CO2 pumpis

Ansis: “Uzpumpēju kameru… strauji izlaidu gaisu no kameras …”.
egils13: “Ansis runā par CO2 pumpi”

ok, ja gāze jau ir saspiesta un tā izplešas, tiek patērēts siltums. cik daudzi pumpē riepas ar baloniņu pirms starta?

r_s, citi velobraucēji šeit pareizi mani aizstāv. Ja pumpē ļoti strauji (no augstspiediena baloniņa), tad noteicošais ir droselēšanas efekts, kā rezultātā gāze, kas pa šauru sprauslu ar lielu spiedienu ieplūst lielā tilpumā, atdziest. Pumpējot ar parastu pumpi, noteicošie ir jau citi termodinamikas efekti, kas darbojas pat pretēji, piekrītu.

Es apvienoju vienā ‘postā’ divas atsevišķas lietas. Ar baloniņiem mēdz pumpēt sacensību laikā, un šeit iepriekš notika diskusija par to, par cik atm desmitdaļām ar baloniņu “auksti piepumpēta riepa” vēlāk paliks cietāka.

Ansi!
Tu esi lielisks :D
zel, ka mana interese par fiziku beidzās ar klucīšu iekāršanu atsperēs :D

Bet ta kopumā diskusija laba.
Radās jautājums - vai ir kāda jūtama atšķirība izmantojot CO2 pumpi schreader un presta ventīļiem? Ērtums un efektivitate?

nu labi, visu blāķi neizlasīju.

Vispār jābūt gan, jo droselēšanas efektivitāte ir atkarīga no sprauslas diametra un formas. Man vajadzētu pamērīt arī schreader ventīlim - gan jau es atrastu kameru. Es nebrīnīšos, ja schreader ventīlis dzisīs pat par 5 C mazāk…

Ziniet, kāds ir labs joks… ja gribas saulē pirms starta vairāk sasildīt gaisu riepās, vajag lietot melnus aplokus - jo tad aploks arī absorbē siltumu un silda. Savukārt balts aploks saules starus atstaro, pats nesilda, bet strādā kā riepas siltuma atvadīšanas radiators.
Ja ieriekš gāja runa par atm desmitdaļām, tad šis attiecas uz desmitdaļām no desmitdaļām:)

Ansi - VP Market nav Tevi mēģinājuši noalgot? ;)) joks, bet kopumā - visu cieņu!

Ir mani mēģinājuši noalgot… bet man negribas no agra rīta līdz vēlam vakaram sēdēt pie datora un grāmatām, gribas arī paskraidīt un pabraukt ar riteni:)

Starp citu, es esmu žurnāla “Ilustrētā Zinātne” eksperts magnētisma jautājumos. Tuvākajā numurā būs raksts par jaunās paaudzes ledusskapjiem ar magnētisko dzesēšanu.

Ansi-atzīsties, vai ir ar joma kuru tu nepārzini? Par tēmu. Nevajag jaukt sacensības un ikdienas/treniņu pārvietošanos un CO2 pumpīti pielietot tikai gonkās. Sāku lietot pagājušo gad-ļoti apmierināts, bet ir JĀPATRENĒJAS pirms , ziedojot tam 1-2 baloniņus.

Iesakiet ludzu labu co2 pumpi !

Lietoju šadu, nav problēmu http://www.gandrs.lv/velosipedu-pumpji/pumpis-airgun/

Lietoju co2 jau otro gadu.Kā jau eksperti iepriekš te minēja,jānoziedo kāds baloniņš,lai piešautos.Ir nācies sacensībās caurdurto riepu/kameru piepildīt ar speciālajām putām,pa virsu co2 baloniņš un aiziet.Laika ziņā kopā tas aizņēma aprox.35 sek.Svars co2 un remonrta putām/baloniņam kopā ap 300g.Katrs pats var izsvērt,cik laika aiziet ar kameras mainīšanu un pumpja pumpēšanu,cik ar remonta putām un co2.Svars abos gadījumos būs līdzīgs - gan co2 un putu airosolam,gan pumpim un kamerai.Jāatceras gan,ka pēc gonkas remontēto kameru droši vien labāk ir tik un tā ir nomainīt.Protams,nekādas putas nelīzdēs,ja kamera būs sadragāta driskās.
Co2 ir visos veloveikalos.Putu airosolu pērku lielajā zzk .

Vispar, co2 + putas izskatas laba ideja. Kaa putas pareizi jaalieto?! KAa taas darbojaas? un lidz cik “lielam” pliisumam kameraa putas darbojaas? Paldies!

Pacelšu tēmu :)

ir kautkur izrokam informācija par spiedienu riepā pēc piepumpēšanas ?
piemēram >
24g balons un 29x2.25

googlē neatrodu

2x16g baloni 26’’ riepā ir 3.5-4 atm., šosejas riepai pietiek ar vien 16g., lai būtu 7-8 atm.