Čīkst diksu bremzes

Sveiki!

Esmu svaigs gurķis šeit, bet izmantojot meklētāju, kā arī izbraucot nepilnam ducim ( nu ok, nedaudz mazāk) pirmo lapu cauri, tā arī neatradu atbildi.
Lieta sekojoša… Nesen nopirku no paziņas lietotu Scott Voltage YZ30 ar visu oriģinālo kas šim nācis… Tad nu šim nāk Tektro Novela diksu bremzes, kas nelabi čīkts līdz ko tiek bremzēts. Priekšējās čīkst nedaudz, bet aizmugurējās var izmantot zvaniņa vietā, lai brīdinātu par savu tuvošanos kājāmgājējus… Vai kādā sānielā var pat mēģināt notēlot kravas mašīnu ar čīkstošām bremzēm. Ko darīt? Līdz šim man nav bijusi pieredze ar disku bremzēm.

Iepriekšējais lietotājs bija… Teiksim tā- nopirka un brauca pusotru gadu, bet neko nedarīja… Uzsvars ir uz neko, bet nekāds baigas riteņu mocītājs arī nebija cik zinu.

Ar ko sākt?

Paldies jau kredītā! ;)

Neko daudz. Bremzes - berze, vibrācijas = troksnis.
Īslaicīgi palīdz kluču un rotoru tīrīšana (birstīte, smilšpapīrs, acetons) - bet tas līdz pirmajam ūdenim un dubļiem.
Ilgermiņā mazliet var palīdzēt organiskie bremžu kluči (pretēji metāliskajiem / sintered), citi rotori arī varētu mazāk skanēt, bet te man nav zināšanu.
Vēl var pārbaudīt cik precīzi nopozicionēts suports un paskatities vai tuvumā nav nekas vaļīgs (dakša, ass, u.c.), kas varētu izsaukt liekas vibrācijas.

Viens no iemesliem kāpēc V-bremzes nekauc, jo viņas nestrādā, vai sabloķējas pa visam :D.

Tas visdrīzak no mitruma, ripinoties vari nedaudz piespiest bremzes, lai pažūst un noripināt tā pārsimts metrus, pēc tā vajadzētu būt labāk.

Vari mēģināt bremzes “iebremzēt”. Tas var palielināt saķeri, tādējādi samazināt bremžu rotora šļūkšanu gar bremžu klučiem, to pilnībā nenobloķējot (kas tad arī rada vibrāciju).

Pirms tam bremžu rotoru apstrādā ar smilšpapīru, ja tie ir nospodrināti gludi, tad tiem vienkārši nav virsmas raupjuma un ar pieejamo bremzes jaudu rotoru vienkārši nevar apstādināt.

Bremžu “iebremzēšanas” pamācība (lai gan esmu lasījis daudz veidus, kā to dara, šis kālpo tikai kā piemērs) :
http://www.bikeradar.com/gear/article/workshop-how-to-bed-in-disc-brake-pads-31337/

Un vieno no rakstiem par bremžu rotora apstrādi ar smilšpapīru:
http://www.youtube.com/watch?v=NsJGvP–3UI

Te izklausās ka cilveks ticis pie velo lietota velo ar bonusiņu.

mstankevics, ja supporti nesulojas, tad liekas pats prātīgākai laikam ir notīrīt/attaukot rotorus un nomainī klučus uz jauniem ar kaut ko mikstā gala (organic jebšu resin).

Bikeradar raksts drīzāk ir kā drošā un ātrā veidā sasniegt piepidilušu bremžu “konsistenici” un efektivitāti, youtube vispār tāds fufelis, ja rotors ir bijis “piededzināts” (glaze), tad to varētu noslīpēt nost, bet cik daudz slīpēsi ja minimalais bizums ir kādi 0,2-0,3 mm mazāks kā kā jaunam (jauni kādi 1.8-1,9mm, min biezums piemēram Shimano 1.5mm, Formula 1.65mm).