DIY ziemas riepas

Tā kā ziema ar sniegu un ledu nav aiz kalniem, varbūt kādam ir pieredze riepu pārveidošanā par ziemas riepām - radžu montēšana (studding) utt un var ar to padalīties?
Zinu, ka ir gatavie risinājumi kā, piem., Schwalbe Snow Stud utt, bet tā kā pielietošanas mērķis ir ziemas riteņa aprīkošana braucieniem uz darbu, negribētos pirkt riepu, kas maksā tikpat cik pats velo…

Braucot uz darbu radžotās riepas nav vajadzīgas, nopērc kārtīgas “traktorenes” par Ls 5 + 5 (kaut kādu “KENDA”) un mierīgi ripinies…tas tā, no pieredzes, domāju, velokurjeri teiks to pašu…

Pēc paša piedzīvotajām pēdējām divām ļoti sniegotām ziemām uz velo ir radies cits viedoklis, it īpaši ņemot vērā, ka tālāk no centra ceļi un ietves netiek koptas un apledojums stāv visu ziemu.

Tieši tā tās visas ir muļķības. Pag. ziemu visu nobraucu ar slikiem - vajag tik prātīgi braukt un labu līdzsvara izjūtu. Ja nav naudas, tad nav. Var mierīgi iztikt ar normālu protektoru. Ja vien nebrauc pa upi vai ezeru, pa spoguļledu, tad nav ko saspringt.

Es arī braucu gan ar semislikiem gan traktoriem, katrai manuprāt savi plusi. semisliki slidēja visu laiku vienmērīgi un daudz. traktorenes ļoti dažādi, atkarībā cik piesists protektors, neticu ka naglas dziļā sniegā palīdzētu. youtube bija video kur čalītis rannilas tipa (ar 6kanti galviņas) skrūvēja tieši pumpas virsotnē un otru aso pusi noslīpēja.

Auto nevajag daba bremzes, vajag tik prātīgi braukt un bremzēt ar motoru un rokasbremzi.

P.S. Jā, protams, var visur braukt ar slikiem, taču tā nav taisnība, ka no radzēm vai traktoriem nav nekāda labuma. Galu galā tieši tās var ekstrēmā situācijā pasargāt no nopietnām sekām.

P.S.2. Jā, nu jā, un ķiveri tak arī nevajag, priekš kam :)

var protams iztikt ar prātīgu braukšanu un līdzsvaru, tas viss ir pašsaprotams, bet tomēr varbūt ir kādi citi viedokļi?

Nezinu. Es jau vasarā sev nopirku Schwalbe Snow Stud, jo bija lieki līdzekļi to izdarīt.
Var jau būt, ka ne ar ko viņas nebūs labākas (vēl neesmu braucis), taču drošība man ir pirmajā vietā un tāpēc arī ķiveri velku vienmēr.

P.S notlost, tu nedaudz nepareizi man liekas uz to skaties. Var jau būt, ka tavs ziemas velo neko nemaksā un ir krāms, taču riepas tomēr ir vissvarīgākā daļa velosipēdā saķeres nodrošināšanai ar braucamo segumu. Man ar šķita, ka ietaupīšu un pa mežu krosos braukāšu ar Schwalbe Smart Sam, jo kam gan to vajag pirkt dārgākas, bet tagad braucot ar Bontrager XR2 man pat uz tiem Smart Sam skatīties negribas. Un bail pat iedomāties, kas būtu, ja es nopirktu kādus Nobby Nic :)

Es domaaju ka praatiigaak buutu savaakties riepu interesentiem un kopaa pasuutiit labas riepas - buus leetaak un daudzaam ziemaam…

http://foto.krabjiem.lv/ziemas-protektors-velosipedam/51075/

P.s. Vai A Vanags ir saniedzams pa profilā norādīto mail?

Es pabraucu ar bmx krosa riepaam, nu taa, braukt jau var, pat uz spogulja var notureeties… Bet droshiba nekada, ipashi ja kads patraucee… Tad nopirku naglenes tomer. Cita lieta!
Tapat vienam citam braucejam, pie reizes, iepirku naglenes, shis pec tam teica, ka shii bija pirmaa ziema vina daudzdesmitu gadu ziemas braukshanaa, kad shis ne reizi vairs uz mutes nenolika…

Starp citu, bap.lv pateica, ka 28" maratonus uz naglam vairak neiepirks. Reali, ja bus, tad tikai uz 26". Ta kaa citus izmerus jasuuta pashiem.

Un veel- nagleneem jatur rezerves shipi, medz izkrist. Schwalbei nav noperkami atseviskji, bet der no nokianiem.

http://www.rotos.lv/forum/viewtopic.php?t=9464&postdays=0&postorder=asc&start=0

Grafomaan, jaa, esmu sasniedzams profilaa noraadiitajaa meilaa. ;)
Manupraat, ziemas riepas ir taads pirkums, kur naudu nav jaataupa. Gan taadeelj ka labas riepas kalpos daudzus gadus (5+) un arii taapeec ka taas var glaabt gan veseliibu, gan dziiviibu.
Par liidzsvaru un brauktprasmi - pagaajusho ziem gadijaas traapiit uz taada ledus, kur ne liidzsvars, ne brauktprasme neliidzeeja, un likos kaa zemee nomests graabeklis uz ledus paarklaataa celja - riepas vienkaarshi aizgaaja uz saaniem un viss.
Tas, vai radzenes ir vai nav vajadziigas, lai nu paliek katra pasha zinjaa, taapat kaa cimdu un kjiveres lietoshana…

ar radžotām riepām braucu 5 ziemas, riepas nav nekādas lētās, bet kā jau teica A Vanags, tad tur ilgi, man gan nogāja 4 ziemas. Pēc pieredzes varu teikt, ka labāk ņemt riepas ar vismaz 4 radžu rindām. sākumā man bija kautkādas klondaik, tagad iepirku švalbes winter maraton (laikam tā saucās), pavisam cita braukšana. Esmu braucis arī pa sasalušām ūdenstilpnēm, nav jau tā ka vari braukt kā vasarā pa ceļu, bet nu vismaz klausa stūre un bremzes.

jā, un neaizmirstam , ka radžotās riepas ir jāpiebrauc kādi 50 km pa cietu segumu bez straujām kustībām, lai radzes iesēžas.