Dažādu ražotāju priekšējo zobratu saderība

Esmu nonācis līdz brīdim, kad abiem riteņiem nenāktu par sliktu nomainīt priekšējos vidējos 32T zobratus.
Vienam ritenim ir RaceFace Evolve, otram Shimano Deore Lx 580.
Vienkāršākais ceļš, protams, būtu nomainīt pret tādiem pašiem, taču varbūt labāks risinājums ir kāds neoriģināls zobrats?

Jautāju tāpēc, ka esmu vīlies konkrēti RaceFace zobratā. Šajā pašā forumā atceros lasījis, ka “it kā” RF zobrati esot labāki par Shimano, bet mana pieredze liecina par pretējo - zobrats dilst gandrīz tik pat ātri kā sniegs pavasara saulītē. :(
Tāpēc iedomājos, ka varētu uzlikt jauno SLX izstrādājumu - ja pareizi saprotu, tad tam ir karbona korpuss un tērauda ārpuse.

Par saderību - gan RF Evolve, gan Deore Lx, gan SLX ir 4 skrūves un tas mistiskais skaitlis 104 mm. Tātad it kā ir savstarpēji savietojami. Bet atceros, ka kāds rakstīja, ka katram ražotājam esot specifiskas “rampas” uz zobrata, lai ķēde labāk pārslēgtos. Turklāt izlasīju, ka uz RF tā nemaz nevar vienkārši uzlikt Shimano: http://www.bikemagic.com/forum/forummessages/mps/utn/96579/dt/4/srchdte/0/v/6/sp/

Tāpēc daži jautājumi zinātājiem:

1. Vai uz mana LX derēs SLX?
  2. Kā labāk rīkoties RF gadījumā?

Par RF neko nepateikšu, bet Shimano gadījumā prātīgi būtu sameklēt XT 760 vai 770 zobrata versiju (pārliecinoši labākie tirgū pieejamie “price/performance”, Tavā gadījumā).
XT 760 - kalts no 7075 alumīnija
XT 770 - kompozītmateriālā “ietīts” tērauda zobu vainags

nevaru salīdzināt ar SLX, bet oriģinālie LX 580/582 ir baigi mīkstie

1. pievīlēsi Shimano.

SLX M660 vidējais zobrats ir līdzīgs XT M770: tērauds+kompozīts. Iespējams, ir nianses materiālos, jo to cenas atšķiras par labu SLX’am.
SLX un XT M770 vid. zobrata konstrukcija man šķiet ļoti laba tieši ilgmūžības ziņā - pats tādu meklētu, ja šobrīd vajadzētu.

Vai uz RF klaņiem derēs ne-RF zobrati? Fubars jau atbildēja, ka 100% jā, ja Tev ir vīle.
Kādu laiku braucu ar Truvativ zobratiem uz RF klaņiem. BCD izmērs abiem ir identisks, vēl nedaudz pielaboju zobratu, lai tas derētu uz klaņa zirnekļa, un viss kārtībā.

Bike24 tirgo vidējos M770 par neticamu cenu (ap 27 eur). pašlaik domāju, kurā vietā ir siers, bet kurā- slazds.

Izrādās, M770 cena iekš actionsports.de ir vēl draudzīgāka http://www.actionsports.de/Kurbeln/Shimano-XT-FC-M770-Kettenblatt-22-32-44::11551.html.