tik daudz cik patērētu 85 kg smags ķērmenis bonusā uzņemot extra vitamīnus ar ogrām/ķeņepju eļu utt.

Tagad vēl ir Stokholmas diēta pieejama neizklausās nepatiesa