Dusmas, naids un besis

Labrīt.
Darba ņēmēji skatās tikai uz papīru. Tev var būt personīgā pieredze ka mudž, bet viņi labāk paņems kādu cilvēku ar papīru un cmuku CV. Un protams, darba devējs apmierināts cerībā ka atradis maigo meistaru, kamēr tas otrs cilvēks bez lielas darba pieredzes, bez papīra, bet ar krietni lielāku savu pieredzi var iet strādāt pa minimālo.
Pats nākamgad beidzu profesionālo vidusskolu, un saku godīgi, ka es varētu mācīt dažus skolotājus, nevis viņi mani. Vismaz iemācijies es par šiem 3 gadiem neemu neko. Visu ko vajag, to jau zinu. Un tad nu pārējie studenti nāk arā ar papīrīšiem un pieredzi 0. Un tāduas ņem darbā, un tādiem maksā. Un sākas autora pieminētie gājieni, tas nekvalitatīvi izdarīts, vai tas vispār nav izdarīts. Tāpēc ir jāiet pie cilvēkiem kurus pazīsti, un kuri rubī “fišku”.
Katrs apmierināts klients ir tava alga. Katrs apmierināts klients dosies pie tevis atkal, un pateiks lai arī citi nāk pie tevis. Uz šīs līnijas balstās viss bizness. Bet nu katrs pats sava kapa racējs.
Ati, kas attiecas uz kasetēm, tad tās ir grūti uzlikt savādāk, jo tur ir tādas atšķirīgas rieviņas uz brīvrumbas. Un ja šaibiņas starpā ieliktas, tad vienīgā vaina varētu būt tā, ka nav labi pieskrūvēts. Uz tās šaibas kura pieskrūvē kaseti pie brīvrumbas ir jābūt maksimālajam spēkam ar kādu pievilkt šaibu. Kautkādi ~40Nm bija uz vienas no manām kasetēm. Ir tādi aparādi kas mēra cik stipri ir pievilktas skrūves. Kaseti nav jābaidās pievilkt pa stipru.

nu es tawa vieta aizietu uz to pasu “servismu” un mazliet smagak pateiktu, ko jus izdarija un ko nee un lieta butu darita, ja nee butu tracis:):1princips

Vai tad? Ja velo darbnīca noslēdz ar mani darba līgumu par mehu līdz 15. augustam [pēcāk tāpat ir nesezona un darbu nebūs, šefam nav izdevīgi], tad zināmā mērā man meham jau jūlija sākumā ir dziļi vienalga, vai tu atgriezīsies vai nē. Vispār jau labāk nenāc atpakaļ, jo alga fiksēta, un ja mazāk klientu, tad mazāk darba.

Laba interpretācija… :)
Bet patiesībā: “Kļūda, kļūda”, Ar cieņu Sivija!

velti jūs te peraties. tagad visi grib pelnīt pēc iespējas vairāk un strādāt pēc iespējas mazāk.
cilvēki, kas grib pēc labākās sirdsapziņas darīt savu darbu, ir pavisam maz.
it kā man patiktu pašam makarēties ap savu kompi (laika nav) bet nezinu nevienu, kam varētu uzticēt.

Edit: nu labi, atzīstos, patīk :) bet tas neatceļ to, ka laika nav un profi strādā ātrāk.

fubar - nu tad nākamreiz, kad kko labosi manam fellim, tad es varu palabot kko tavam kompim :]

[quote=Grey]Ierosinu nepopularizēt šo adresi.
Visi taču labi zinām, cik viņam ir daudz darba.[/quote]
vai rīgā ir vēl kāds mehs ar tikpat izcilām vai līdzīgām spieķošanas/taisnošanas prasmēm? jautājums nav retorisks. lūdzu ieteikt kādu lādzīgu un pieredzējušu onkuli. viskaļu iela? marss?

K ;) tikai jāsarunā ar kompi, lai tieši uz to laiku nobrūk. stiprs spēriens pa keisu varētu to atrisināt.

Oj, man arī būtu ko teikt par Meistariem un Servisiem. Godīgi sakot, esmu satikusi tikai vienu, kas “grib pēc labākās sirdsapziņas darīt savu darbu” (respektīvi, pats šī citāta autors). Visvairāk mani sajūsmina tas, kā oficiālo izplatītāju pārstāvētie servisi mēdz paši sačakarēt tās preces, ko viņi izplata (lai gan, manuprāt, tieši tur pret tām vajadzētu attiekties ar vislielāko rūpību). Piemēram, sagatavojot dakšu (apgriežot kātu, iesitot enkuru un uzsitot gultņu gredzenu), 99%, ka apakšā dropautiem būs nodauzīta krāsa - vēl pirms dakša vispār sākta lietot. Pie tam, vēršot uzmanību uz šo faktu, Meistars nevis atvainojas, bet pat nesaprot, par ko ir cepiens.
Tāpēc labāk tomēr ir to visu darīt pašam. Vismaz pārslēdzējus regulēt jau nu noteikti var katrs iemācīties.

blieztunmaukt varētu jau es tev izpalīdzēt un saspieķot tev tos ratus bet šonedēļ esu Pūrē pie Oļega saimniekoju kamēr viņš pa Vāciju ņemās, būšu Rīgā sestdien tikai vēl nezinu cikos. svētdien es dodos uz SIguldu un nākošnedēļ gan Rīgā būšu.

Tā arī bija kā tu saki. Nebija pietiekoši stipri piesktūvēts (40Nm). Meistars laikam baidījās pa stipru pievilkt.

Šovakar es toties lietoju izcilu portugāles baltvīnu un varu uzsaukt tostu par VSporta kolektīvu, pirmkārt jauki cilvēki tur strādā un otrkārt, mana velo priekšējais pārslēdzis strādā vienkārši IDEĀLI! Priekā :)

P.S. Es neesmu alkāns, bet man vienkārši garšo :D

Problēma ar mehāniķiem veikalos ir tāpat kā ar zāļu ražotājiem. Ja tu pelni no slimiem cilvēkiem, tad tev nav izdevīgi viņus ārstēt ;)
Tāpat ar veloveikalu mehiem. Biznesam nav izdevīgi kautko taisīt, labāk panākt, ka tu veikalā nopērc kautko jaunu!

Risinājums ir kautkādā veidā sadraudzēties ar kādu no (uz aci zinošiem/mākošiem) mehiem - tad ir nedaudz garantija ka tavu velo viņš sataisīs pēc labākas sirdsapziņas…

Pēdējās 2 kasetes dažādās darbnicās man izsniedza zvaniņa formātā, t.i. nepievilktas un braucot skanīgas. Uz vienas pat bija divi 11t zobrati, varbūt izskatījās, ka es kardānu vien griezīšu. Servisi it kā skaitās labi. Varbūt tāds vīruss…

Es neaizstāvu servisus, bet divus 11t zobratus nevar vienlaicīgi uzlikt. Būsi kļūdījies. 8))

Bija blakus 2 vienādi zobrati. Nu varbūt 12t ;)