Ka liekās vai tāda figņja ir vajadzīga, ja izvēlas neprofesionālais sports kur iekļauta velobraukšana tad cena pieaug 2x un paliek par diezgan sāpīgu
Āizija un tie 200 eur man segtu diezgan izdevumus pie kādas problēmas ar sevi (tik man sanāk par pāris menešiem ja pērku ieklikšķinot neprofesionālais sports)
Parastā celošanas apdrošināšana daudz letāk…
Brauciens ir ceļošana un lai nestaigātu ar kājām tiks izmantots velo, ja būs slinkums mīties braukšu ar vilcienu kadus posmus (ir doma saglabāt biļetes hehe)
Komentāri?
Es saprotu, ka tas “neprofesionālais sports” nozīmē to ka tu piedalīsies kaut kādās sacensībās. Tas ka tu brauci ar velosipēdu ir vienkārši tavs pārvietošanās līdzeklis. Citādi, ja es komandējumā no rītiem skrienu, tad es galīgi neiedomājos aprošināties kā “neprofesionāls sports”, lai arī skriešana ir konkrēts sports. Tad jau iešana ar kājām arī būtu dārgāk jāapdrošina nekā gadījumi, ka tu brauc ar taksi vai īrē automašīnu. Slēpošanai gan ir konkrēti teiks, ka jebkāda kalnu slēpošana maksā daudz, dēļ bīstamības.
Var jau būt, ka aprošinātāji domā savādāk. Lai nu kā, viņi tevi mēģinās piekāst jebkurā gadījumā… ;)
Paņem American Express karti, kaut vai to Blue. Par pirmo gadu vina bus par brīvu, tālāk 16 ls gadā.
Viņai klāt nāks ceļojumu apdrošināšana, par tiem apmeriem es neko pateikt nevaru, bet visu var izlasit netā.
Gadījumā ar tp BLUE karti nav tā, ka katru mēnesi obligāti viņā ir jāieskaita noteikta summa, un ja to summu neieskaita, tad ir lieli soda procenti?
Un otra lieta, man liekas, ka viņas dod tikai uzņēmējiem, bet par to es varu kļūdīties.
Darbadienā bus jāauzvana kādam apdrošināšanas kantorim jāparunājās
[quote=emils]Gadījumā ar tp BLUE karti nav tā, ka katru mēnesi obligāti viņā ir jāieskaita noteikta summa, un ja to summu neieskaita, tad ir lieli soda procenti?
Un otra lieta, man liekas, ka viņas dod tikai uzņēmējiem, bet par to es varu kļūdīties.[/quote]
ar vinu var nedarit neko, ja neesi ar vinu norēķinājies.
pēc norēķināšanās ir 45 kredītbrīvdienas, jeb 45 dienu laikā vari atdot tieši tik cik iztērēji, ja neatdod, tad pieskaitās klāt procentu likme kas uz gadu ir 22% no iztērētā.
karti dod jebkurai personai kas ir nodarbināta ( saņem algu).
BLUE nav GOLD, kur jābūt īsi sakot BAGĀTAM, lai tiktu pie tādas.
[quote=DzintarsP]Paņem American Express karti, kaut vai to Blue. Par pirmo gadu vina bus par brīvu, tālāk 16 ls gadā.
Viņai klāt nāks ceļojumu apdrošināšana, par tiem apmeriem es neko pateikt nevaru, bet visu var izlasit netā.[/quote]
AmEx reti kur ņem pretī, manuprāt no tās ir pārāk maz jēgas. Taču ceļojumu apdrošināšanu piedāvā arī citas bankas ņemot Visa vai Mastercard kredītkartes.
Cita lieta, apdrošināšanas kompānijas. Apdrošinātāji izmantos jebkuru iemeslu lai nemaksātu. Ja pieprasot parastas ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību kaut kur figurēs braušana ar velosipēdu, baidos izmaksu atteiks. Es turos pie ieskata, ja vispār ir doma apdrošināties, tad tas jādara tā, lai nerastos problēmas.
A vispar to apdrošināšanu vajag?
Vienmēr braucot ceļojumos, esmu kārtojis apdrošināšanu. Nav izmantota gan ne reizi.
Ja ceļoju ar velo, tad vienmēr lieku paaugstinātu risku, savādāk būs jākrāpjās.
Āzija - tur sanāk sālīti :(
Paskaties akcijas, netā drošinoties ir atlaides, utt.
Man sanāk tie 200 eur par 2 mēnešiem un tas tikai pirms es lidoju uz Indiju :z
Njā, paskatījos, cipars ap 100Ls uz 2 mēn. :(
Zvani un jautā apdrošinātājiem par iespējām.
[quote=IvarsM]
AmEx reti kur ņem pretī, manuprāt no tās ir pārāk maz jēgas. Taču ceļojumu apdrošināšanu piedāvā arī citas bankas ņemot Visa vai Mastercard kredītkartes.
.[/quote]
Vienīgais,. kur man pašlaik nav tikusi ņemta AmExpress ir citu banku ( ne Citadele(parex)) bankomāti, lai noņemt skaidru naudu. Vaikalos kur nem parastās kartes nem arī Expressu :)
DzintarsP, sorry, bet nevienu laimīgu Blue īpašnieku nezinu. Visi kaut kā kratījušies vaļā. Un ir vietas ar uzrakstiem - Blue neņemu.
Tā, ka nav tik rožaini. Un, pat ja pieredze laba, nez vai vajadzētu banku kredītpakalpojumus šajā forumā reklamēt. Tad jau topikos kur pērk velo par 200ls, varētu likt - paņem patēriņa kredītu vēl 300…
Protams, tikai mans viedoklis.
[quote=versatile]DzintarsP, sorry, bet nevienu laimīgu Blue īpašnieku nezinu. Visi kaut kā kratījušies vaļā. Un ir vietas ar uzrakstiem - Blue neņemu.
Tā, ka nav tik rožaini. Un, pat ja pieredze laba, nez vai vajadzētu banku kredītpakalpojumus šajā forumā reklamēt. Tad jau topikos kur pērk velo par 200ls, varētu likt - paņem patēriņa kredītu vēl 300…
Protams, tikai mans viedoklis.[/quote]
nereklamēju, ieteicu topika sākumā un tālāk tik atbildēju uz jautājumiem.
Lai butu pec iespējas mazāk problēmu, ieteiktu vinu izmantot kā debet karti, skaitam algu/ienakumus uz vinu, un terējam tikkai ti, cik esam ieskaitijuši, kredītlimitu neaiztiekot.
KKTK atsutija man kur leeti, vispar es tur pac ar skatiijos, bet tagad sanaaca iekekseeejot sports 60 eur par 55 dienaam, bet taa pati ekonomiskakaa versija
Joprojaam jautaajums visparinot - vai man apdrosinasana vajdziga un ko vinja man segs… tas visas zemes ir leetas, nav kaa stasti par amerikanjeim kuriem havaju salas notiek ziepes un piestada rekinu 20 000 dollaru. Papildinot - ta ekonomiskaa apdrosinasana sedz tikai kkadus mediciniskus izdevumus… ja man uzrodas malarija vai iekozh smilshu blusas vai mani notriec masiina… ?
Nu es personīgi, pamatā šo apdrošināšanu esmu vienmēr ņēmis tieši medicīnas pakalpojumu dēļ. Nezinu kā āzijas tajā daļā, bet citās pat eiropas valstīs neesot rezidentam pat elementāra viena ārsta vizīte maksā ~150-200eur… honkongā bija līdzīgi.
Par apdrošināšanas lietderīgumu vari prasīt tiem, kas, piemēram, štatos (un nevajag nemaz Havaju salas) nolikušies ar pneimoniju ar rēķinu par 25k+ zaļajiem (un tādu ir gana)… ja tev šķiet, ka Āzijā viss būs lētāk, tas droši vien ir taisnība, bet labāk ir netaupīt, jo risks ir pietiekami liels un iespējamo “herņu” spektrs - krietni plašāks.
DzintarsP, pirms (bez īpaša nolūka, bet tomēr) iesaki kādu pakalpojumu, labāk pārliecinies, cik un ko “sedz” AmEx Blue ceļojumu apdrošināšana, turklāt to “nodrošina” BTA ;)
Velobraukšana kā neprofesionālais sports būtu jāpērk tad, ja ārzemēs piedalies kādās amatieru velosacensībās. Ja brauc tāpat vien, tad papildus varētu arī nepirkt…
Bet pērc pie apdrošinātāja, kuram ir kaut nedaudz solīda reputācija, PLUS IZLASI APDROŠINĀŠANAS NOTEIKUMUS!
Eksotiskās slimības tiek segtas, bet dažas no tām tikai un vienīgi ar nosacījumu, ja esi potējies, tāpēc IZLASI APDROŠINĀŠANAS NOTEIKUMUS!
Tāpat kā pamatā tiek segtas, piemēram, tādas lietas kā pārsists deguns sērfojot (kā Marokā šopavasar sanāca kāda paziņas draudzenei), bet, atkārtošu trešo reizi, IZLASI APDROŠINĀŠANAS NOTEIKUMUS!
Apdrošināšana ir līgums starp tevi un apdrošinātāju, tāpēc joprojām nevaru beigt brīnīties, ka cilvēki paraksta līgumu, neiepazinušies ar nosacījumiem, un pēc tam pukst, ka “apdrošinātājs nesedz to un nesedz šito”, kaut arī tas viss jau sākumā reāli ir bijis skaidri aprakstīts :)
Nu man vairaak intresee ja tas ir neprofesionalais sports tad mani apdroshina pret notrikshanu tgazhot ar velo vai manis kadu notriektu mosh
Smilshu blusas jau nav saistiits ar sportu un var njemt vienkarsho apdrooshinashanu :D
Un poh par to gazshanu es jau censhos masinai priekshaa nebraukt un nebraukt priekshaa ari tur kur man butu tiesibas braukt ka saka smagaakais uzvar - bet tur ir taada lieta kaa dzerushi un kreizii soferi… luk shads piemeram Ludzu http://www.youtube.com/watch?v=WrUvRGVXZ5k pec shada tur ar naziiti skarapee nost no asfalta hehe
Taka laikam janjem parasta apdrosinasana
Manuprat, pareizakais butu aiziet pie apdroshinataja - vai brokera - un pastastit ko tieshi velies. Domaju, ka variantu var atrast vienmer. Ne visam situacijam or over-the-counter ligumi, maybe var sarunat ka Tev uztaisa specialu.