CO2 pumpis

Vai kāds lūdzu var padalīties pieredzē par CO2 pumpja lietošanu. Vai ar to baloniņu pietiek lai iegūtu gana cietu riepu, savādāk ar mazo pumpi pumpējot tiek tērēts daudz laika un riepa vienmēr ir par mīkstu.

http://www.bikesbaltic.com/product_info.php?products_id=318
Pats pirmo reizi ko tādu dzirdu bet ierakstot googlē CO2 pumpis atradu augstāk minēto adresi. Pēc tur rakstītā liekas, ka baigi laba manta, bet man kaut kā liekas, ka var uzspridzināt kameru ar tādu pumpi. Ja jau 1 sekundē viņš piepumpē līdz maksimumam. Es personīgi līdz 3,5 bar nepumpēju riepu. Jo ja gadās , ka priekšā ir pamatīgas smiltis, tad noturēties būs grūti un ja kas samisas esi gar zemi. Pēc savas pieredzes varu teikt tā līdz pašam maksimumam pumpēt nav labi MTB riepas, to es sapratu pirms 2 gadiem Cēsis - Valmiera posmā. Jo , kad izbrauc ārā no cēsīm sākas smiltis. Es nespēju vispār pabraukt. Nācās stāties malā un čut laist gaisu ārā.
Cik maksā tāds viens kārtidžs?

Man liekas, ka ja necīnas par godalgotu vietu, tad nav vajadzīgs, jo viens kārtidž maksā virs lata.
(Pats atradu tajā pašā lapā :))

Kas teica ka necīnās par godalgotu vietu:)
Esmu dažiem redzējusi tos pumpjus, ja nemaldos Eduards tādu lieto, gribētos atsauksmes no kāda, kas to ir reāli pielietojis dzīvē.

man patīk skatīties kā viņus izmanto rudenī - lapas lido burvīgi.

pats nelietoju.

Eduards lieto, un atsauksmes ir pozitīvas. Aizņem maz vietas, un burvīgi ātri piepumpē riepu. Jāiegaumē tikai viens- labāk nenožēlot dažus latus, dažus kārtidžus un iemācīties lietot, saprast, kā tas darbojas. Īpaši patīkami pumpēt 1" riepas- kur ar mazo pumpīti būs ilgas mocības lai dabūtu tās 6 atmosfēras, tad ar CO2 tas ir viens mirklis.

Pārdomāti rīkojoties es spēju nomainīt kameru 2.5-3 minūtēs- laiks no apstāšanās brīža līdz atkal braucu.

Eduardam:
Vai tev izdevies piepumpēt riepu ar vienu baloniņu?
Man pagaidām nav izdevies (ar diviem gan ir ok)

cik riepas ar 1 baloniņu var piepumpēt? Un baloniņus liek zem sēdekļa somiņā?
Un esat uzspridzinājuši kameru kādu, vai tas nav iespējams, ja māk pareizi ielikt kameru?

Vienkāršākais veids, kā to izveikt ritenim ar V bremzēm, ir, liekot iekšā ratu biki nobīdīt bremžu kluci uz augšu un to nepamanīt. Kad riepas apvalks pušu, kamera uzsprāgst pavisam smuki.

[quote=KingFox]Man liekas, ka ja necīnas par godalgotu vietu, tad nav vajadzīgs, jo viens kārtidž maksā virs lata.
(Pats atradu tajā pašā lapā :))[/quote]
par šiem vārdiem no Dalībnieces pa ausīm dabūsi…:)

mees vienaa piedziivojumu machaa nomainiijaam un piepumpeejaam nuuu … nemaaku preciizi laiku pateikt, bet tas ir meeraams ar laika intervaalu starp laiku, kuraa no krimuldas kalna nomauc lejaa taads kuram bishku shirmis pieveeries un laiku, kuraa nobrauc normaals ierindas velobrauceejs.

mees gan mainiijaam divataa. :) bet nu nobraucaam, nomainiijaam, piepumpeejaam un vareejaam jau turpinaat braukt, kad piebrauca atlikushie komandas daliibnieki. Sajuutas bija kaa F-1 iebraucot pitstopaa. ;) patiikami.

[quote=KingFox]cik riepas ar 1 baloniņu var piepumpēt? Un baloniņus liek zem sēdekļa somiņā?
Un esat uzspridzinājuši kameru kādu, vai tas nav iespējams, ja māk pareizi ielikt kameru?[/quote]
Vienu baloniņu var lietot tikai vienu reizi, tātad - vienu. Par uzspridzinātām kamerām neesmu dzirdējusi, biežāk notiek, ka gāze aiziet garām ventīlim (ja nav iemaņu). Tomēr es nepaļautos tikai uz baloniņu, it īpaši, ja palicis viens vienīgs pēdējais.

Man ar vienu baloniņu pietiek vienai riepai. Divus baloniņus nevajag. Ieteicams atcerēties, ka pārdošanā ir baloniņi gan ar 12 gramiem, gan ar 16 gramiem gāzes. Pēc izmēra vienādi, bet acīmredzami, ka ar otro pumpējot riepa būs cietāka.

Lietoju jau otro gadu esmu apmierinats.Uz vienas riepas piepumpesanu izlietoju divus baloninus.tad riepa ir normali cieta.Kad saku lietot pirmo reizi tad gan viss putiens aizgaja pa gaisu tas ir riepa netika nekas.Vajag drusku patrenneties tad saprot kas ir kas.Kameras maina ar piepumpesanu notiek diezgan atri,bet pats galvenais nav jamocas ar rokas pumpja spaidisanu.citreiz zils var palikt kamer riepu piepumpe.Iesaku lietot.

Ir praksē pārbaudīts, ka parastā austrumu ražojuma MTB kamera (jauna, tikko no kastes) nemontēta padodas sasniedzot ievērības cienīgus izmērus pie 6 BAR ar ne mazāk ievērības cienīgu blīkšķi!!!

Eu, puiši, es pamērīju, par cik nokrītas gāzes temperatūra, kad to droselē caur velo ventīli. Uzpumpēju kameru, ar termopastu pielipināju pie ventīļa korpusa ātri reaģējošu termopāra kontaktiņu, un ar diviem nagiem iespiežot ventīļa asīti, strauji izlaidu gaisu no kameras. Ar šosejas kameru T samazinājās par 15-13 C (no 8 atm), ar baika kameru par 11-9 C (no 3,5 atm).
Piemetot vēl to, ka baloniņā spiediens ir lielāks par baika 3,5 atm, pēc mana novērtējuma ņemsim, ka, pumpējot no baloniņa, T vidēji nokrītas par 13 C. Tagad var parēķināt, par cik riepai pieaugs spiediens, kad gaiss tajā uzsils līdz apkārtējās vides temperatūrai (ņemam 20 C = 293 K):

p/T = const.

3,5/(293-13) = (3.5+x)/293, no kurienes x=0.16 atm. Neteikšu, ka kritiski daudz, bet braucējs ar labu izjūtu to var sajust… it sevišķi, ja viņam tiek stāstīts, ka tāds efekts pastāv:)

Interesanti lūk kas: ja ritenis atrodas ārā vasaras saulē, saules stari uzkarsē melno riepas gumiju apm. par tikpat lielu T starpību (10 - 15 - pat 20 C). Taču BRAUCOT apkārtējā gaisa plūsma nodzesē riepas virsmu. Tāpēc, stāvot kādu pusstundu vasaras saulē starta koridorī, jūs startēsiet ar 0.1 - 0.2 atm cietāku riepu nekā tā būs pēc pārdesmit brauciena minūtēm.

Vai tik nevajadzētu sekot Formulas 1 piemēram un riepas pirms brauciena uzsildīt - ar elektroierīcēm vai arī izbraucot pirmo kā iesildīšanās apli:)

Ansi, pumpēšana notiek lēnāk nekā gaisa izlaišana, tādēļ pumpējot notiks mazāka atdzišana. Gaiss spiediena rezultātā sasilst (pumpī), to izmanto dīzeļdzinējos, bet izplešoties atdziest. Tava teorija nav gluži precīza.
par labi sapumpētas riepas turēšanu saulē gan piekrītu.

Piezīme r_s - mēs runājam par ļoti strauju piepumpēšanu, 1-2 sekundēs ar saspiestas gāzes baloniņu. Tas ir ātrāk, nekā riepa nolaiž gaisu, pretēji tavam pieņēmumam.

[quote=r_s]Ansi, pumpēšana notiek lēnāk nekā gaisa izlaišana, tādēļ pumpējot notiks mazāka atdzišana. Gaiss spiediena rezultātā sasilst (pumpī), to izmanto dīzeļdzinējos, bet izplešoties atdziest. Tava teorija nav gluži precīza.
par labi sapumpētas riepas turēšanu saulē gan piekrītu.[/quote]
Ansis runā par CO2 pumpi - tas gan zibenīgi iepumpē gaisu iekšā. tā kā, manuprāt, Ansim ir taisnība