Tiešām absurda situācija, ja tiesnesis ir gan gadījumā/negadījumā iesaistīta persona, gan soda piespriedējs.
No iepriekš sacītā piekrītu daļā, ka sacensību tiesnesim ir jābūt autiritātei, bet tai pašā laikā tam ir jāuzvedas autoritātes cienīgi.
Pie Maira raksiītā, ka konkrētajā situācijā sodam bija jābūt brīdinājumam un naudas sodam, nepiekrītu - protams, ka ne diviem sodiem. Iespējams, ka pietiktos ar brīdinājumu. Bet ,kā visiem zināms, vislabāk disciplinē naudas sodi.
cik izskatās, visiem patīk būt tiesnešiem un sodu dalītājiem :)
bet kas attiecas uz šo gadījumu, skatoties no malas, šķiet, ka nekorekta rīcība ir bijusi gan no tiesneša, gan no dalībnieka puses:
tiesnesis nedrīkstēja atrasties starta laikā tur, kur bija, jo tādējādi viņš ne tikai nepildīja savus pienākumus, bet pakļāva savu un dalībnieku veselību nevajadzīgam riskam;
dalībniekam vajadzēja savaldīties un iztikt bez “nelicenzētu” vārdu lietošanas.
Bet, ja paskatās kopsakarības, tad lamāšanās nebūtu notikusi, ja tiesnesis nebūtu iebridis starta zonā.
p.s. nevar piemērot divus sodus par vienu nodarījumu. vai nu naudas sods vai brīdinājums.
Kaa tad nevar pielietot vairaakus sodus uzreiz? Praataa naak braukshana dzeerumu pie auto stuures! Tur tak ir isits dzhentelmenja komplekts: naudas sods, atnjem tiesiibas un veel 2 nedeeljas ljauj padziivot valsts maizee…
ok, tas ir tajos gadījumos, kad vienā sodā ir ietverti vairāki (piem, brīvības atņemšana ar mantas konfiskāciju utt.).
Par to, kas notika 27.10. LRF Balvas izcīņa krosā. Notikumi norisinājās šādi:
Pieteicos uz sacensibam paris dienas iepriekš internetā. Noradot visu nepieciešamo info. Ierodoties uz reģistrāciju izrādījās ka man netiks izdalīts numurs un tāpēc es netikšu pielaists pie starta, dēļ tā ka man līdzi nebija licences apliecības. Mēģināju paskaidrot meitenēm uz reģistrācijas ka licence man ir un tā ir, pēc būtības, LRF atļauja visai sezonai piedalīties vēlo sacensības. Licences apliecības man līdzi nebija, bet bija autovadītāja apliecība, pēc kuras varētu noskaidrot manu personu. Arī nolikuma ir rakstīts ka sacensības piedalās licencētie sportisti. Mēģināju paskaidrot meitenēm par šo terminu atšķirību, uz ko man atbildēja ka viss ir saprotami bet viņi nedrīkst un nevar izsniegt man numuru. Paprasīju izsaukt cilvēku kurš varētu rīkoties un pieņemt lēmumu. Atnāca, ka pēc tam izrādījās, pats galvenais tiesnesis A. Trofimovs, izklausīja manu problēmu un pateica ka noteikumi visiem vienādi, jābūt līdzi licencei un ka vispār reģistrācija jau ir beigusies. Šajā laika pienāca A. Piziks, uzzinot problēmas būtību centās palīdzēt ar manu reģistrāciju, zvanīja LRF ģenerālsekretārei Itai Ertai, no kuras saņēma mutisko apstiprinājumu ka man A. Lavišam tiešām ir licence. Bet, tomēr, diemžēl mani nepiereģistrēja. Pēc notikuša es pieņemu lēmumu nobraukt sacensības ārpus konkurences.
Gribu arī pievērst uzmanību tam faktam, ka viss notikušais nav saistīts ar to kas notika I. Celmarauga gadījuma.
Diemžēl nevaru pateikt ka man pilnīgi vienalga ka es oficiāli neesmu šis sacensības uzvarētājs, tur klāt esmu sodīts no RLF puses. Sakara ar visu minēto man ir radušies dažas domas:
- Jebkuru likumu var novest līdz absurdam, vai tāda gadījuma šī sacensību nolikuma 1 punkts atbilst patiesībai („Popularizēt riteņbraukšanas sportu, piesaistot jaunatni aktīvām sporta nodarbībām”- kaut gan te rodas daudz citu jautājumu). Kurš ir ieguvējs un kam tas ir vajadzīgs?
- Nolikums un sacensību organizācija izraisa vairākus jautājumus (svarīgākie no tiem):
• Ar kādiem nopelniem bagāts galvenā tiesneša kungs, kurš pildot vairākus pienākums trāpīja vairākos incidentos?
• Vai tiešam šis sacensības atbilst LRF teicamai atzīmei (2 gadījumos maksimālie sodi pēc šādiem UCI punktiem, esmu dzirdējis ka distance ir bijis traumēts velobraucējs, ka arī daudz citu trūkumu)?
• Negribu kritizēt, bet no šī sezona aizvadītajam 24 vēlo sacensībām šeit bija viss vājāka organizācija, esmu tāds vienīgais? - LRF piemēroja vis bargāko sodu, vai tad pietiek tikai ar vienas puses viedokļi, neparedzēta nekāda aizstāvēšanas iespēja?
- Esmu jautājis vairāku vēlo sacensību organizatoru viedokļi, neviens nav atbalstījis LRF lēmumu.