Brokastis pirms sačiem

Svētdien nobraucu Vienības MTB distanci un sapratu, ka kaut kur ar ēšanu esmu nogājis greizi:(
Ap 8.00 no rīta paēdu auzu putru, īsi pirms starta uzēdu 2 banānus…bet kādus 8km pirms dzistances beigām sapratu, ka spēka vairs nav. Pilnīgi jau reibonis sāka mesties. Sapratu, ka laikam ar to ir par maz…
Iespējams, ka pie vainas arī tas, ka vidēji ternējos 2 reizes nedēļā un ~35km, kas sačos ir par maz. Ā, nu jāpiebilst, ka tautas klases vidus daļu…

Es pirms gonkas AXA grikju putru un gonkas laika zheleju un viss bij baigi labi :)

Esmu ari uz tukshu dushu braucis 60km ar viss labi :) vienigi nakama diena nevar ateesties :)

http://velotrenini.lv/index.php/trenini/uzturs/22-brokastis-pirms-sacensibam
Agrāk nereti gadījās, ka uz sacensību beigām sāk nenormāli gribēties ēst, bet, kopš ievēroju principu neēst vismaz 3h pirms sacensībām un distancē dzert enerģijas dzērienu ar pietiekamu kaloriju daudzumu - ir jūtama atšķirība.

kuņģī viss glabājas 2h, tā kā, ja neesi pamatīgi pārštopējies, tad ar 2h pilnībā pietiek. es parasti ņemu līdzi uz gonku kādus batonus (lētos no rimi, kaut kāds axa vai kas tāds), tīri apmierināt satrakojošos kuņģi. vienības braucienā iejaucu maxim pulveri un par brīnumu nemaz negribējās ēst kā tas ir parasti - nobraucu 3-simtniekā, kas personīgi man kā netrenētam indivīdam ir ļoti pieņemams rezultāts :)

ieteiktu pamēģināt šo: http://www.enervitsport.com/_vti_g4_schedaPS_aspx_idP_IDfc935ff8fcc04a088382c8fb43bb67d9-rpstry_88_.sphtml

[quote=pici]Svētdien nobraucu Vienības MTB distanci un sapratu, ka kaut kur ar ēšanu esmu nogājis greizi:(
Ap 8.00 no rīta paēdu auzu putru, īsi pirms starta uzēdu 2 banānus…bet kādus 8km pirms dzistances beigām sapratu, ka spēka vairs nav. Pilnīgi jau reibonis sāka mesties. Sapratu, ka laikam ar to ir par maz…
Iespējams, ka pie vainas arī tas, ka vidēji ternējos 2 reizes nedēļā un ~35km, kas sačos ir par maz. Ā, nu jāpiebilst, ka tautas klases vidus daļu…[/quote]

Nav tik svarīgi, kas ir apēsts no rīta. Svarīgi arī, kas ēsts iepriekšējā vakarā un iepriekšējās dienās.
Un ja sacensību garums nepārsniedz 2h, tad nespēku uz ēšanu nevar nogrūst, drīzāk pie vainas treniņu iztrūkums!

Rages,- ļoti pareizi!!