es Tevi neredzu

[quote=riexc]…no savas pieredzes auto/velo - pilsētā visvairāk vaig PRIEKŠĒJO lampu, jo visgrūtāk ir ieraudzīt velo, kad griežās laukā no pagalmiem un svāvvietām… velobraucējam ir priekšroka, bet es viņu neredzu braucot laukā un ir nepatikšanas… kā velobraucējs tieši tā esmu lidojis pāri autiņam, kas mani nepamanīja, jo man priekšā nebij lampiņas… arī kā autobraucējs esmu bieži @$%$#@^ par tiem velobraucējiem, kurus pamanu pēdējā brīdī griežot lauka no pagalma vai mazākas nozīmes ceļa…pārējais protams ir arī vēlams, bet pats kritiskākais ir priekšējā lampa…

ja priekšējās lampas velo nav, tad braucam tā, ka apzinamies, ka mūs var jebkurā brīdī nelaist, lai arī atrodamies uz galvenāka ceļa, nekā auto…

ārpus pilsētas, kur viss ir tumšs, tas protams ir cits stāsts…[/quote]
Piekrītu - problēmas rodas arī uz veloceliņa, ja viens otram pretī brauc divi tumšie velosipēdisti ar normālu ātrumu. Pagaidām gan bez avārijām, bet vielu pārdomām deva.

Tas bija man par iemeslu iegādāties priekšējo lampiņu.

es arī braukāju kā ziemassvētku eglīte :) trīs baltās mirgojošās lampiņas priekšā (uz stūres, pie dakšas) un pagaidām tikai divas sarkanās aizmugurē zem sēdekļa. mjā, kad ieslēdzu visas baltās, dažu labu autovadītāju var apžilbināt, toties tad var braukt pa mežu labi redz ceļu.

galvenais: redzi un esi redzams :))

Atbalstu “ziemassvētku eglītes” ar visām četrām! Pati esmu gan autobraucējs, gan velobraucējs. Iepirku atstarojošo lentu un pamazām apšūdinu savus ietērpus. Ja pērku ko no apģērba, sekoju līdzi, vai kaut kas atstarojošs ir jau iestrādāts vai nav. Nu, un štukoju savu velo nokarināt ar visādiem figļi migļi mirgojošajiem, jo, lai vai kā, pa gabalu tie ir vislabāk saskatāmie.
P.S. Tā kā te bija runa par no pagalmiem ārā braucošajiem autovadītājiem, kas neredz velosipēdistus… Atkal atgriežamies pie vecā labā jautājuma par veloceliņu nepieciešamību. Turklāt iekārtojot tos tā, lai auto, kas izbrauc no vārtrūmes uzreiz ar priekšu nešķērsotu velosipēdista ceļu (mans maršruts - Brīvības iela - trotuārs). Riska situācija rodas arī tad, kad cilvēks nāk ārā no savas mājas pusaizmidzis, un neskatoties pa labi, vai kreisi, min savu ierasto taciņu. Nu, nelīdzēs te pat prožektors velo priekšā.

ir tādi kuriem nelīdzēs kuģa taure, ir frukti kas iet pāri ielai intensīvas satiksmes laikā skatoties mobilajā telefona ekrānā, tāteikt ar saukli “…es tevi neredzu, tā nav mana problēma…”

Esmu atkal spiests pacelt augšā veco tēmu :(
Braucot ar auto vēlos vakaros Jūrmalas virzienā, regulāri sastopos ar “neredzamajiem”.
Ir gan tādi, kuri velo izmanto treniņiem, gan tādi, kuri pārvietojās no punkta A uz punktu B. Es jau saprotu, ka baigi kruta ir noņemt visus atstarotājus, uzvilkt tumšākās drēbes, lai nesmērējās tik ļoti, un aiziet pustumsā klīst pa ielām. Ja labākajā gadījumā aizmugurē kaut kas mirgo, tad no priekšas, vai no sāniem vispār nekas nav redzams!!!
Interesanti, kā rīkoties šoferim, kurš griežās ārā no sānu ielas?

Cerams, ka kāds no viņiem lasa šo forumu un secinājumus izdarīs paši!

Tas varbūt ir drusku stulbi, bet laikam labāk vilkt oranžu vesti. Pagājušajā vasarā gaišā dienas laikā braucu pa Rīgas apvedceļu ar zaļo vesti, kad patālu aiz muguras dzirdēju kaucenes. Bremzētājs bija kaut kāds bembis. Tad es atkal dzirdēju kaucenes, šoreiz strauji atsākot braukt. Trešo reizi kaucenes dzirdēju un redzēju, kad viņš man pa mēmajiem lika man blakus, rādot fakuci. Pilnīgi nesapratu, kas par lietu jo mierīgi braucu gar malu. Vēlāk štukojot izdomāju, ka viņš, iespējams cilvēks ar vāju redzi, vestes dēļ noturējis mani par policistu un licis pa mēmajiem un pēc tam sadusmojies, ka velti bremzējis. labi, ka neuzbrauca. Ar sava bumera vērtību viņš man pat rāmi nenosegtu.

kamēr nav oficiālas velo tehniskās apskates, nekas nemainīsies - par to domās tikai tas, kurš draudzējās ar galvu.

Nepārzinu Latvijas velo veikalu piedāvājumu šajā jomā. Grūti kaut ko ieteikt. Var, piemēram, iegādāties kaut ko līdzīgu šim: http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Sportful_Reflex_2_Windproof_Cycling_Jacket/5360047873/#more

Protams, ne visiem ir lieka naudiņa. Bet var taču pa lēto nopirkt jebkurā šuvēju/drēbju veikalā metru garu atstarojošo lentu. Jāpērk tikai sudrabainā (tāda, kā darba apģērbos, policistu vestēs). Visām pārējām (spīdīgās, mīkstās plastmasas -zaļās, oranžās u.c. krāsās) atstarošana nav tik spilgta. Cena līdz 1 Ls/m. Turpat var nopirkt arī “ļipučku” ar pašlīmējošos otru pusi. Nogriež pāris cm un uzlīmē uz tās lentas galus. Viss! To var likt ap kājām vai rokām.
Lampiņa priekšā tik un tā ir vajadzīga.

Rudens/ziemas tumšajos vakaros dažkārt uzcertos šādā:
http://www.911supplyinc.com/images/uploads/SJ11_Safety_Rain_Jacket.jpg

Tad ir aizkustinoši vērot kā cilvēki nomet ātrumu. Pēc tam nikni pīpinājuši ir, situši vēl pagaidām nav :)

Pirmkārt, Latvijā sabiedrība ir ļoti smagi slima, gan autobraucēji, gan velo braucēji. Kad šo ņem par defaulto pozīciju, iestājas lielāks sirdsmiers - nav kreņķu par pīpinātājiem un tumšajiem velo braucējiem, jo gadījumi, kad pabrauc laipni garām vai velo braucējs ir redzams, tie ir tādi pozitīvi, iepriecinoši piemēri.

Es pat jau tikai sākoties krēslai saslēdzu priekšā un aizmugurē mirgojošas lampas, bet pa šoseju braucot arī dienas laikā aizmugurējo lapmu turu ieslēgtu mirgošanas režīmā. Pagaidām ziemas apģērbam (pareizāk sakot - skriešanas biksēm) ir atstarojoša josla. Ar to gan ir par maz un drīzumā ričuks tiks izrotāts ar atstarojošiem elementiem. Noteikti iesaku vismaz pedāļus vai kājas apgādāt ar tādiem - autovadītājs jau pa labu gabalu var pamanīt to mirgošanu.

Un piezīmes esmu saņēmis nevis no autovadītājiem, bet no velosipēdu īpašniekiem, kuriem liekas jocīgi, ka spieķos ir oranžie atstarotāji.

Tieši tā! Par ātru mirgojošās lampas nekad neieslēgsi. It īpaši ārpus pilsētas, kur automašīnu ātrumi ir krietni lielāki.

Zviedrijā braukšana zaļas krāsas vestēs un jakās vispār nav nekas neparasts. Pelēkā dienā pat jūties neērti, ja esi izlīdis uz ceļa viss melnā ģērbies.

Starp citu braucot diennakts tumšajā laikā bez gaismām priekšā un aizmugurē var uzrauties uz, apmēram, 70 - 100 Ls liela soda.

Zināšanai! Veloservisa veikalos ir nopērkamas atstarojošās uzlīmes velosipēdiem.

Es nopirku letas migalkas!

Kopš dubļi beigušies uz/no treniņiem braucot velku gandrīz baltu velojaku. Atšķirībā no iepriekšējā tērpa (patumši džemperi, tumši zila jaka utt.), mani vairs cilvēki necenšas notriekt nepareizā vietā vai uz sarkano sķērsojot ielu. Secinājums - laikam tas baltais par ar samiegojušās acs kaktiņu labi redzās. Tātad ja vēlies būt labi pamanāms, tiešām tās zaļās vestes labi nostrādā un tiem kas nebrauc ātri un nesvīst nemazam arī netaucēs…