Budžeta rati priekš budžeta 29er

Sveiki!

Nesen iegādājos lietotu budžeta 29er mtb (500euro)
Gribu viņu nedaudz uzlabot
Padomā ir nomainīt ratus uz labākiem/vieglākiem/izturīgākiem

Mans budžets ± 200e

Šis mani ieinteresēja
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=60819

Kā pārliecināties ka man viņi derēs? uz kādiem parametriem skatīties?

Paldies!

http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=60642

Ok paldies!
Bet kā pārliecināties vai man viņi der?
Mans ričuks Focus whistler 3.0 29er 2015

Tev nepieciešami rati uz QR :)
No Vasis8 piedāvājuma Tev der tikai šie:

Paldies par info
Dakša man priekšā citādāka kā orģināli, rockshock xc30
Tas jau laikam neko nemaina, jo rati ir tie paši.

Vasis8 bija arī pārejas no 15mm ass uz parasto, kad pirku savus.

Varu piedāvāt lietotus Bontrager Mustang. Svars nedaudz virs 1900g, taču maksās stipri zem Tava budžeta. Atliks nauda labām riepām.

Labāk labi rati un sliktākas riepas, nevis slikti rati un labas riepas.

Tieši otrādāk. Lai ko darītu viss tas pārējaios hlams, tikai riepām ir saskare ar segumu.

Ja rati smagi un neripo, ko Tu darīsi ar labām riepām?

no paša testiem secināju, ka vienu kārtu labāki rati nedod tikpat kā neko, toties 3 kārtas labāka gumija ir bomba. Cenas/ieguvums ir nesalīdzināmi, DZ visu pareizi saka. Tas gan attiecas uz CX un šoseju, taču nedomāju, ka mtb eksistē kaut kādā paralēlā universā ar citiem likumiem

Es tagat gruzos un nezinu ko man vajag beigās, sacensībās nebraucu tikai pēc piena un savam priekam.
Varbūt ka tiešām pietiktu tikai ar to ka conti race king’us nomainītu pret speed king’iem…
Ja pērk ratus (200e), vajag riepas (~80e), 160mm rotorus (~40), 11-34 kaseti (~25e)
1.
Kopā ~350e = iegūstu ču vieglākus/iztruīgakus/krutākus ratus kurus varu mainīt pēc vajadzības, bet zinu ka to nedarīšu (jo braukāju 90% pa gludo, 10% pa sausām meža takām)
2. Var rotorus + kaseti pārskrūvēt no vecajiem ratiem, bet kur man viņus pēc tam likt, pārdot pa ~10e ?
3. Iztikt pagaidām tikai ar riepām, lieko $ kkā jēdzīgāk iztērēt

manuprāt pēdējais, īpaši ja 90% asfalts! Kaut ko vieglu un ar ļoti nelielu proķi + labas, vieglas kameras būs perfekts budžeta apgreids

Priekshkam tev vispar kaut kas jamaina?

Pec Focus lapas apraksta tev jau virsu ir Continental Race King 2.2 29R SL, Sport

Man ir race king, bet gribu speed king’us (kas ir vis labāk ripojošā 29er mtb riepa pēc testiem ka nav pilnīgs sliks)
jo 90% sakāk braukt pa asfaltu.

Mainīt gribēju pamatā tāpec ka ričuks pasmags, pēc sajūtām stabili ~14kg, man ir lielais rāmis 23 collu
Salasijos ka visjēdzīgāk ir atvieglot ritošo massu, konkrēti ratus, pēc tam > riepas
Vēl lielais enkurs ir dakša, RS XC30 kas sver 2,5kg

Skaidrs ka pa lielam man neko nevajag mainīt, first world problems
Aprobežošos ar riepām, paldies par diskusiju.

nomainīt Race King uz Speed King? cik nu būs tas ieguvums ja abas riepas nebūs kaut kadas puncture protected?
IMHO, ja runa iet par svaru tad atstajot ratus es pirmkart mainītu dakšu un pec tam stuti, sturi utt.

Varbūt ir vērts mainīt pieeju? Vai ir vajadzīga mīkstā dakša ar minētajiem braukšanas paradumiem? Uzliec cieto karbona dakšu, būs -1.9kg, klāt varbūt piepērc vieglas platākas riepas un/vai mīkstākas ručkas, un būs tieši zem 200e un komfortabla braukšana pa plakano ceļu un sausajām takām. Mīksto dakšu varēsi arī pārdot.

A nu ja Race King un Speed King ir 2 pilnigi dazhadas riepas!

Pilsētā labāk tomēr mīksto dakšu, vēl jo vairāk ja tas ir 29er kam pilsēta nav tā labākā vieta. Pilsētā labāk ir 26 vai 28 tūrists. 29er pilsētā nav nekādu plusu, ātrums uzņem lenāk bremzē lēnak un manevrē sliktāk. Tas kā ar LR defenderu braukt pa trasi, braukt var bet labi nav.

Kas uz dakšu Rīgā nav tie labākie ceļi un mīkstā dakša ir daudz komfortablāka braukšanai pa bedrēm. Uz laba taisna posma neviens neliedz ieslēgt lockautu uz bridi kamēr pāātrinies.