Disku bremžu čīkstēšana

Ja kādam nav gadījies, tad V-bremzes arī mēdz čīkstēt, tikai parasti, tas ir vieglāk novēršams.

Esmu lietojis šādu, bet jēgas maz, vairāk darbojas kā bremžu disku attaukotājs.

[quote=Krigers]…
2. Uz karstajiem rotoriem uzlej tīru ūdeni, kamēr tie atdziest.
3. Atrkārto to 2-3 reizes.
…[/quote]

es gan Tavā vietā tādus eksperimentus ar bremžu diskiem labāk neveiktu, sekas var būt tādas ka BD izliecās, un tad jau vairs nekas nebūs līdzams kā tikai pirkt jaunus, ne velti pēc intensīvas bremzēšanas ar auto neiesaka braukt dziļās peļķēs, tur sekas var būt tādas ka BD ieplaisā. Ja vēl gadīsies plaisa nopietnāka tad pie mazāka ātruma varbūt arī nekas traks nebūs, bet pie lielāka var noķīlēt riteni vai pat sadalīties kā rezultātā CSN kuru protokolā var nofiksēt kā nepareizi izvēlētu ātrumu, jo redz nebiji spējīgs sabremzēties un nobrauci no ceļa. Droši vien ka atradīsies kāds kurš gribēs teikt ka tā nav, bet ir gadījies redzēt sekas tādam negadījumam gan dzīvē, gan arī bildēs (gadus 2-3 atpakaļ Biķerniekos 300 cryslers nošķīlās ka nebija ko redzēt it kā dēļ plaisas bremžu diskā).

Esmu uzskatījis, ka es jau esmu mazliet pedantisks velolietās un darbības procesos, bet bremžu čīkstēšana tiešām nebūtu tas, kas mani traucētu bremzēt vai ripināties. Vai tiešām tas tik ļoti traucē? Nav jau gluži jābremzē visu laiku tā, ka kaimiņi no skaņas pamostas un visi ciema suņi rej. Saprotu, ka citreiz tā gadās, bet ja ausis ciet nekrī, tad jau tas ir izturams. Saprastu, ja rotors mestos astoņos līkumos un veidotu ciešu saskarsmi ar bremžu klucīšiem, tad vēl varētu to mēģināt novērst, ja slinkums taisnor savērpušos rotoru, bet tā tak nav, vai ne? Vai varbūt visiem ir tik svarīgi, lai Pēteris vai Jancis neievērotu jūs, kad piebremzējat pie viņu sētām? Ja nu nekādi nesanāk atrisināt šo čīkstoņu, tad vienkārši kāju starp riepu un dakšas arku… bremzē kā prieks, tik jāuzmanās, lai kāja neizmanevrē cauri arkai un riepai.

Nedaudz tuvāk pievēršoties tēmai, kaut kā nejauši pagājušajā vasarā arī tiku pie nelielas čīkstoņas, bet tas kaut kā ne īpaši traucēju, varbūt tāpēc, ka laukos dzīvoju, kur apkārt piecas mājas un mežā mani neviens nedzird, bet nodzīvoju līdz situācijai, kad uz mana rotora nokļuva mazu, negatavu ābolīšu (tie, kas kokā aug) sula, kuru pēc tam vienkārši uzsildīju uz rotora un pārgāja visa čīkstēšana. Varbūt tā bija vienkārši nejauša sakritība.

Kā jau daudzi jo daudzi, pēc Tukuma dubļu vannām mainīju bremžu klučus. Tagad ir tā- bremzē švakāk, jūt, ka īsti neķer, toties pilnīgi klusu…bet pašā bremzēšanas pēdējā metrā, kad praktiski jau esi apstājies- pēkšņi tiešām anormāli skaļa kaukoņa. Cilvēki uz ielas tiešām reāli salecas un atskatas, bērni raud, suņi kauc…:)
Nākamsvētdien Tartu maratons, kkas jādara, neērti no igauņiem.
Vai būtu jāveic kkāds jaunu kluču piestrādāšanās rituāls, vai kādam gājis līdzīgi?
Bremzes ir Hayes Nine, kluči no X-sporta, spilgti oranžā krāsā.

Kā tika nomainīti kluči? Vai netika kādi netīumi (lasi - eļļas)?
Reizēm nākas jaunos klučus uzsildīt. Brauc ar nospiestām bremzēm, līdz visa sistēma kārtīgi uzkarst (der kalns vai daži km pa šoseju) Vajadzētu būt kaut kādam rezultātam.

cik man bijusi pieredze ar čīkstēšanu, tad db čīkst tikai kādu brīdi pēc vannošanās pa dziļām peļķēm, lietus vai mazgāšanas … izbrauc līkumu, pabremzē un viss klusu atkal

IMHO po ka čīkst, ka tik bremzē!

Izņem klučus , paslīpē ar smalku smilšpapīru, lai noiet nost viss piedegušais un nomazgā rotorus ar pastu - SKAIDRA 2 …
Tad atliek pāris km mazliet pabremzejot izbraukt uz ir kā naži :)