Respektīvi radās jautājums, kad kolēģim vakar cēsīs censonis, kurš acīmredzami uz olimpiādi gatavojās, lienot pa vidu cauri ieāķējās stūrē un abi darboņi bija gar zemi:
kāda ir pareizā atbilde, ko darīt, ja kāds mēģina ieāķēties stūrē? vai gaidīt to jauko momentu ar loterijas piegaršu par tēmu kurš vai abi kritīs, vai piemēram likt lietā plecu un proaktīvi aizsargāt savas tiesības beigt sacensības ar pilnu zobu komplektāciju? (šis variants gan man liekas radīs tikai vēl lielāku zavalu or so)
nu tātad, foruma velobraukšans nianšu pārzinātāji, varbūt varat padalīties, kāda jūsuprāt ir pareizā atbilde?
varianti
- nebraukt tādā barā.
- 600+mm stūres atstāt mājās.
- Nelikt radziņus stūrei
- nez, varbūt izbolīti elkoņi palīdzēs
Savu lāsteku nedzirdēsi, tādi braucēji ir jāmāca runāt par savām plānotajām darbībām.
Nav ko līst starp diviem braucējiem, ja tur fiziski nav vietas, un attiecīgi man nav pienākums braukt virsū blakus esošajam, ja kāds, kurš kļūdas pēc ir gadījies tālākajos koridoros un SEB izmanto Londonas Olimpiskās gonkas treniņiem, grib tikt man garām tur, kur to izdarīt droši nav iespējams. Nākamreiz šādi personāži tiks ar roku nogrūsti malā.
Grupas priekšgalā ir mazāks risks zavalam, tāpēc jāpbauc no 1. koridora. To arī visiem novēlu.
P.S. Savādāk nebraukt barā diemžēl SEBā ir grūti izpildāms uzstādījums.
Vakar SEBa pasākumā redzēju vienu vīru gados ar CycloKross riteni ar visiem līkajiem ragiem. Nu it kā no šā gada tak vairs neļaujot braukt ar tiem ragiem MTB gonkas un ar MTB ragiem šoseju utt…
Čalis, kas lida starpā nepareiz darīja, viņam vajadzēja tos kas ir vinam pa sāniem izbakstīt ar elkoni/roku uzspiezot pa malējo braucēju ciskām, tad tie butu pavērušies un nekada ragu kontakta nebūtu ( kā teikt, ja starp braucēju ciskām ieiet velosipeda stūre, tad pabraukt garam var, bet sanāks ar grustišanos) Protams jāskatās, vai tiem malējajiem būs vieta uz kuru pavirzīties
Pameginiet treniņos iebraukt starp dieviem blakus braucošiem ritenbraucējiem, galvenais neesat saspringti, necenšaties noturēties pretī stūmienam pa cisku, savadāk toč zavals var iziet!
Lidzīgi kā šai video redzams:
http://www.youtube.com/watch?v=VB_Qs83kBqE&feature=player_embedded#t=145s