Mana pieredze rāda, ka viss ir atkarīgs no gadalaika! Pavasarī tiek pārdurts biežāk, vasarā mazāk. Rudenī atkal statistika iet uz augšu! Piemēram, ja skatos šo sezonu. Nobraukti 6700 km. Sāku marta beigās. Pavasara mēnešos pārdūru kādas 9 kameras. Pa vasaras mēnešiem, kad ir sagarbināts lielākais vairums kilometru, esmu sadūris 2 kameras. Tagad rudenī zinu, ka atkal būs vairāk! Bet skaidrojums, manuprāt, jau ir elementārs. Pēc ziemas, sniegiem kūstot un sētniekiem vēl īsti ar slotām nestrādājot, uz ielu malām un trotuāriem nogulstas vairāk drazu. Vasarā tos mašīnas, vējš un sētnieki iztrenkā. Protams, atkarīgs arī no riepas protektoriem. Jo vecāki un nodilušākie (plānāki) protektori, jo lielāka izredze tik pie cauruma!
Un cik daudz spiediena normali buut jazuud kaadaa laikaa? Man kaut kaa sanaak ik pa 3 nedeljaam kadi 20-30% zudumi. Riepas gan mazinjas, 16" (:)), 2.0 platumaa. Kameras jaunas, auto ventilji, Schwalbe razhotas.
Spiediens gan smiekliigs, 2-2.5 atmosferas- Big apple balonriepas.
Saduris gan neko neesmu, bet nobraukums arii tikai simtos km, bet visu laiku pa trotuariem, esmu arii sasistu pudelju stiklu klajienam braukajis cauri…
Starpcitu, ar to kjeepu kameraas, spiediens nezuud… ;)
Brīnumainā kārtā pēdējā pusgadā sanāca bieži (vairāk kā 5) caurdurt. Braucu Rīgā visu gadu ar 2viem riepu komplektiem: Hutchinson Protect air un Continental Race King. Lāpīt nelāpu jo parasti tas ir maz vajadzīgs un neatmaksājas bet šosezon maciņš piespieda :(
Pēdējā caurduršana sanāca Āķis 2009 Hutchinson ar visu savu it kā aizsardzību neizturēja priedes/egles sakni kas tā bija caurdūrusi apvalku ka nevarējām ar plaķenēm nevienā virzienā dabūt laukā
Runājot par to spiediena zušanu- bija man kameras, kuras ik nedēļu 0,5 - 1 atmosfērai zaudēja. Tagad citas ieliku un nekas nezūd. Ne pirmajām, ne otrajām brendu nezinu. Bet fakts “uz sejas”. Acīmredzot gumijas sastāvs īpašs (tām pirmajām)… :)
Kad es vēl biju jauns un agresīvs, tad braucu ar kamerām kurām bija pat 8 ielāpi.
Jopcik, veči, toč ziema atnākusi. Tak katram muļķim skaidrs, ka kameru mūžs atkarīgs no braukšana stila un vietas.
Bet nē, drukā tik.
Drīz te būs kā rotos’ā… prasīs kā riepu no aploka dabūt nost - baigi stingrā esot.