Dusmas, naids un besis

Es pēc dabas esmu diezgan paciešams un miermīlīgs cilvēks, bet šovakar es savā garāžā dzēru wiskiju ar kolu un lamājos matam, jo nervi šovakar čupā, un tas pavisam parasta jautajuma sakarā, vienvārdsakot, pirms vairākām nedēļām aizvedu savu baiku uz remontdarbnīcu X kur lūdzu noregulēt priekšējo pārslēdzi, jo es to vienkārši nemāku izdarīt tik perfekti kā cilvēks, kas to principā dara ikdienā, pirmkārt jau fakts kā mani tur sagaidīja, uzzinot manu niecīgo vēlmi darbinieka sejā parādījās smīns un tika paziņots, ka problēma tiks atrisināta minūtes laikā, nav svarīgi kas tika vai netika izarīts pa šo minūti, bet beidzās ar to ka ripojamais palika darbnīcā uz vairākām dienām. Bet tagad pats labākais - savācot savu baiku konstatēju, ka apmēram tā es biju to nelaimīgo pārslēdzi noregulējis pats - itkā pārslēgties var, bet ne tā kā es to biju pieradis darīt un tas vairs nestrādāja tik ideāli kā vajadzētu, bet tagad pats labākais, šovakar mēģinot kautkā uzlabot tā tā darbību, kostatēju, ka - 1) trosīte ir sadir… pilnībā, jo sarautas vairākas dzīslas un naherizēts tas alumīnija uzgalis, kam tur pēc idejas būtu jābūt, un troses gals nospurojies līdz skrūvējuma vietai; 2) tā trose vispār nebija uzlikta tā, kā faktiski būtu paredzēts. Vot tev skuju velodarbnīca, vai visur strādā tādi puskoka drāzēji, nesaprotu veikala īpašnieku motivāciju pieņemt darbā šādus darbiniekus.
Īsāk sakot rīt jāvelkas kārtejo reizi uz velo bodi, jāpērk jauna trose un jālūdz, Hawaii man to visu pareizi saregulēt, īstenībā besis, atkal aiziet nauda par neko, itkā jau sīkums, bet arī tie 10Ls no gaisa nekrīt un ne jau pirmo reizi tā notiekas.
Gribējās izkratīt sirdi, piedodiet …

vecīt, ja vēlies lai ir labi- tad mācies to darīt pats. tad nebūs neviens jāvaino:)

mu tad aizved uz turieni, kur arī paši īpašnieki strādā! :)

… un var jau gadīties, ka to slēdzi tā nemaz nevar noregulēt, kā esi iedomājies… tam var būt vairāki iemesli!

Nu gan matam nodevi :-) gadījumā TU par to visīti un kolu neizdevi vairāk zivis kā par servisu?

FOX, bet līdz šim tam viss bija baigi OK, un gribējās lai tā būtu arī turpmāk! Neticu ka varēju nokaut pārslēdzi pāris mēnešu laikā, zinot to ka es savu felli pilnīgo noteikti nelaužu un uzturu ideālā stāvoklī! Iemesls šai gadījumā ir roku augšana no tās vietas kur saule reti iespīd, man vismaz tā liekas!
Un KārliB ne jau par naudu ir runa, bet par attieksmi un profesionālo līmeni servisos

Man veloservisi ir ļoti sāpīga tēma laika posmā pirms kādiem 10-15 gadiem, tāpēc es tiešām pats sāku darīt aizvien vairāk. Nesen iegādājos pat Tacx remontstatīvu, ļoti ērts. Bet es nedomāju, ka ir normāli uzskatīt, ka katram braucējam mājās jāierīko stacionāra velodarbnīciņa…

P.S. Vai kāds mūsdienās var pateikt, kas par cilvēkiem strādāja Sarkandaugavas servisā (Sofijas ielā 6) pirms kādiem 10-15 gadiem?

Es starp citu jau gadus 4 uzticos tikai sev un savus saciikshu velosipeedus skruuveeju pats, vismaz tad esu paarliecinaats un zinu ko sagaidiit no sava saciikshu velozirga!
Iesaku iemaaciities to dariit pasham.

Kaut kāds spams jau bija jāieraksta :)
Vispār pievienojos visiem tiem, kas saka, ka savs felers jāskrūvē pašam… Pats neveicu tikai dakšas apkopi, visu citu varu izdarīt, vienīgā lieta ar ko ir jārēķinās, ka būs nepieciešams iegādāties dažus specifiskus instrumentus, atslēgas (sešstaru zvaigznūtes, kasetes un monobloka atslēgas, un vēl dažu sīkumi ~30Ls).

Kārli, vārds “sūkums” ir kautkas kas apzīmē gan sīku lietu, gan sūdu vienlaicīgi vai ne? :D

Var jau piekrist, ka savs fellers ir jātaisa pašam, bet nu tāda ir situācija ar visiem servisiem pakalpojuniem ar kuriem esmu saskāries pēdējo gadu laikā. Nekas nekad netiek pareizi uztaisīts pirmajā reizē, viss tiek darīts 2-3 reizes (kamīns, skurstenis, elektriskie vārti, virtuve, logi, durvis, skārdnieks, jumiķis, santehniķis, apkures katlu speciālistii,visa profila celtnieki, autoserviss uutt).

Ja es būtu pēc katras reizes, kad kaut kas ir saķakarēts, paņemis uz krūti viskiju… es laikam būtu nodzēries.

Rekomendēju sazināties ar neminēta velodārbnīcas galveno bosu vai īpašnieku, un palūgt lai izdr…ž meistaru… Lai turpmāk netaisa šaizes…

Es varētu arī pastāstīt vienu interesantu atgadījumu par šo tēmu.
Bija jābrauc uz Poliju un kā parasti viss pēdējā brīdī. Iepriekšējā vakarā aizvedu riteni uz tuvāko velodarbnīcu, kāda man pie mājām atrodas, lai varētu paspēt izņemt riteni un vēl šo to izdarīt steidzamu. Bija jāpārliek MTB kasete un jāuzliek jauna ķēde. Detaļas man pašam bija, tā kā atlika tikai darbs.
Tātad braucu 1 posmu un sāk kaut kas grabēt. Nu ilgi domāju kas tas varētu būt. Nobraucienos tā grab un neslēdzas vairs tik labi. Tad es sapratu ka tā ir kasete, kas atskrūvējusies un atcerējos “jauko” servisiņu, kur biju to licis. Man viss palika skaidrs tajā brīdī, ka tādās vietās savu velosipēdu vairs nedošu. Trasē mazleit trosīti pieregulēju un ar dažiem zobratiem līdz finišam tiku, vakarā normāli meistars pieskrūvēja.
Likās taču, ka tādas lietas būtu jāprot kvalitatīvi izdarīt, bet laikam jau tā nav. Varbūt viņi vienkārši tādas kasetes nebija likuši, kuras pa daļām jaucas.
p.s. Veikals nebija ne ZZK, ne kāds cits populārs serviss.

Nu senākos laikos uzreiz pēc populāra servisa apmeklējuma čomam braucot lejā no vef tilta palika stūre rokā… Mehs laikam bija piemirsis pieskrūvēt… kam negadās :)

[quote=Andersons]Es starp citu jau gadus 4 uzticos tikai sev un savus saciikshu velosipeedus skruuveeju pats, vismaz tad esu paarliecinaats un zinu ko sagaidiit no sava saciikshu velozirga!
Iesaku iemaaciities to dariit pasham.[/quote]
Es arī to pašu daru. Vairumā gadijumu ar trennera instrumentiem skrūvēju kopā pats. Bet ir lietas, kuras jāprasa mehāniņiem, piemēram tos pašus octalink klaņus uzlikt, brīvrumbu noņemt, un trosītes ievilkt. Parasti jau apmeklēju Marss mehāniķi, vai arī Arkādiju, bet Arkādijs iz kautkur aizbraucis un marss mehāniķis baigi reti ir uz vietas. Nu ko, aiznesu uz ZZK. Jau no piektdienas velo ir servisā, kautgan tur ir 30min darbs. Teica, ka baigi daudz velosipēdi uz remontu, bet nu tomēr.
Būs jāiepērk pašam visi instrumenti.
Bet vismaz ja es laboju velo pie Marss mehāniķa vai Arkādija, tad es esmu PĀRLIECINĀTS ka man viss strādās.

Lai kaut nedaudz pats kaut ko saprastu un spētu izdarīt, nopirku Park Tool “Big Blue Book of Bicycle Repair”.
Tagad vēl šādi tādi štrumenti jāiegādājas.

Kur to Arkādiju var atrast? Ja es pareizi saprotu tad tad ir onka, kurš Latvijas izlasei ričukus ķīlē?

Šmerļa ielā 3.

Arkādijs būšot Latvijā tikai Novembrī.
Atrast var Šmerļa ielā 3, kā jau teica, vistālākajās durvīs baltās mājas labajā pusē.

Ierosinu nepopularizēt šo adresi.
Visi taču labi zinām, cik viņam ir daudz darba.

Par grāmatām runājot, man ir pdf formātā Barnetts Manuals. Ideāla grāmata darīt darbus ko agrāk neesi veicis. Piemēram, saliku pāris jaunus ratus, nospieķoju ideāli- agrāk nesu uz darbnīcu.

Kas attiecas uz drūmo skatu par dažādu pakalpojumu veicēju kvalifikāciju, ieteiktu pastrādāt izglītības sistēmā, un būt optimistiem, jo būs vēl sliktāk. No 20 skolniekiem vai studentiem labi ja 3-4 vispār ir uz kaut ko spējīgi. Un pavisam foršais fakts ir tas, ka arī tie pārējie pamanās pabeigt metinātājus, galdniekus, elektriķus vai nedod dievs, ārstus.

Mazāk vajag dzert un ātrāk iemācīties elementāras lietas pašam darīt! Pat tizlie golferi paši māk aizšņorēt kurpjušņores.
Visu ko vari izdarīt ar skrūvgriezi un parasto seškantīti ir jādara pašam. Nav brīnums ka uz lielu zirgu skatās ar smīnu.

Nav, protams, runa par nekvalitatīvi veiktu servisu, no tādiem pagabalu, bet visslabākais jāraksta papīrs vadībai, lai zin, kas un kā pie pašiem strādā un kāpēc bizness pēkšņi neiet…