[quote=wrongway]Vai forumu tauta kādreiz rakstīs salasāmi?
Atminos 9. klasi, kad teiciens - Da kam tos komatus! - bija stilīgs.
Bet garumzīmes, garumzīmes…[/quote]
Tik nez no kurienes tu esi iedomaajies ka rakstiit ar garumziimeem ir salasaami.
[quote=wrongway]Vai forumu tauta kādreiz rakstīs salasāmi?
Atminos 9. klasi, kad teiciens - Da kam tos komatus! - bija stilīgs.
Bet garumzīmes, garumzīmes…[/quote]
Tik nez no kurienes tu esi iedomaajies ka rakstiit ar garumziimeem ir salasaami.
Man vairāki kolēģi, kuri strādā apsardzē un diennakts maiņas, un vēl rauj divos darbos, brauc gan SEBus gan citas gonkas.
Parunājos ar viņiem - vīri teica, ka vislabāk ir pēc 24h darba nākošajā dienā atpūsties, izgulēties un reāli atpūsties, un tikai otrajā dienā trenējas. Vien no vīriem ar visu nakts maiņu darbu, paspēj pat florbola izlasē spēlēt un SEBos tautā pirmajos desmitos mīties. Tā kā ja ar prātu, tad darbu ar sportu var savienot.
P.S. Lenss Ārmstrongs grāmatā rakstīja: “Miegs - tas ir treniņa un atjaunošanās plāna sastāvdaļa” (t.i. svēti vārdi sliņķiem :D )
dažiem pirmajos desmitos jau sākas simti ;)
Iemācies tajās 24h aizmigt kaut uz 5-15min. Un tā vairākas reizes. Ja iemācīsies, tad tas dos ļoti daudz, lai atpūstos. Neticu, ka 24h tev jābūt 100% uzmanībai. Pameklē literatūru vai tos kas māk “pagulēt” neaizmiegot. Piem. apsardzes dienestos (tie kas nesēž uz ripām un metāna), vai armijas elites vienības… vai vienk. googlē… Nedomāju, ka pēc tādas maiņas ēšana jebkā spēj aizstāt negulējumu.
Gulēt es nedrīkstu, protams, tāda nosnaušanās kad esi pagriezies ar seju pret sienu tajā datorkrēslā un galva atgāsta pret atzveltni tiek praktizēta ( jo jebkurā brīdī var pienākt zvans no kāda klienta vai kāds kabelis pārgriests un tas ir jāpamana), tadēļ aizmigt nedrīkst, bet nosnaušanās ir tāda formāla tik.
uzņēmumā jau ir bijusi pieredze, kad sakaru dežurants aizmieg, un pa to laiku netrauceti kads kadu kabeli izvelk no akām, vai robežsargiem nedarbojās datu parraide.
Man pat pēc gulētas nakts dežūras , (nebij izsaukumi ) pulss augšā ,spiediens augšā , faktiski vienlīdz slikti jutos kā pēc gulētas tā pēc negulētas , nu jau būs 9 mēneši kā nakts darbs nav , bet savu negatīvo artavu( gads un 7 mēneši nakts darba ) ir ielicis , veģetatīvā sistēma izkustināta pamatīgi , ar visdažādākajām izpausmēm .
Okay, offtopic… es saprotu, ka armijas elites vienībās vai uz naftas platformas, kur sallary ir daži simti vai pat tūkstots $ dienā, tur ir jēga sēdēt 24h diennaktī. Kāpēc lai kaut ko tādu prasītu no dispečera?
Mans ietiekums - ar steigu mainīt darbu. Jaunība otreiz nepienāks, pats daudzus gadus strādāju pa naktīm, cenšoties izpatikt klientiem, domā, bija baigā jēga? Labāk būtu pļavā urbinājis degunu un trenējies no rītiem ar lietotu ričuku.
nu es kā klients, kurš ir izmantojis 24h servisu atzīstu to, ka tas ir vitāli nepieciešams biznesa uzturēšanai. kaut vai tas pats tehsupports enterprise serveriem. tev traffiks dzenās nakts stundās tūkstošiem un ja kaut kas nobrūk, tad to var sākt atjaunot uzreiz naktī (it īpaši ja tas prasa ilgāku laiku). vai tie paši tīklu bojājumi - pus rajonam pazūd internets… īpaši laimīgi būs uzņēmumi no rīta :)
Servisu 24h var nodrošināt 3 darbinieki, katrs strādājot pa 8h ;)
Cilvēks pēc 8h sāk zaudēt modrību, kļūdīties… bet var jau būt, ka mūsu uzņēmēji ir atraduši supermetodes, ar ko to var novērst. Jābrīnās tikai, ka aviodispečeri nesteidzas pārņemt šo praksi.
Net tadā gadījumā ja tev jāapkalpo tadas iestades kāLinxtelecom ( Igaunijas nacionālā telekomunikāciju kompānija), Robežsardze, Muita, Policija utt. Ja viņiem pazud datu parraude, tad tā ir pēc iespējas atrak jāatjauno. Tapat pa visu Rīgu ir Kabeļu sistēma, tā ir jāuzrauga, lai gadijumāja kads no kabeļiem tiek parcirsts ( zagšanas meģinājums), to laicīgi pamanītu ( tad ir iespēja pat noķert zadzējus).
Maksā man priekš šodienas salīdzinoši labu algu.
Saprotu, ka macību ( tagad prakses, kurā es aizgaju taja pat firmātik uz citu amatu, kārezultātā stradāju uz 1,7 slodzem), man nav brīvā laika ( gandrīz), bet lai ko sasniegtu ir jāupurē kautkas :)
nebus jau tā mūžīgi, stradāju tur no 18 gadiem, jau 2 gadus, kamer mācos RTK, tikmēr no tā amata neiešu prom!
Offtopic temu domāju var slēgt!
[quote=MrKey]Servisu 24h var nodrošināt 3 darbinieki, katrs strādājot pa 8h ;)
Cilvēks pēc 8h sāk zaudēt modrību, kļūdīties… bet var jau būt, ka mūsu uzņēmēji ir atraduši supermetodes, ar ko to var novērst. Jābrīnās tikai, ka aviodispečeri nesteidzas pārņemt šo praksi.[/quote]
Kā Tu domā, kā Alfa darbojās 12oo stundas?
;)
[quote=MrKey]Servisu 24h var nodrošināt 3 darbinieki, katrs strādājot pa 8h ;)
Cilvēks pēc 8h sāk zaudēt modrību, kļūdīties… bet var jau būt, ka mūsu uzņēmēji ir atraduši supermetodes, ar ko to var novērst. Jābrīnās tikai, ka aviodispečeri nesteidzas pārņemt šo praksi.[/quote]
Šādu praksi ir gruti ieviest, jo kurš bus tas kurš ieradisies darbā uz 12 nakti?
Turklat izdevīgakais ir tas, ka pec 24 stundu darbadienas 3 dienas ir brīvas, bet ja nostradā 2 maiņas ( 48 stundas, tas gan ir aizliegts, bet šada lieta tiek prakstizēta) tad visa atlikusī nedēļa ir brīva!
Uzskatu, ka dažus enerģētikus un spēka atjaunošanas līdzekļus var lietot ne tikai pieredzējuši sportisti, bet vienkārši aktīva dzīvesveida piekritēji dažus no tiem atradu arī www.vp.lv mājaslapā, atradu pat dažu interesantus rakstus
[quote=DzintarsP]Šādu praksi ir gruti ieviest, jo kurš bus tas kurš ieradisies darbā uz 12 nakti?
Turklat izdevīgakais ir tas, ka pec 24 stundu darbadienas 3 dienas ir brīvas, bet ja nostradā 2 maiņas ( 48 stundas, tas gan ir aizliegts, bet šada lieta tiek prakstizēta) tad visa atlikusī nedēļa ir brīva![/quote]
ja ir līgums + sastādīts grafiks - nāks (nakts sutndas parasti kotējās ar lielāku atalgojumu)
Turklāt joprojām neesi sapratis galveno. Cilvēka organisms nav paredzēts 24h darbam. Lai kaut tās 3 dienas vai nedēļa brīva. Mēnesis jau būtu ok, lai nesačakrētu dabisko ciklu.
[quote=Delfins][quote=DzintarsP]Šādu praksi ir gruti ieviest, jo kurš bus tas kurš ieradisies darbā uz 12 nakti?
Turklat izdevīgakais ir tas, ka pec 24 stundu darbadienas 3 dienas ir brīvas, bet ja nostradā 2 maiņas ( 48 stundas, tas gan ir aizliegts, bet šada lieta tiek prakstizēta) tad visa atlikusī nedēļa ir brīva![/quote]
ja ir līgums + sastādīts grafiks - nāks (nakts sutndas parasti kotējās ar lielāku atalgojumu)
Turklāt joprojām neesi sapratis galveno. Cilvēka organisms nav paredzēts 24h darbam. Lai kaut tās 3 dienas vai nedēļa brīva. Mēnesis jau būtu ok, lai nesačakrētu dabisko ciklu.[/quote]
Sapratis es esmu, kā jau ieprieks teicu, tas nebus mans darbs visu dzīvi, nāks rudenī studijas, tad redzešu kuru no abiem darbiem varesu savienot!
Turklat cilvēks ir tads pretigs radījums kas pielāgojās jebkuriem ( gandrīz jebkuriem) dzives apstakļiem!
Braukt sacensībās vari tikai sava prieka pēc un nemaz necenšoties max izlikties - tad arī trakāk organismu nešačakarēsi.
Sportisti ne tikai trenējās regulāri, bet arī guļ, kārtīgi ēd, nelieto alko un netusējas pa naktīm.
[quote=Velomens]Braukt sacensībās vari tikai sava prieka pēc un nemaz necenšoties max izlikties - tad arī trakāk organismu nešačakarēsi.
Sportisti ne tikai trenējās regulāri, bet arī guļ, kārtīgi ēd, nelieto alko un netusējas pa naktīm.[/quote]
2 darbu deļ, man tusiem nav laika ( knapi sanāk sagrabinat kādu dienu kur aizbraukt ar riteni), draugus vispar vairāk kā menesi nēesmu redzejis :(
Bet kā saka, kautkas jāupurē, lai ko iegūtu :)
Vien zinu, to, ka uz SEBU būšu uz starta, ja paveiksie, tad arī 17 tajā uz Baložiem :)