Tā kā pirmām kārtam gaidu ieteikumus, tad lieku savu topiku tehnisko jautājumu, nevis pirkšanas/pārdošanas sadaļā.
Meklēju, kur par saprātīgu naudu var iegādāties dinamometrisko atslēgu maziem spēkiem <5-25 Nm. google rāda, ka LV varēšu iegādāties vai nu apšaubāmas izcelsmes instrumentu ar neatbilstošiem parametriem (>5Nm) vai arī profesionālus instrumentus par atbilstoši profesionālu cenu.
p.s. Ja kādam uzreiz ir konkrēts piedāvajums - jauns vai lietots instruments, lūdzu šeit pat vai PZ.
trops: Darba rīki mēdz būt labas kvalitātes un profesionālas kvalitātes, kuri tiek lietoti ikdienā un ar tiem tiek pelnīta maize. Arī to cenas atšķiras - meklētajai atslēgai tā ir ~40Ls vienā un >100Ls otrā gadījumā. Ir starpība.
Krigers, velobraukšanai kā hobijam ir blaku efekts, velobūve,kas man varbūt sniedz salīdzināmu gandarījumu ar braukšanu. Man ir piejama dinamometriskā atslēga, personīgi ir daži profesionāli veloinstrumenti. Varu aizdot.
P.s. Hobijam naudu neskaita.
Šoreiz naudu skaitīju, tadēļ arī meklēju adekvātu ne-profesionālo variantu. Tagad arī es varu aizdot šo štrumentu, ja kādam vajag. :)
Starp citu, doma par instrumentu aizdošanu/iznomāšanu ir ļoti laba! Piemēram, es nepirkšu ratu spieķošanas statīvu vai vēl specifiskākas lietas, ja tās lietošu reizi sezonā vai divās. Tomēr, ja pastāvētu iespēja instrumentu aizlienēt/iznomāt, būtu priecīgs. Ok, nākamreiz, kad jautājums kļūs aktuāls, lieku jaunu tēmu forumā.
Par cik pats darbojos profesionālo instrumentu sfērā, varu pa ļoti labām cenām piedāvāt din-atslēgas bez starpnieku uzcenojumiem, jo strādājam pa tiešo ar rūpnīcām. piem 5-25nm 20ls Tengtools ražojums.
Pie šīs tēmas man ir jautājums- cik daudz ikdienas darbā pieredzējušie velomeistari izmanto dinamometrisko atslēgu un
kurus elementus pievelkot būtu ļoti ieteicams to izmantot “mājas meistariem”? Viena no versijām man ir tāda,
ka šads tūlis ir ļoti noderīgs dzekiem, kas ar tehniku ir uz “jūs” un tādiem parasti ir tendence (nedomāju nevienu konkrēti no klātesošajiem!):
pārviklt, nevienmērīgi un nevienādi pievilkt. Atvainojos par terminoloģiju, bet cerams jautājums ir skaidrs.
es neizmantoju vispār, un sliecos domāt, ka tev Reini ir taisnība. to uzparikti vajag tiem, kas ar tehniku ir uz “jūs”. profesionāli strādājot, ar laiku rokas “jūt” cik kas ir jāpievelk. un ja palasa ražotāju prasības, tad tos cipariņus ir visai viegli pārtiulkot veselā saprāta valodā.
piemēram tipisks “skinny” gramu 3.14sēju iznesums. paskaties uz viņu, jau skaids, ka nedrīkst aizrauties ar skrūvju pievilkšanu. palasi- aha, cipariņi protams uz pusi mazāki kā parasts. viss skaidrs, tātad pa uzmanīgo.
Piekrītu, ka velo meistariem tādu nevajag. Man priekš velo arī nevajag, bet gan priekš moča. Otrkārt ir reizes, kad vienkārši prasās pēc tās atslēgas un man šķiet, ka mehāniķi, kas taisa motorus izmanto diezgan bieži (pieņemsim tad, kad pievelk motora galvas, kur ir jāņem vērā tas, ka temperatūru izmaiņu rezultātā metāls izplešas/saraujas).
P.S. Vēl joprojām meklēju to tengtools “izplatītāju”.
Es ari domāju par Dinamometriskās atslēgas iegādi. ParkTool the way to go. :)
Man bija viens gadījums – pieskrūvēju jaunu stūri uz jaunu Truvativ Team iznesumu un pēc kādiem 50km stūre atskrūvējas un saka griezties! Un tur 4 skrūves, un pievilku es viņus diezgan stipri! Bet pēc tam vēlo darbnīcā, kad pieskrūvējam ar dinamometrisku atslēgu, uzzināju, ka līdz 5Nm vel diezgan daudz vajag pievilkt.
Ar atslēgu, protams, būs precīzāk, bet iestrādāt izjūtu nav pārāk grūti. 5 Nm nozīmē, ka atslēga ar 10 cm garu rokturi jāvelk līdz tādam spēkam, lai paceltu 5 kg smagumu no zemes. Un tā jebkurai Nm vērtībai.
Nu Shimano divdaļīgajiem klaņiem (Saint, XTR, uc) un citiem no tās sistēmas, kreiso klani es vienmēr pievelku ar dinamometrisko atslēgu. Tās divas mazās skrūvītes ļoti viegli apraut vai arī nedavilkt. Visam citam īstas vajadzības nav bijis.