Ko Jūs varat ieteikt priekš MTB ķēdes, zobratiem. Eļļu un lubrikantu izvēle ir diezgan liela.Vajadzētu kaut ko, kas atgrūž putekļus u.c.draņķus.
Es personīgi iztieku ar to pašu necilo tautas līdzekli WD-40. Zobratus gan neeļļoju ;), tikai spriegotāja rullīšus. Man šķiet, ka tāda superlīdzekļa nemaz nav, un vislabākā metode ir ķēdes un rullīšu regulāra tīrīšana un viegla eļļošana. Neko speciālu pircis neesmu. Gultņiem gan izmantoju Shimano speciālo smēri.
Pēc vakardienas gonkas viennozīmīgi ķēdei iesaku Pedro’s Ice Wax! Pēc smiltīm un brasla “nevienā acī”, t. i. ķēde kā jauna! Nesaprotu, kā es tik ilgus gadus varēju čakarēties ar nezināmas izcelsmes eļļām; labi, arī “aģentu” WD 40 esmu lietojis, taču šķiet, ka tas domāts kam citam kā ķēdes eļļošanai…
Oho! Būs man arī jāpamēģina! Paldies.
a kā jūs tīrat ķēdi? ir kautkādi speciāli štrumentiņi?
Es ar esmu mekleejis visaadas speciaalas slotinjas un shtrumentinjus prieksh kjeedes tiiriishanas. Itkaa ZZK nopirku vienu taadu slotinju, bet nu jeegas no taas nekaadas. Katreiz ar lupatinju skribeleet katru kjeedes posmu arii nav paaraak aizraujoshi. Tagad mans ritenju meistars teica, ka pats lietojot un arii man iesakot tos speciaalos kjeedes tiiriishanas riikus (~10Ls). Neesot obligaati vienmeer liet originaalos shkjidrumus, kas ir daargi, bet varot lietot pabiezus degmaisiijumus (Mazkvalitatiits grilu degshkjidrums esot vislabaakais), bet nekaadaa gadiijumaa nevajag benziinu lietot jo tas visu sasmeeree un neko nenotiira.
Pagaidaam pasham taada nav, bet uzlikshu jaunu kjeedi un tad jaanopeerk buus.
Visvienkāršākais un pārbaudīts līdzeklis ir iegādāties 2-3 birstītes (netīrāka-tīrāka) un ziepjūdens ( veļas pulveris(putojošs) vai Kastanis).Pēctam noskalo ar ūdeni, nosusināt ar lupatiņu, vai arī ja ir pieejams var izpūst ar gaisu. Ar šo šķīdumu es mazgāju visu riteni.
tads brinums kas atgrustu visus drankus laikam vel laboratorijas tiek gudrots.Ja brauc ar mtb tad ta kede ar to lupatu vien bus jatira.ja parak neaizraujas ar ellosanu tad ta tirisana nau nemaz tik traka.kamer kede jauna ir grutak ,bet kad dabujusi jau kartigu devu dublu tad jau ta lieta iet labak.
njā, ir dzirdēts, ka cilvēki ar zobubirsti un fairy tīra. a tas ir ok? :)
:) Es arī ar vecām zobubirztēm tīru, bet fairy nevar :( ir speciāli priekš auto domāti eļas noņēmēji, tos uzpilina uz ķēdes, un pēc 10 min noskalo, ieeļo un ir kā jauna.
oki- doki. pierunāji. likšu fairy mierā. :)) tad man ir jādodas uz kādu aotoveikalu, jālūdz eļlas noņēmējs. bet kā lai iztīra starp zobratiem?
O shitam man labaa metode. panjem lupatu saloki lai sanaak 4 slaanji (9 zobratu kasete), panjem auzmugureejo ratu un liec to lupatu starp 2 zobratiem un velc surp turp. vienaa vilcienaa zobrats pagrieziisies, otraa tiiriisies. tiiri normaali sanaak tiiriit taa:)
O shitam man labaa metode. panjem lupatu saloki lai sanaak 4 slaanji (9 zobratu kasete), panjem auzmugureejo ratu un liec to lupatu starp 2 zobratiem un velc surp turp. vienaa vilcienaa zobrats pagrieziisies, otraa tiiriisies. tiiri normaali sanaak tiiriit taa:)[/quote]veca un parbaudita metode,darbojas loti labi.
Ir arī speciāli zobratu tiiriitaaji, liidziigas, kaa lielas zobubirstes, bet baigi ātri taas birstes paliek melnas, un vairāk smērē nekaa tiira-oshchas variants ar lupatu pagaidām ir lētākais un labākais.
nu labi. biju jau izmantojusi lupatas pakalpojumus, vienīgā atšķirība, ka, lai tīrītu ķēdi. tnx par padomiem, biedri pedalētāji! :)
hmzz…es ar mtb vizinos tikai kaadu meenesi…neesu veel neko taadu dariijis, bet man bija praataa doma, ka automzgaatuvee vareetu ar spiedienu kjeedi un zobratus izskalot…veikalaa teica ka visi centri un citas ieksheejaas detaljas ir labi nosleegtas un nekas nenotiks…nezinu…it kaa jau doma jauka, tikai mani nepaarliecina…ir kaadi komentaari???
labi vien ir ka nepārliecina, mazgāt ar augstspiedienu tiešām nav ieteicams.
galvenais kedes tirishanu veikt regulari, pec kartigas gonkas uzreiz, tad ari cakars mazaks bus
Pats kedei lietoju pedros ice wax sausajam laikam, pedros syn lube mitrajam laikam
Svarigi neeparspilet ar elljoshanu, katru reizi noslaucit lieko
Neiesaku ritenim neko mazgāt ar spiedienu, jo tā var iedzīt ūdeni pat tajās vietās, kuras ir labi noslēgtas… tad ūdeni ārā varēs dabūt tikai izjaucot!
tiešām ar to augstspiediena mazgāšanu ir tik traki? nu normālā veidā taču visus zobratus un ķēdi iztīrīt nevar!