Droša velo novietošana

Man šķiet, ka skapīšu variants sanāktu pārāk dārgs. Viens skapītis aizņemtu daudz vietas, tas būtu jāizgatavo speciāli šim mērķim, ugunsdrošs, drošs pret mehānisku iedarbību u.t.t.
Domāju, lai varētu par to visu novietoto bagātību pilnībā atbildēt, cilvēkam jābūt klāt. Velosipēdus var glabāt dažādās telpās, vēlams slēgtās, lai nerstos lieka interese (kaut vai kā KKTK rakstīja bankrotējuša ūķīša telpās :) ), izveidojot piem. kautkādus rāmjus, kur viņus uzkarināt, izvietot tā lai nav vienā čupā. Pats galvenais, lai klientam rastos priekšstats, ka tur tiešām par viņa velosipēdu arī atbildēs un ja arī kas būs noticis, iesaistīs apdrošinātājus un pilnībā kopmensēs radušos zaudējumus. Ja attīsta šo domu, tad varētu izveidot klienta kartes, kur būtu apmaksātas glabāšnas reizes vai dienas vai mēneša abonoments.

Ideja ir jau praktiski izstrādāta - bet ir princips uz to, ka būs velo novietošanas skapīši. Atslēgu no šiem skapīšiem varēs dabūt piesakoties vai nu uz pāris dienām via mēnešiem. Drošība ~100%. Varēs novietot gan pašu velo (jebkāda tipa, izņemot tandēmu un freekbike - atsevišķus eksemplārus), gan mantas.

Tagad jauzzin, vai var tā izvietot šādus skapīšu Rīgas centrā.

Un jautājums - cik būtu gatavi maksāt par drošu velo novietošanu Rīgas centrā - cena par dienu/nedēļu/mēnesi/vai kautvai sezonu.

P.S.

Vai ir bijis kāds pētījums, cik cilvēki, vidēji, lieto velo dienu dienā Rīgā?

laikam jau 4) variants

Es lieku uz pirmo (1) variantu ar mazu piebildīti, ja man pašam tas liksies absolūti droši.

Jautājums sekojoš par samaksām un uz cik ilgu laiku ņemtu skapīti (100% droš pret zādzībām un laikapstākļiem!)?

Piem. 10Ls/Mēnesī, 2Ls/Dienā, 100Ls/Gadā …

Un vai Jūs izmantotu skapīti ziemas periodā?

Ik pa laikam tiek publicēti dati, cik cilvēku šķērso Vanšu tiltu.

Vispateicigaka vieta kur to visu noskatit noteikti ir Holande. Amsterdama pie centralas stacijas ir milzigs, liekas 3 stavu veloplacis. Neviena laba velo tur nav. Pie Den Haag stacijas ir atklatais laukums kur katrs kas velas savu velo liek uz savu risku piesledzot pie stativa un ir ari alternativa ar apsargajamu stavvietu. Tur cilvekam biezi ir 2 sagrabejusi Holland-bike. Ar pirmo no majam dodas uz sava ciema staciju un tur to atstaj velonovietne. Iebraucot Amsterdama panem otru velo un dodas uz darbu. Pilseta vairakas vietas var atrast iezogotus laikumus ar tantuku, kur velo atstaj pa naudu uz stundam. Riga varetu but kautkur pie operas, kanalmala. Velonoma pie autoostas varetu mazliet lielaku teritoriju pie dzelzcela uzberuma iezogot un ierikot stavvietu. Vel tur ir noverots, ka aktivi tiek izmantotas pagrabtelpas. Galvena investicija ir ierikot nobrauktuvi uz pagrabu. Biezi vien sargs ir ari velomehanikis, kas spej nomainit cauru kameru, pievilkt kadu valigu skruvi un uzlikt velolukturi. Holande dienas tumsaja laika ar velo bez gaismam ir aizliegti un policija to kontrole.
Holande velo zog daudz, pec statistikas katru gadu tiek nozagti 20% no visiem velo un pec tam tos iegadajas labticigie ieguveji :) Mums vel talu lidz tam.

Ir izveidota aptauja, kuras rezultāti tiks ņemti vērā.

Paldies visiem, kas aizpilda! ;)

Droša velo novietošana

par aptauju - risinājums manuprāt baigi labs, vienīgi pie esošās ekonomikas vai vienkāršāks risinājums nebūtu stāvvieta ar sargu? velo varētu izvietot kompaktāk un arī sarga darbs šobrīd nemaksātu aplam daudz.

un kāpēc autostāvvietu vadība nav aizdomājusies līdz risinājumam velosipēdistiem? čakars būtu, toties atdeve uz m2 būtu daudz lielāka kā par auto.

Esmu skeptisks. Gan jau kasti varēs uzhakot un neviens pēc tam tāpat neko negribēs kompensēt.
Tas vairāk ir morāles un ētikas jautājums (atceramies neseno koka nozāģēšanu pašā centrā). Tādēļ nāksies vien staipīt velo visur līdzi.

Jo vairāk viedokļu, jo vieglāk būs visu atrisināt un uztaisīt piemērotu jebkuram! ;)

Interesanti, ko par tādu lietu teiktu apdrošināšanas kompānijas, jo ja nu gadījumā man nozogo velo no dzīvokļa, tad tas ir iekļauts visās vērtībās, un zaudējumu nav… protams, nav runa, ja nozog uz ielas, tad pats vainīgs. Bet kā ar šādām kastēm? Kā ar pretdedzināšanas pasākumiem?

Pašlaik projekts ir pašā stadijas sākumā, pēc aptauju veikšanas tiks testētas šīs kastes, sākot ar to dauzīšanu, griešanu, dedzināšanu un visu to, kas var uz ielas ar viņām atgadīties. Par apdrošināšanu nevaru vēl neko pateikt, jo sākumā jaizplāno novietņu novietošanas vietas …

Es tādā kastē liktu, vēl jo vairāk, ja cenā ietilptu apdrošināšana. Tādas kastes dafiga var salikt laukumā, ko aizņem viena autostāvvieta.
Par ES fondiem esiet interesējušies šim projektam? Man ir viens kontakts francijā, kas regulāri dabuj grantus visādiem velo pētījumiem…

[quote=fusio]Es tādā kastē liktu, vēl jo vairāk, ja cenā ietilptu apdrošināšana. Tādas kastes dafiga var salikt laukumā, ko aizņem viena autostāvvieta.
Par ES fondiem esiet interesējušies šim projektam? Man ir viens kontakts francijā, kas regulāri dabuj grantus visādiem velo pētījumiem…[/quote]

Par ES fondiem esmu informēts.

P.S.

Check e-mail! ;)

Man ir jautājums par to, cik ilgi pēc idejas kastē būs paredzēts glabāt velosipēdu - teiksim pāris stundas vai varbūt neierobežotu laiku? Man personīgi pievilcīga šķistu iespēja iegādāt kādu mēneša biļeti, lai velo varu glabāt pastāvīgi kastē, protams, ar nosacījumu, ka tas arī man šķitīs gana droši un cena būtu pieejama.

Pašlaik projekts ir pašā stadijas sākumā, pēc aptauju veikšanas tiks testētas šīs kastes, sākot ar to dauzīšanu, griešanu, dedzināšanu un visu to, kas var uz ielas ar viņām atgadīties. Par apdrošināšanu nevaru vēl neko pateikt, jo sākumā jaizplāno novietņu novietošanas vietas …[/quote]

Novietnu vietas?
Tur jau bizness jataisa ( autostaviettās), pie veikaliem, dzelzceļas stacijā un autoostā!

Novietošanas laiki, domāju, varētu būt šādi:

• uz vienu dienu
  • vairākas dienas
  • nedēļa
  • mēnesis
  • sezona
  • gads

Pašlaik projekts ir pašā stadijas sākumā, pēc aptauju veikšanas tiks testētas šīs kastes, sākot ar to dauzīšanu, griešanu, dedzināšanu un visu to, kas var uz ielas ar viņām atgadīties. Par apdrošināšanu nevaru vēl neko pateikt, jo sākumā jaizplāno novietņu novietošanas vietas …[/quote]

Novietnu vietas?
Tur jau bizness jataisa ( autostaviettās), pie veikaliem, dzelzceļas stacijā un autoostā![/quote]

Tieši tā.

4 un 5