beigts augšstilbs

stāsts gaužām vienkāršs - šovakar futbola mačā dabūju celi augšstilbā. kam tā ir gadījies, zinās, ka trauma pretīga un principā līdz minimumam ierobežo kājas darbaspējas dēļ sāpēm uz katru sasprindzinājumu. Lai arī trauma nav tā smagākā (nebūs nedēļa jāklibo), līdz svētdienas gonkai sāpes nepāries. Ko tauta ieteiktu iesmērēt līdz sacensībām, lai ātrāk dzīst, un ko iesmērēt sacensības dienā, lai noņem sāpes, jo ja sāpes nejūt, tad muskuļa spēks nav būtiski mazāks kā veselai kājai.

Traumeel S. Ir smēre un arī tabletēs.
No sacensībām labāk būtu atturēties.

[quote=Devil_Inside]Traumeel S. Ir smēre un arī tabletēs.
No sacensībām labāk būtu atturēties.[/quote]
Ja drīkst zināt kāpēc atturēties?

Vai braukt ar riteni mēģināji? Mans domā, ka šāda trauma braukt netraucēs. Grūtības var būt, uzkāpjot un nokāpjot no riteņa, bet pašu braukšanu tas daudz neiespaidos. Tā kā vajag tikai braukt:)

1. Dolobene gelu kopā ar Voltaren emulgelu bagātīgi uzziest augšstilbam, paņemt saujā ledus gabaliņus (tādus, kas veikalā maisiņos tirgojas) un ~3 min masēt (pretēji kā norādīts Dolobena instrukcijā, ka tā darīt nedrīkst).
    Ideāli, ja šādu “operāciju” veic 2xdienā, bet ja 1x , tad vakarā pirms gulēt iešanas.
    Reizēm gadās alerģiskas reakcijas, tādā gadījumā var Dolobena vietā litot Hirudoid gelu

2. Iekšķīgi lietot Vobenzimu 10 tabletes 3xdienā - obligāti tukšā dūšā vismaz 45min pirms ēšanas, uzdzerot vismaz 200ml ūdens. Dārgs prieks sanāk, toties efektīvs. Lai būtu efekts līdz svētdienai, drusku gan pavēlu, tomēr iesaku.
    Uzsākot lietot, var gadīties problēmiņa - pašķidra vēdera izeja, kas, turpinot lietot, pāriet.

3. Pirms mačiem kā sildošo iesaku ~3st. pims starta ieziest Viprasolu, 30-50min pirms starta - kādu sporta sildošo balzamu

braukt šāda traumu noteikti traucē - pie mīšanas strādā augšstilbs un muskulis ir bojāts. Ja man būtu traumēts augšstilba sāns, tad braukt netraucētu, bet man ir traumēta augšstilba virsējā daļa, kas strādā pie pedāļa spiešanas.

Man bija smagaak- ar kaartiigu asinsizpluudumu muskulii. Saapeja meeneshus 3. Kas diivaini- braucot ar velo nesaapeeja. Smeereju Dolobenes un citus tamliidziigus smeerus.

Varbuut apsver variantu izlaist pasaakumu. Peec muskulja sasituma kaadu laiku nevajadzeetu pat nedriiksteetu fizisku slodzi + likt ledu pie muskulja. Kaut gan tagad jau varbut ir par veelu ledum. Es saakumaa arii domaaju, ka nav tik traki, kameer vairs nevareeju uzmiit uz kaajas un naacaas paguleet paaris dienas slimniicaa.

Nevis smēres, bet pie fizioterapeita!

[quote=JSR]… Peec muskulja sasituma kaadu laiku nevajadzeetu pat nedriiksteetu fizisku slodzi

• DISKUTABLI, ATKARĪGS NO TRAUMAS SMAGUMA
  • likt ledu pie muskulja. Kaut gan tagad jau varbut ir par veelu ledum.
  • LEDUS, PROTAMS, EFEKTĪVĀKS UZREIZ PĒC TRAUMAS, BET PILNĪGI NOTEIKTI IR VĒL EFEKTĪVS ARĪ TAGAD!!!..[/quote]

cello, atturēties, jo tagad itkā sīkā un mazsvarīgā trauma var vēlāk nepatīkami atsaukties.
Man tā beidzās ar cistām abos ceļos. Kā rezultātā vairs nevaru normāli paskriet.

+1 IvarsM

Tad jau vislabāk pie futbola vai hokeja dakteriem:

Dr. Āris Aivars (hokejs)
Dr. Dags Čuda (futbols)
SIA “Sporta medicīna 1”
Bīvības ielu 155/3; Rīga, LV - 1012
Tel.: +371 67557983
e-mail: sportmed@latnet.lv