Ir neliela pieredze.
Ir novēroti pieejami 3 varianti.
Uz stangas stiprināms. Ļoti maziem bērniem. NEzinu kā tad var pamīties. Bet + ir tas, ka redzi bērnu.
Stiprināms uz velisopēda bagāžnieka. (vajadzigs ari labs bagāžnieks, bet to ne visiem rāmjiem var peiskrūvēt)
Pie rāmja (pie sēdekļa trubas) stiprinās turētājs, kurā iesprauž sēdeklīti uz atsperes principa.
Cenas, ja pareizi atceros bija no kādiem Ls 20 (Man pašam ir divi viens lētāks viens dārgāks aptuvēni intervālā no 20-30 Ls)
Visu laiku skatījos uz 3 variantu diezgan skeptiski, bet tas laikam ir visreāākais un bērnam visdraudzīgākais variants (amortizācija)
Tikai jāņem vērā:
Berna svars (šķiet ka 15kg bija max un iesaku to ari ievērot)
Kā tavam ritenim iet trosītes un vai konkrētais sēdeklis neradīs grūtbas strādāt pārslēdzējam (tur gan parasti ir speciāla gropīte trosītei, bet ne visiem rāmjiem tas der)
Vai Tavas kājas nesitīsies gar bērna kāju paliktnīšiem. (vai sēdeklītis regulējas uz priekšu atpakaļ) Vislabāk noteikti būtu paņemt gan bērnu, gan riteni uz veikalu un izmēģināt (saprotu, ka ne vienmēr tas ir iespējams), jo bieži vien pēc skata līdzīgi sēdeklīši tomēr ir ļoti dažādi.
Bērnam jānopērk smuka un laba ķivere !!! (ļoti svarigi motivējot)
Bērns no sākuma var ļoti gribēt, bet pēc tam ļoti negribēt sēdēt sēdeklīti :))
Bērni sēdeklīti mēdz aizmigt. (Un tas nav pārāk ērti).
[quote=Yeti]ir šāda uzparikte… tik dārga… iespējams, ka var dabūt lētāk vai lietotu… http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=487[/quote]
Man ļoti patika, bet kad iedomājos kur es ar viņu varētu braukt man patikšana pazuda. :( , pie tam cena tiešām austa, jo berni aug ļoti ātri.
Man ļoti patika, bet kad iedomājos kur es ar viņu varētu braukt man patikšana pazuda. :( , pie tam cena tiešām austa, jo berni aug ļoti ātri.[/quote]
precīza atbilde :)
ar šādu var braukt uz veikalu iepirk paiku, lai nav mugusomā jāstiepj.
Šitam vismaz ir rakstīts ka tur 22kg, un stiprinās pie rāmja, domāju labs variants.Paredzēts rāmjiem ar 26" un 28" ratiem. http://www.baltsport.lv/?l=1&c=78&id=1364
Piekrītu Baltajam par to amortizāciju (man pašam ir uz bagažnieka liekamaie - pa zemes ceļiem mazajam sanāk izkratīties).
Taču ir vēl viens praktisks aspekts - pie rāmja (zem sēdekļa) montējamo ir vieglāk uzlikt un noņemt (gonkās vai viens pats taču ar sēdekli nebrauksi). Otrā (pie bagažnieka stiprināmā ) gadījumā, traks var palikt skruvēt tos klāt un nost…
Cena reāli no 20 LVL uz augšu. Iesaku ņem uzreiz lielāku, lai mazais ātri nepāraug krēsla iespējas.
nav manīts modelis, kam būtu paredzamais svars virs 22kg. Tas amortizējošais veids ir visērtākais mazajiem, bet to varētu būt problēma uzlikt mazajiem rāmjiem, kam ātrumu trose nāk no augšas, un sieviešu modes rāmjiem jāzāģē nost bremžu troses stiprinājuma gredzens (bremze strādās labāk ;) ) Uzkāpjot nevar celt kāju pār beņķi, jālieto sieviešu modes rāmji.
[quote=airavs]šorīt agrā rīta stundā Purvciemā tika iegādāts bērnu sēdeklītis, OkBaby Sirius
tagad nepieciešama ķiverīte, mazam, jaukam 1.5 gadus jaunam tautudēlam. varbūt kādam ir kāda laba lietota/mazlietota? tik un tā ātri izaugs :)[/quote]
ir mazlietota dzeltena 3Ls!paņemt varēsi Velobiķeros,ja intersesē!