Labadiena!
Ļoti ilgi esmu pētījis, lasījis un izzinājis visu, ko kā nezinātājs varēju atrast, saprast un izsecināt. Pēc ilgstoša procesa esmu nonācis līdz skaidrai vēlmei un iecerei. Vēlos sākt nopietni nodarboties ar velosportu. Protams, ka ne profesionālā līmenī, jo vecums jau 27 gadi, taču kā galveno un regulāro sporta aktivitāti gan. Tad nu mans pirmais solis ir nonākšana Jūsu forumā, cerot uz nelielu atbalstu no Jūsu puses.
Man pagaidām vispiemērotākais šķiet Cyclo Cross vellapēds, jo vēlos regulāri raut garos gabalus pa šoseju, bet gribētos arī pacīnīties mežos un nelīdzenākos ceļa posmos. Grūti jau, protams, tā pateikt, ka tieši tas man ļoti patiks un uzrunās, ja ņem vērā, ka nav īsti bijusi nekad iespēja pat uzkāpt uz tāda aparāta, bet sajūtas saka priekšā, ka tas varētu būt īstais.
No Latvijas veikaliem esmu atradis tikai Gandru, kur tirgo karbona Meridas + bikes.lv, kur tirgo Mares. Cenas priekš manis šķiet samērā sālītas, taču pie nepieciešamības esmu gatavs laika gaitā atrast līdzekļus arī šādiem izdevumiem. Taču, ņemot vērā, ka šobrīd esmu absolūts iesācējs, kas tikai grasās uzsākt treniņus, galīgi neesmu drošs, ka uzreiz būtu nepieciešams velosipēds ar karbona rāmi. Kvalitatīvai mantai, saprotams, jābūt - uz to nav ko taupīt, bet varbūt karbona rāmja vietā var dabūt kvalitatīvu pārējo aprīkojumu par tādu pašu cenu? To vismaz iesaka arī neskaitāmās ārzemju lapās.
Tātad beidzot jautājumi (tiem, kas negrib lasīt visu augstāk minēto dzeju):
Kādas firmas cyclo cross velosipēdi būtu ar vispieņemamāko cenas un kvalitātes attiecību absolūtam iesācējam sportā? Un kur&kā to vislabāk iegādāties?
Man svarīga veselība (rokas, mugura), tādēļ negribētos pirkt uz aklo, pie zinātāja iepriekš velosipēdu nepiemērot uz savu augumu utt.
Paldies Jums jau iepriekš, un piedodiet, ja sarakstīju kaut ko stulbu priekš Jums ;)