Vai ir normāli, ka gandrīz visu laiku “dzindzina” priekšējā bremze, laikam rotors (metāla apļveida izstrādājums)? Veikala gan dievojās, ka tas esot normāli lielajiem rotoriem, bet man dzindzina pat pie mazas slodzes, t.i., pietiek pagriezt sturi uz vienu vai otru pusi un jau dzin dzin. Komentāri?
Domāju, ka veikalā pareizi dievojās. Jauni rotori ar jauniem klučiem tā mēdz darīt. Nobraucieni no Siguldas kalniem varētu ātri salikt visu savās vietās. Ja ir vēlēšanās, var mēģināt bremžu klučus ar kaut ko plakanu un cietu paspiest atpakaļ, bet gan jau veikalā viņi to jau darīja. Tikai nelej eļļu un nesmērē rotorus ar ziedēm.
Nav ko cepties , jabremzē tik :) Es ar cenšos iepriekšējā dienā pirms gonkas klučus nemainīt, situācija paliek drusku sarežģītāka arī, kad rotors sāk drusku “mest”.
Normāli, manam tieši tas pats ;) Un dzindzina tad, kad ir mazāks ātrums un kaut kur straujāk ir jāpagriež…a savādāk viss ir bumbās! Bēdu manu lielu bēdu!
Varbūt pati bremze stāv pa tuvu rotoram un tapec dzindzina.man ta bija ka rotors skaras klat pašai bremze tas gan bija pagriezienos nevis taisni braucot!Apmet ričuku otrādi un paskaties kas tev tur īsti notiek…
Man ir tā pati problēma, tikai ar 6500, esmu nobraucis jau ap 500 km un nekas nav mainījies, visu laiku dzindzina, vienīgi, kad pa kādu stāvāku nobraucienu bremzējot nobraucu, tad uz kādu brīdi norimstas tā dzindzināšana.
Tnx par komentariem. Rit Sportlat Tervetes sacensibas. Klausisos, vai citiem ari sitadas skanas izdod velo un tad domasu talak. Man tomer liekas, ka, visu laiku pa taisnu celu braucot, nevajadzetu dzindzinat.
biju gatavs galvu likt ķīlā, ka manējam priekšā arī rotors skan. beigās atklājās, ka atstarotājs atslābis mazliet starp spieķiem un braucot ņerkst, kad pagriež stūri uz vienu vai otru pusi… :D
var jau būt, ka nav tā problēma, bet iesaku pārbaudīt…
biju gatavs galvu likt ķīlā, ka manējam priekšā arī rotors skan. beigās atklājās, ka atstarotājs atslābis mazliet starp spieķiem un braucot ņerkst, kad pagriež stūri uz vienu vai otru pusi… :D
var jau būt, ka nav tā problēma, bet iesaku pārbaudīt…[/quote]
O, šitais ir oriģināls ieteikums, kas tāds nebūtu ienācis prātā. Pārbaudīšu.
Varu pirbiedroties dzindzinošo bremžu pulciņā :-) - arī trek 6300 - priekšējās dzindzina ja lēni stumj. Papētīju vizuāli - rotors skaras klāt bremžu klucim - kreisajam, kā arī ritenis tiek bremzēts. Tiko ienāca prātā - varbūt riteni par stingru iestiprināju dakšā? No šī izriet dumjš jautājjums - cik stingri jāiespriegu priekšējais ritenis dakšā lai tā par 2mm nemainītu attālumu starp abiem stariem :-).
Kādi bija iepriekšējie risinājumi? Dzindzina joprojām?
Tā, lai rats būtu stingri iekšā, nevajag ekscentru pievilkt tik, cik spēka, rats pats, ja negora velo, un nav nolikts šķībi, stāv taisni, ja šādi nesanāk, nolikt tā, lai nedzindzina, tad atskrūvē suportam divas skrūvītes, kas vienojas klāt pārejai, tā, lai suports brīvi kustētos, bet nepārcenties, kad sāk kustēties, tad beidz, nospied bremzes un pievelc suportu, vajadzētu būt ok, ja rotors nav salocīts, ja rotors salocīts, tad jāatrod vidējais aritmētiskais.
Vispār dari tā; atbrīvo suporta stiprinājuma skrūves( ārā neskrūvē)…tad iegriez riteni , lai griežas, nospied bremzi, un turi- nospiestā stāvoklī, ar otru roku ņem 6kanšu atslēdziņu un nostiprini suportu- bremzes rokturis visu laiku nospiests, atlaid br/rokturi …iegriez riteni un pārliecinies, vai ir rezultāts… var atkārtot…ja nelīdz,mēģini ar “šibinjām”, ja pa biezu, taisi plānāku … tikai tā, ar tuvināšanas metodi iegūsi v sev labvēlīgu NEDZINDZINĀŠANU
Paldies JONISVI un " :) " šitā lieta darbojas !!! Vēl kaut kādi mazi ss ss parādās, bet tas ir sīkums un saprotu, ka arī jaunām bremzēm ir jāiestrādājās.