Vai ir iespējams piepumpēt Rcok Shox Reba SL dakšu ar auto ventilim paredzētu pumpi un kompresoru?
Cik es sapratu, uz manu svaru ~75 kg Tie ir +/- 9bar (130psi).
Galvenais jautājums - vai ventilis atbildīs?
Atbilde uz “galveno jautājumu”- ventīls atbildīs!
Taču dakšā ir samērā maz saspiestā gaisa un es neieteiktu pumpēt ar lielo pumpi vai kompresoru.
Jebkurā veloservisā to var izdarīt ar tam paredzētu pumpi.
skaidrs. Ja ieteicams nav, tad meklēšu īsto pumpi :)
Kompresors dakshai ir NAAVE! Iekshas vienkaarshi izspridzina tas gaisa blaakjis kas no kompresora naak!
Taapeec jau spec pumpiishi ir taa taisiiti, lai lielo spiedienu dotu mazaas devaas!
Taatad, ja gribi nokaut dakshu - piesleedz kompresoram! ;)
[quote=A Vanags]Kompresors dakshai ir NAAVE! Iekshas vienkaarshi izspridzina tas gaisa blaakjis kas no kompresora naak!
Taapeec jau spec pumpiishi ir taa taisiiti, lai lielo spiedienu dotu mazaas devaas!
Taatad, ja gribi nokaut dakshu - piesleedz kompresoram! ;)[/quote]
Vai varētu palūgt teorētisko izskaidrojumu, kapēc dakšu saspridzina, bet kameras pumpējot nekas nesprāgst?
vel jau ir jautajums pie kada kompresora kurs pumpē 1 kbm /min vai kurs spej knapi peldrikji piepust?!
bet noteikti ka pumpet daksas ar kompresoru nevajadzetu, jo mazliet pa daudz un beigas bus!
Dakšai ir ļoti mazs cilindra tilpums un nenotiek izplešanās, tāpēc ar kameru salīdzināt īsti nevar. Ja kompresors dos lielāku spiedienu nekā vajadzīgs, nepareizs spiediens dakšā tiks sasniegts acumirklī. Senāk izpētīju, ka benzīntanku kompresoriem maksimālais spiediens ir 5-8 atmosfēras. Dažām MTB riepām tas varbūt varētu būt nāvējoši, taču būs jāpagaida brītiņš līdz blīkšķim.
un ja kompresors ir tāds lēnīgs?ja pieslēdzu piemēram uz 7 atm un tad lēnām uzpumpēju līdz tām 9, tad nekam nevajadzētu notikt, ne?
Lēns = 8 atm savā resīverī pumpē ~5min
Man arī tā šķiet muļķīga doma, kuru nav vērts pat apspriest.
Esmu praktikjis nevis teoreetikjis. Bet kaa jau te rakstiija, kameru saliidzinaat ar dakshu nu nevar nemaz.
Teoreetisko dalju nepastaastiishu, bet praksee ir taa, ka servisaa laiku pa laikam kaads gudris ienaaca kursh dakshu bij ar kompresoru meegjinaajis pumpeet, un rezultaataa iekshaam ir kirdiks.
Tie, kas vel domaa, kaa ar kompresoru dakshu uzpumpeet - izmeegjiniet!
Vienkārši kompresora resīverā spiedienu uzpumpē vai nolaid līdz vajadzīgajiem, teiksim, 130psi, savieno kompresoru ar dakšu no gaisa blāķa resīverā uz dakšu pārskries šļuka, gaisa spiedieni izlīdzīnāsies, ņemot vērā lielo tilpumu starbību būs praktiski tie paši 130psi, un nekas nesprāgs.
šosejnieka riepiņā iepumpējot 4 atmosfēras riepiņa ir pamīksta,bet piepumpējot 26*2,5 riepu līdz 3,5 atm.jau jāsāk baidīties ka neuzsprāgst.
svarīgs ir gaisa tilpums,jo lielāks tilpums, jo mazāks spiediens vajadzīgs.kompresorā varētu būt tilpums pa lielu attiecībā pret dakšu.es to tā saprotu…
[quote=mickys]…ja pieslēdzu piemēram uz 7 atm un tad lēnām uzpumpēju līdz tām 9…[/quote]Ja kompresora drošības vārsts atveras, pieņemsim, pie 7bar, tad padomā kā var iepumpēt kaut kamī ar kompresoru lielāku spiedienu, kā iestatīts kompresoram? Pamēģini parasto krievu pumpi nospiest uz leju, pievienojot to pie sapumpētas dakšas, būs tā pagrūti. Neieteiktu riskēt ar kompresoru, ja nu nesanāk…
Būtu tu Jelgavas pusē, iedotu tev dakšas pumpi, varētu niekoties uz nebēdu. Ieliec sadaļā “pērku” sludinājumu, varbūt kāds kāreiz ir sagribējis tikt pie jauna pumpja.
Nu skaidrs, atbildi esmu saņēmis, meklēšu pumpi :)
Slēgt
mickys - nu vo, ta mēs ar neuzzināsim kas notiek ja pumpē ar kompresoru.
Mickys! Sazinies ar Lauru(savu kursa biedreni) un ceturtdien es Tev pumpi aizdošu.
Tāds jau bija mans nodoms :)
Bet es domāju, ka sazināšos, tad kad sezona nāks tuvāk :)
Savulaik Fox pakaļējais amortizators pats no sevis nolaida gaisu, aiz nezināšanas mēģināju gan parasto auto kājpumpi, gan Statoil pumpi, gan kompresoru autoservisā… iznāca čiks, bet noteikti neko nesabojāju.
Tad uzzināju par amortizatoru pumpīti un uzpumpēju to pašu amortizatoru, tik cik bij paredzēts, ja nemaldos, spiedienu tur vēl tagad.
Šaubos vai kompresori, kas spēj dot no 10 atmosfērām būs brīvi pieejami, tādus parasti izmanto glābšanas stacijās akvalangu pumpēšanai (200 - 260 atmosfērām) vai visnotaļ citās specifiskās vietās… un tādu kompresoru izmantošana gan var beigties visai nepatīkami…