Dakšas leņķa (stāvuma) ietekme

itsevišķi pie lielās trašu atšķirības LV starp xc un marathon kur tie lielie nobraucieni un stabilitāti vajag…:))
es domāju ka starp to baru kas brauc tautas klasē ir kategorija kuram nepalīdzēs ne specģeometrija ne FS ne maināms spiediens riepās,briļļu automātskie tīrītāji un sazin kas vēl - braucējs vienkārši nav piedzimis lai brauktu no kalna un turpat ir džeks kas ar slikiem un ukrainu tādu noekipētu "filozofu"izpogās vienos vārtos,bet GUDRĀS DISKUSIJAS jau ir ļoti nepieciešamas citādi te nebūtu forums!:))[/quote]
Ceru, ka Tev palika vieglāk ap sirdi… :)[/quote]
īstenībā galīgi nekrata,jo ir redzēti džeki PRO sportā kas sevi iznieko visos šajos m… tā vietā lai parādītu uz ko viņš īstenībā spējīgs,bet šī nav tā reize un drīkstat izpausties…tikai žēl ka jaunatne ar no šā sviesta iespaidojas.
Bet kā jau dzīvē ir paēdušais badaino nesapratīs!

Iedod savu adresi aizsūtīšu kādu klaipiņu maizes… :D
p.s.
Katram ir tiesības interesēties un krāmēties ar ko vien grib, galvenais ka patīk un interesē… (man mtb tehniskā puse saista ne mazāk, kā pati braukšana)
Nav īsti korekti citu intereses nosaukt par m…

Cello: paldies, ka atļauj vēl šoreiz mums izpausties.
ja tu ražotu rāmjus, es nu toč tos nepirktu :)
pa tavam sanāk, ka visus tos mudakus ar inženiera diplomiem vajadzētu atlaist naff, un rāmja dizainu ar kreiso kāju var uzzīmēt arī apkopēja. braucams būs, jo tie m… jau nav svarīgi, galvenais ir pats gāzējs.

Nu nah’ Lenss Ārmstrongs rūpīgi izvēlējās skriešanas apavus NYC maratonam, ja ir tādi vīri, kas ar novalkātām čabatām to noskrien daudz ātrāk…

Ievalkātām, nevis novalkātām. Citādi tulznas kā likts.

Bet brīžiem gan vairāk vajag braukt, un mazāk pie datora.

[quote=fubar]Cello: paldies, ka atļauj vēl šoreiz mums izpausties.
ja tu ražotu rāmjus, es nu toč tos nepirktu :)
pa tavam sanāk, ka visus tos mudakus ar inženiera diplomiem vajadzētu atlaist naff, un rāmja dizainu ar kreiso kāju var uzzīmēt arī apkopēja. braucams būs, jo tie m… jau nav svarīgi, galvenais ir pats gāzējs.[/quote]
neiet runa pa inženieriem,bet par cilvēkiem kam patīk rakt,bet vai ir pareizs virziens tas ir atklāts jautājums.
Un viennozīmīgi galvenais ir Gāzējs un tad nāk inženieru domu lidojums…dizainu protams var uzzīmēt, kā Tu raksti,bet ne jau nu tas grāds vai mm cilvēkam ļaus braukt pēkšņi 30km/h ātrāk nekā viņš spējīgs un ja lielākā daļa šī foruma dalībnieku brauc prieka pēc vai mačojas ar kaimiņu,darba biedru tad vēl jo mazāk tie grādi ko maina - paliek subjektīvais(patīk,nepatīk un vēlme atvērt maku vai paskopoties,reklāmas iespaids uc. nianses).
Vai varbūt Kādam te šķiet ka Boonens ar Time ričuku braucot lidoja un tagad ar Specialized nelido un pie vainas ir inženieri???vai tomēr galvenais ir braucējs??
atšķirība tā ka Es runāju par Pro sportu Jūs par tautas sportu(kas baro Pro sportu),tautas sportā piem. SEB vai Tev 50v vai 80v. nastarpība,bet ja Pro sportā braucējs sev sačakarē prātu ar tiem mm tad tas viņam var maksāt dārgi…
Nevajag nevienam cepties Es tikai izsaku savu viedokli,netveriet to personiski.
Latvijā ir O.Meļehs kas no šīs mm kaites netiek vaļā…un rezultāts ir redzams!neiet runa par rezultātiem LV.
nav jēga cepties - gatavojaties kārtējam belzienam labāk,kamēr labs laiks:))

Iedod savu adresi aizsūtīšu kādu klaipiņu maizes… :D
p.s.
Katram ir tiesības interesēties un krāmēties ar ko vien grib, galvenais ka patīk un interesē… (man mtb tehniskā puse saista ne mazāk, kā pati braukšana)
Nav īsti korekti citu intereses nosaukt par m…[/quote]
neatteikšos,bet sūti to garšīgāko!man bail ka pastā kāds neapēd to gardumu,labāk tieši rokās nodot:)

Starp citu, arī jauniešu grupās, ja tev nav XTR, tad nemaz neesi cilvēks un pēdējais atpalicējs. Attiecīgajā vecumā pazīmēties vienaudžiem tak ir ļoti būtiski.

to es zinu,bet te pie vainas ir papuči kas to XTR nopērk un kad ir U23 tad jau vairs nav pēc kā tiekties,jāsāk smagi trenēties…vai metam mieru velosportam!zināms ka ir jaukākas lietas ko darīt…

es teiktu ka papuči retāk ir vainīgie, bet biežāk cietušie :)
pazīstu dažus jaunos talantus, brauc pa piecinieku. viss, kas viņus uztrauc, ir kā nu šoreiz pārspļaut savus komandas biedrus. XTR jau salikts, tagad dzīvības un nāves jautājums ir kur dabūt Cris King čaškas un visādus karbona vipendrasus.
dzīves lielākā sāpe ir, ka treneris nejēdz no sponsoriem dabūt karbona rāmi :)

Ko zinātāji saka, kāda ir jauniešu attieksme pret to vienīgo komandas biedru, kas parasti visus saliek sienā ar parasto LX? Īsi sakot ar tehniku pazīmēties nevar, bet ar braukšanu gan?

atceros savā jaunībā, kad braucu XC valmierā…
bija tāds jaunietis no zilākalna šķiet, vārdu esmu piemirsis.
viņam sākumā bija Hi-ten Y formas rāmis ar kkādu mistisku elastomēru dakšu.
mauca tā ka es ar savu Giant, kurš nebija nekas kruts, bet tāds vidusmēra apakšgals, ēdu putekļus.

Sasprausti batoni palīdz pacelties par pāris vietām augstāk.
Kas attiecas uz Boonenu, viņam rāmi uztaisa pēc viņa ģeometriskajām vajadzībām, nav viņš nekāds gregars kuram iedod kautkādu rāmi, un brauc.
Tomēr tie daži mm mēdz būt ļoti svarīgi. Tu ar kautkādu līku rāmi un altus daļām varbūt būsi 300.ais tautā. Nopirksi ūber 8kg tačku un būsi 100.ais. Varbūt tu necīnīsies, par pirmo desmitnieku, bet tehnika tomēr dara savu. Karbons kā tāds tiktiešām ir vipendrass, itīpaši XC. Pašas vieglākās daļas ir no magnēzija, skandija, titāna, un reti kur ieraugāms karbons. Bet jā, pozeriem jau bez karbona neiztikt.

esmu novērojis ārpus velo sporta, ka zīmēšanās kāre un kāre pēc gadžetiem nepāriet arī 4X gadu veciem vīriem. Ja vēl liels Ego acu priekšā traucē skatīt dzīvi :)

piezīme. Pētiju Baltic Bikes mtb līniju un konstatēju, ka augšējie 2 velo atšķirās ar rāmja materiālu un cenu. Karbons par ~400Ls dārgāks. Nieka 100 grami vieglāks. kehem, kehem.

karbona rāmis, kā zināms, neatšķirās tikai, kehem kehem, ar savu vieglumu vai smagumu.

karbona specifisko vibrāciju slāpējošo īpašību dēļ, kā arī ar šķiedru izkārtojumu kontrolējamo dažādo rāmja daļu papildus stingrību, iespējams lielākā mērā variēt ar stingrām/elastīgām vietām rāmī, kā arī iegūt milzīgu papildus komfortu, braucot. kā nekā, liela daļa no veloindustrijas progresa balstīta tieši uz braucēja nepieciešamību pēc komforta (arī dzelzs… vai alumīnija… vai karbona :D :D vīriem) un tādējādi labāka rezultāta.

karbons “reti” ieraugāms arī mūsu vienīgās profesionālās riteņbraucēju komandas velosipēdos…

mēs te 1 karbona rāmi esam sazāģējuši, variet atbraukt apskatīties, kā T----K izskatās no iekšpuses.

vot tas būtu interesanti, varbūt var lūgt bildes kaut kur?

nee publiskas bildes nebuus :)