vakar ap 21:00 trīs velobraucēji Jūrmalā Bulduros izturējās nekulturāli - šķērsoja krutojumu pie sarkanās gaismas!
ģērbušies baltos tērpos ar OO numuriem uz muguras. velo divi balti, viens sarkans…
un vēl gribam, lai autovadītāji riteņbraucējus ciena!
Diemžēl tas nav nekas neparasts. Cik es braucu kādā kompānijā 3jatā 4atā. Ja viens, otrs ir tāds neapzinīgāks un pa sarkano aizlaiž, tad pārējie visticamāk pakaļ. Kad braucu viens, tad mēģinu ievērot sarkanās gaismas. Ja nu galīgi neviena nav, kam patraucēt un jātaisa labais pagrieziens…
Ar gājēju pārejām drīzāk varētu būt ļaunāk. Ir gadījies, ka kāds grib iet pāri, auto apstājas, bet tad pa malu velosipēdisti mauc pāri. Un ja esmu pēdējais rindā, tad neko neredzu un atliek tikai noklausīties lamuvārdus no šokētajiem gājējiem.
Tā ka domāju tāpat - problēma braukšanas kultūrā ir!
p.s. Es nebiju no tiem braucējiem bulduros.
Cenšos negrēkot, bet ja ielas tiešām tukšas tad var arī uz sarkano. Velopēdisti vismaz paskatās uz visām pusēm (vismaz es tā daru, pat ja ir zaļš)
Man jau arī šķiet jocīgi, it īpaši 6:20 no rīta Rīgas centrā ,stāvēt pie visiem sarkanajiem luksaforiem, ja skaidri redzams, ka iela ir brīva un nekāda riskanta situācija nevar izveidoties - tad es nepavisam nebraucu pēc luksoforiem , bet pēc tā, kā redzu ielas! Tā jau drīzāk ir tāda slimīga principialitāte stāvēt pie katra luksafora, kad tajā nav zaļā krāsa!
No CSN viedokļa gan tā nav slimīga principialitāte
. bet bezgalīgi utopiski jau arī ir ;)
Gaišā dienas laikā pie satiksmes tie puiši gan ļoti NEsmuki nodarījās.
a kas, sešos no rīta sarkanie tagad pa stundai deg, ka nevar tik ilgi nobalansēt? ;) ak jā, mums taču diena sarakstīta pa 1/2 minūtēm, nevar kavēt
Kā Jēzus teica: “… kas ir bez grēka, lai met pirmo akmeni…”! Ar luksoforiem un principialitāti ir tieši tāpat! Ja cilvēks itiešām ir tik godīgs, un viņš var apgalvot, ka itin visās dzīves situācijās ir svēts un nepārkāpj nevienu sabiedrības izdoto un pieņemto noteikumu, tad es noliecu viņa priekšā savu galvu un apbrīnā dievinu, bet, ja principus ievēro tikai tad, kad tas ir pašam izdevīgi un traktē tos pēc savas iekšējās taisnīguma izpratnes (laupīt nedrīkst, zagt drīkst), tad manuprāt tā ir nesmuka liekuļošana…!!! Un tas ir vēl nelietīgāk…!!!
Es zinu, ka neesmu svētais! :)
da, labi, nezaimo…
galvenais, uz kādu “donoru” neuzraujies…
es esmu tas principiālais par kuru viņš runā, katru rītu kopā braucam uz darbu :)
Esmu dabūjis 10 latu sodu par braukšanu ar velo pie sarkanās gaismas. Kopš tā laika neko tādu vairs pat nemēģinu.
Tajā konkrētājā gadījumā es ne savu, ne citu drošību nekādā veidā neapdraudēju. Turklāt vispār neredzēju nevienu mašīnu tuvumā (kur nu vēl policiju), tomēr pēc pāris kilometriem mani apturēja un sodīja. Dabūju mācību. :)
Ja proporcionāli tikpat lielai daļai autovadītāju būtu tāda pati attieksme pret luksoforu kā daļai velosipēdistu…