Sveiki, šeit esmu jauniņais, velo braukšanā tāpat! :)
Ir daudz visādi jautājumu, bet sāksim ar mazumiņu, ceru uz palīdzību no kāda zinoša cilvēka.
Lieta tāda, esmu jaunietis (22 gadi), esmu ar KĀRTĪGU lieko svaru (125kg). Jau labu laiku, kopš arā nav mīnuss grādu, nu jau tie ir kādi 3 mēneši, esmu sācis braukt ar velo (pa šiem mēnešiem esmu braucis precīzi 48x), un pakāpeniski palielinot distanci esmu šobrīd ticis līdz 20-25 km, ko es varu nobraukt vienā reizē, protams beigās no manis var izgriezt litriem sviedru bet kājas ir kļuvušas spēcīgas un uz tiem 20-25km piepūli kajām nejūtu.
Protams kopā ar velobraukšanu cenšos ieturēties, respektīvi neest.
Lai vieglāk saprast ko es šeit gribu pateikt izstastīšu dienas ēdienkarti -
Brokastis - glāze ūdens, ola, pus greipfruts, kafija!
Pusdienas - kā nu kas trāpas, ēdu visu (gaļu, kartupeļus), bet to visu mazos daudzumos, daudz salāti!
Vakariņās - 1-1.2h velobraukšanas, un needu neko!
Dienas laikā izdzeru 3-4L ūdens.
No sākuma viss super, jutos brīvi, svars krita diezgan ātri, bet nu jau kādu nedēļu sākas problēmas , spēcīgs nogurums, galvas sāpes, sāp spranda, rokas tirpst, pašsajūta briesmīga!
Pārslodze, nepareizs uzturs? Nezinu, tapēc to gribētu dzirdēt no jums!
Ar veļuku braucu vidēji 4x nedēļā, taka pedejas 10 dienas ir bijis normāls laiks, esmu paņēmis brīvu tikai 1 dienu!
Ko jūs man ieteiktu mainīt? Kas ir tas kas man liek justies tik briesmīgi? starpcitu, vakaros izbraucot ar riteni kļūst labāk, ir enerģija un garstāvoklis atgriežas!!