Drošība Rīgā?

Plānoju vasaru pavadīt Latvijā, un uz darbu braukt ar riteni. Tikai - kāda patreiz ir situācija ar velo zādzībām? Būtībā, man ir padomā divi varianti:

1. Par apmēram Ls 20 nopirkt pakava veida saslēdzēju ar papildus trosi (apmēram šādu) un slēgt savu labo riteni pie darba. Riteni varu redzēt no sava kabineta, ja pieceļos un aizstaigāju līdz logam, taču visu laiku jau neskatīšos. Mums pat ir sargs, kas apsargā autostāvvietu, taču viņš nez vai pievērš baigu uzmanību riteņu novietnei.

2. Par apmēram Ls 20 no kādas tantiņas nopirkt padomju laika riteni un iztikt ar esošo (ar kājas spērienu pārraujamo) veloatslēgu.

Kuru variantu iesakāt? Es dzirdēju, ka dažiem Rīgā parādījušies velo iemontētie GPS raidītāji, bet pieņemu, ka tos patreiz ir jēga atļauties tikai tiešām dārgā gala riteņu īpašniekiem.

Otro.

man arī līdzīga problēma drīz būs… pat nezinu, ko darīt…

jāpērk tas saliekamais velosipēds, vai jānēsā visur līdzi!
A darbā pie loga mājas iekšpusē nevar likt?

Ja velosipēds ir pietiekami dārgs, lai tā nozagšana būtu nepatīkams zaudējums - aizmirsti par pieslēgšanu ārā. Nozog arī no kāpņutelpām ar durvju kodiem un slēdzamām durvīm, ne nu vēl no darba pagalmiem (videokameras, sargi - tas viss rada tikai mānīgu drošības sajūtu).
Nopērc ikdienas velosipēdu par lētām naudiņām, pakavveida saslēgu (gluži zagļiem dot rokās arī lēto braucamrīku tak negribēsi) un pieslēdz, kur vajadzīgs.

viennozīmīgi otrais!!

Savu turu ofisā blakus datoram. Ja tādas opcijas nebūtu, tad neriskētu, izvēlētos šrotu vai arī skrietu;)

Izklausās jau tā pa skarbo. Nopietni apsvēršu otro variantu.

bet nenopērc tomēr to lēto riteni pārāk labu un smuku.
es arī reiz izvēlējos otro variantu, kas gan nebija pa 20 no tantiņas, bet pa 100 no Kasis. Un nu ir baigi žēl, ka nozaga…

Es arī slēdzu ar lētu atslēgu, neatstāju ilgi bez uzraudzības. Velosipēds nav pa 20, bet ļoti nobraukts pa 250 :) Braucu arī ziemā un šķiet, ka neesmu pēdājā gada laikā mazgājis. Varbūt tas kautkā palīdz… ;)
Tā ka laikam 2. variants

2.variants un pakavveida atslēga.
Tagad zog arī lētos riteņus.
+
pieprasīt darba devējam, lai riteni var nest iekšā.

Varbut tomer nenolaizzamies lidz metalluznjiem, bet padaram k.ko lietas labaa? ;)
Gribas tomer dzivot ka pi ebaltajiem cilveekiem.

Plavinski, ko tieši Tu iesaki?

Jārunā ar priekšniecību par variantiem iestiept velo birojā.
Manā kantorī tā ir pilnīgi pašsaprotama lieta ka ritenis netiek atstāts uz ielas, bet nesu iekšā birojā.

Atkarīgs no rajona, bet sava miera labad labāk ārā neatstāt. Kuuminsh pareizi saka.

Pašam velo (sacensību/treniņa) birojā ir novietots aiz muguras starp krēslu un sienu, tā ka jebkurā mirklī varu to aplūkot.
Diez vai man sagādātu lielu prieku braukt uz darbu ar 20 LVL vērtu velo. Nēē, labāk ar savu mīļo, īsto un vienīgo kaujas velo, bet ar maksimāli lielu piesardzību.
Protams, ja jābrauc 5 km, tad varbūt tiešām, liela nozīme tam nav. Tad 2. variants.

Aizmirstam par pieslēgšanu! Pat celtniecības lielās troses (domātas līdz 15t) kniebj pušu ka maz neliekās. Atnāk ar mētelīti, garajās piedurknēs ir metāla šķēres ar garo kātu vienā rokā un tik kniebj! Bet, ja nav tik iespaidīgas šķēres, tad sasaldē atslēgu, uzsit ar āmuru vai akmeni (arī ķieģeli) un tāpat ir vaļā. Ja nemaldos, tad kaut kur yūtūbē vācieši esksperimentējot ar saslēdzējiem, daudz ko bija atklājuši par to, cik viegli var dabūt visu vaļā. Diemžēl, to video varēja redzēt ikviens yūtūbē, tāpēc… NESAM TIK AUGŠĀ! Ar slēdzējiem “atbaidīsi” mazos zaglēnus, lai gan arī tie gan jau ka nēsā līdzi kaut kādas knaiblītes! :)

Sestdien braucu pa gājēju tiltu Berģos (pāri Siguldas šosejai) un lieli bija mani brīnumi par to, ka 95% no margu trosēm ir nozagtas… par kādu drošību Rīgā te varam runāt…

[quote=kuuminsh]Jārunā ar priekšniecību par variantiem iestiept velo birojā.
Manā kantorī tā ir pilnīgi pašsaprotama lieta ka ritenis netiek atstāts uz ielas, bet nesu iekšā birojā.[/quote]
Iestiept velo birojā ir viens, neesmu vēl bijis tur, kur nedrīkstētu stiept iekšā, vai ēkas apsaimniekotājs neļautu, bet tas neko daudz nedod ja darbā nav dušas.
Kā jau saka, man vienkārši ir kauns uzkāpt uz kautkāda lēta hlama, kur nu vēl ar tādu parādīties sabiedrībā un vēljovairāk darbā.
Ja nav iespējas birojā vai vismaz slēgtā telpā novietot velo, tad uz darbu jātiek ar sabiedrisko/kājām/auto.

Es iesaku zagljus kert un zagtos vellukus mekleet kopigiem speekiem.

Tad ‘black’ vajadzētu visu darbadienu sēdēt slēpnī un ķert zagļus? Nez vai darbadevējs daudz samaksās par šādu sabiedrisko iniciatīvu…