Cietās dakšas lietotājiem / riepas platums

Sveiki!

Tie kas brauc sacensībās ar cietajām dakšām, varat pakomentēt kaut ko par riepu izvēli? Teiksim cik platas iesakāt, vai aizmugurē likt šaurāku, vai lietojat bezkamernieces vai ar kamerām, vai vienādi modeļi? Šobrīd braucu ar 2.00 bontrager expert, drīzumā tik un tā jāmaina uz jaunām un domāju iegādāties pa ziemu 2.2 bontrager team issue priekšā un 2.00 aizmugurē, vai kādu alternatīvu variantu piemērotu mūsu gonkām. Varbūt kādi ieteikumi un novērojumi ko būtu vērts ņemt vērā?

TB Raceguard 2.1 abas, bezkameru variantā

ar kamerām nevarēsi braukt ar zemu spiedienu

vai zemais spiediens ir vajadzīgs tikai dēļ tā ,ka velo pa saknēm,smiltīm ir vieglāk vadīt?

braucu ar Continental RaceKing RaceSport 2.2 ar kamerām. Garākās sakņu sekcijās padrebina vairāk kā gribētos, bet savādāk tikai braukšanas vaina.

es braucu ar spiedienu 1.9/2.0
jā, zemais spiediens gan saķerei, gan amortizēšanai pa saknēm un arī pa cietu segumu ar tādu spiedienu ripo labi, lai cik neticami, tas izklausīstos

TB SnakeSkin 2,1 , tubeless, un arī 1,8-2,0 bar
Jāni, kā Raceguard patīk? Tas pastiprināts vidus tiešām strādā? no sāniem nesūcās hermētiķis?

zems spiediens ir relatīvs jēdziens. Man priekšā Conti MK, aizmugurē XK, abas 2,4. Aploki imho atbilstoša platuma, nekādi 19mm, bet gan 35 mm. 2 atmosfēras man jau ir ļoti liels spiediens, riepas paliek cietas, tādu pumpēju tikai pa cietu līdzenu segumu, ja gribās komfortu, tad laižu zem 1,5 priekšā. un tas viss ar kamerām. Pārsists nekad nav. kaujas svars virs centnera.

līdz Siguldas SEB abas TB riepas bija Raceguard un problēmu ar sāniem nebija nekādu.
Siguldas SEB dabūju mīksto uz grantera, kad izbrauc no tās iežogotās teritorijas pirms otrā garā kāpuma, caurumu dabūju 2 vietās sānā, viens no tiem pie pašas aploces malas, un šķidrums tur neko līdzēt nevarēja. Riepa protams vairāk kā tubeless nebija izmantojama un tad izdomāju, ka aizmugurē jāpāriet uz Snakeskin versiju. Uz tausti Snakeskin sāni ir jūtami biezāki kā Raceguard un īpaši rites atšķirību nejūtu, kaut gan tieši sānu biezums ir tas, kas to ietekmē. Rezumē, labāk nedaudz smagāka riepa nekā sačakarēts sezonas kopvērtējuma rezultāts:)

pārāk zems spiediens priekšējā riepā var diezgan ietekmēt stūrēšanu pagriezienos
katrā ziņā es ar 1.5 nebraucu, jo ir sajūta, ka riepa pagriezienā nomauksies un nav vēlmes braukt un domāt vai tas notiks vai nē + lielāka iespēja noraut uz mutes, dēļ tās galertīgās riepas kustības, it sevišķi lielākā ātrumā pie strauja pagrieziena

[quote=jt]pārāk zems spiediens priekšējā riepā var diezgan ietekmēt stūrēšanu pagriezienos
katrā ziņā es ar 1.5 nebraucu, jo ir sajūta, ka riepa pagriezienā nomauksies un nav vēlmes braukt un domāt vai tas notiks vai nē + lielāka iespēja noraut uz mutes, dēļ tās galertīgās riepas kustības, it sevišķi lielākā ātrumā pie strauja pagrieziena[/quote]
Es braucu ar priekšā 1,5, aizmugurē nedaudz vairāk - ~1,7. Tieši ar zemu spiedienu ātrumā paņemt pagriezienus ir krietni vieglāk.
Nekādas nomaukšanās pazīmes nav novērotas.

Kaspar un Jt, cik Jums svars?

73 kg

69

schwalbe RR 4atmosfēras ripo lieliski vadās arī svars 92kg

4 atm. ?

Man svars ir 102 kg, Schwalbe FF 2,25 abas (ar kamerām) uz 19mm aplokiem, spiediens: priekšā 1,9 aizmugurē 2,1 - personīgi liekas ka ar lielāku spiedienu zūd saķere, slīd kaut kur prom pa grantētam/smilšainām vietām. Dažreiz arī ieliku zemāku spiedienu, bet pa grantenēm kaut kā šis ripo labāk (man pieredze gan ir ļoti maza). Ir arī braukts 1,5 atm. tad ir tā sajūta mazliet par to “riepas nomaukšanos”, bet tādos ātros/asos pagriezienos, lai gan praktiski nekad nekas tāds nav noticies.