Sveiki,
Vai ir iespējams iztaisnot bremžu disku? Vai salocīts bremžu disks automātiski nozīmē tā nomaiņu uz jaunu? Salocījuma pakāpe ir: aptuveni 4 mm bremzēšanas virsmas (joslas) novirze no plaknes.
Sveiki,
Vai ir iespējams iztaisnot bremžu disku? Vai salocīts bremžu disks automātiski nozīmē tā nomaiņu uz jaunu? Salocījuma pakāpe ir: aptuveni 4 mm bremzēšanas virsmas (joslas) novirze no plaknes.
Aiz nav ko darīt un intereses pēc iztaisnoju vienu 185mm Avid rotoru ar koka āmura un laktas palīdzību, skrāpējumus/nesmukumus izslīpēju ar smilšpapīru kurš Bija uzlikts uz stikla (līdzenai virsmai)! Tika pamēģināts un konstatēts ka nav ne vainas, bet vai ar laiku spriegumu un temperatūras rezultātā nesāks atkal mest nav zināms!
Man gudri ljaudis reiz maaciija, ka taa rotorus netaisno, ar aamuru un laktu…
Plici, 4mm teoreetiski nav nekas traks, bet ir jaaredz dziivee lai ko teiktu.
Vienkārši ar (tīrām!!!) rokām jāpaloka, vajag tikai pacietību nedaudz.
http://www.utahmountainbiking.com/fix/diskrotortrue.htm kaadaa servisaa lv nav shitaadas atsleegas.
Lol… ko tikai neizdoma lai piepelnitos.
tadas atslegas var ari uztaisit!! nemaz gruti nav!
http://www.utahmountainbiking.com/fix/diskrotortrue.htm redzamo atslēgu/dakšu var veiksmīgi aizstāt ar stellatslēgu - vēlams, neliela izmēra.
Galvenais, lai tā ir tīra. t.i. darbojoties gar rotoru, tas netiktu saeļļots.
Rotora taisnumu var viegli kontrolēt griežot ratu un skatoties/klausoties, kā tas iet cauri suportam. Taisnošanas principi līdzīgi kā rata aploces taisnošanai: izlabojam lielāko bojājumu, ķeramies pie nākamā lielākā utt., kamēr rezultāts apmierina vai beidzas pacietība. :)
Es taisnoju ar parasto regulējamo atslēgu, taisnību kontrolēju pēc bremžu mehānisma
P.S. Galvenais- necensties atlocīt vienā piegājienā, labāk 10x (20x, 30x) pa drusciņai
Es ar rokām. nekādu problēmu - daudz lielāka “platība” tiek pavilkta un tādejādi neveidojās sīkie “astotnieki”, kurus var uztaisīt ar atslēgu
es ieteiktu iegriezt ratu, ja baigi bremzejas, tad paludz kadam citam.
panjemt marķieri un tad pa nalieliem gabaliņiem bīdīt klāt! tad iezimesies tas vietas kuras jataisno, vai ari otradak, ja saliekts uz otro pusi!
un tad ar rokam vnk mēģini liecot iztaisnot. bet parak ar to neaizraujies! ik pa laikam izdari tas darbibas ar marķieri. Tikai neaizmirsti pec tam to marķieri no diska notīrīt! Ja nelidz attaukotajs, tad ar pulejamo smilspapīru var pamēģināT!