Bieža V-bremžu regulēšana!?

Sveiki!
Vai tas ir normāli, ka V-breaki jāregulē gandrīz pēc katra ~2h brauciena?
Braucieni gan ir pa pilsētu un sanāk arī tā biežāk bremzēt.

Bremzes: AVID SINGLE DIGIT 3
Aploki: MACH 2.10 ETTRO double wall

kapēc jāregulē?

P.s. iespējams, ka zinu atbildi uz jautājumu!

Paskaties vai bremžu kluči ir noregulēti taisni un nav izbremzēti šķībi, tādejādi aizķeras aiz aploka. Ja ir šķibi sabremzēti maini klučus vai arī vecos jāšmirģelē
Trose pa apvalciņu viegli slīd? Pa retam troses un apvalciņu maiņa ir noderīga. Izmakas ap 3LVL.
Pievelc nedaudz abas regulācijas skrūves kas regulē bremžu atsperi. Mosh atspere par vārgu palikusi.

P.S. Pirms to visu dari 100g stiprās dziras lai darbi raitāk sokas :D

Varētu būt vaļīga skrūve, ar kuru troses gals piespiests pie bremzes.

izklausās biki par biežu priekš braucieniem pa pilsētu. Ņemoties pa mežiem/dubļiem slapjā laikā tā varētu būt - drazas saiet iekšā un abas puses sinhroni vairs nepievelkas aplokam.

Trosiites paarbaudiishu. Paldies!
Jaa, tieshi par taam atspereem un skruuveem arii domaaju, tieshi tas mani satrauc, ka biezhi jaaregulee viena no puseem! :(

FOX! Ja zini, tad padalies :)

Man jau liekas, ka izskaidrojums ir pavisam vienkāršs - šajā rudenīgajā laikā, kad bieži līņā un ceļi ir netīri (smilšaini), starp aploku un bremžu klučiem nonāk un pielīp smiltis un ūdens. Veidojas slidena, abrazīva masa. Līdzīgi kā nažu asināšana uz slapjas galodas! Ideāls variants, kā ātri vien “noslīpēt” savus bremžu klučus līdz nullītei! :) Šajā slapjajā laikā mežā un dubļos ar V brakiem tas notiek vēl ātrāk! :(

Atskrūvē klučus un apskaties, vai tur nav redzamas šauras līnijas ar mazāk nodilušu gumiju, nekā viss klucis kopumā. Šāda līnija veidojas, jo aplokā ir grope (nolietošanas indikators), kurā klucis (tā mazāk nodilusī līnija) iestrēgst. Risinājums - nogriezt klucī to izveidojušos līniju. Ceru, ka izteicos pietiekami skaidri! ;)

Ir aploki, kuri standartā nāk ar rievu pa vidu (efektam!), tādos kluču iestrēgšana man ar šad tad gadijās :(

FOX viss skaidrs - paldies! Shito joku jau esmu taisiijis.
Izskataas, ka vienkaarshi jaaturpina chakareeties ar reguleeshanu!

[quote=Deryl]FOX viss skaidrs - paldies! Shito joku jau esmu taisiijis.
Izskataas, ka vienkaarshi jaaturpina chakareeties ar reguleeshanu![/quote]
Te jau rakstīja,noņem klučus un nosmirģelē gludus,…man bija tas pats,biju gatavs to avidu izmest,līdz šo fīču ieraudzīju darbnīcā!

Jaa, nonjemot kluchus, bija shiis liinijas, par kuraam rakstiija FOX, tachu to likvideeshana (kas, protams, taa pat bija jaaizdara) nenoveersa probleemu ar slikti straadaajoshu vienu no bremzhu puseem un bija jaagroza skruuviites. Tas protams nav gruuti, bet jautaajums saakumaa bija, vai tas ir normaali, ka peec katra brauciena jaaregulee?

Nē, tas nav normāli! Kādreiz man arī bija problēmas ar klučiem, bet tagad ar vienu velo nobraucu vairāk kā gadu (virs 4000km) ar oriģināliem klučiem un tikai kādas 2 reizes pieregulēju tuvāk aplokam. Un kluči nemaz nav vēl metami! :)

P.S. Neesmu taksists/autobusa šoferis, nebremzēju no visa spēka katrā krustojumā. Varbūt tāpēc? :))
P.S.2. Braucu neatkarīgi no laika apstākļiem, daudz arī slapjā laikā. Pēc tam notīru aplokus.

Izlasi bukanbeina rakstīto, varbūt palīdz
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=2201

saprotams ka nav normāli.

• ja ar regulēšanu domā tās mazās skrūvītes, kas malās, un pēc katra brauciena viens klucis krietni ātrak piespiežas nekā otrs (pat manas sievas 100Ls veļļukam tā nenotiek), tad vai nu bremzes ir metamas vai arī pamatīgi piedzītas ar netīrumiem un brīvi nekustas.
  • ja ar regulēšanu domā patstāvīgu troses pievilkšanu, tad visdrīzāk trose velkas laukā tai vietā kur pievilkta ar skrūvi.
    Vai arī kluči nodilst viena brauciena laikā? Īsti neticas.