Sveiki. Nopirku pulsometru, lai kontolētu treniņbraucienus. Palasījos te forumā visas tās lietas par pulsu, par slodzes plānošanu, mērķzonām un citām noderīgām lietām. Vairākās vietās tika pieminēta “bāze”. Jautājums tad ir sekojošs - kas tā “bāze” ir, kā to sagatavot un kā zināt, ka “bāze” ir pieteikoša?
P.S. Varbūt jau forumā bija tēma par šo jautājumu, bet nevarēju atrast. Tā kā, sorry, ja atkārtojos.
Arii es esmu nesen saacis treninjus ar pulsometru. Ieprieksh ar velo braukaajos, lai pabraukaatos. Fiziskaas aktivitaates ir 2-3reizes nedeeljaa skvosha treninji, jau gadus 2. Jutu, ka tehnikas liimenis ir pietiekoshss, tachu izturiibas iisti nav (vinja ir, bet nav pietiekoshi liela :)), liidz ar to noleemu izturiibu treneet ar velo paliidziibu, pie reizes izmantot labo iespeeju piedaliities arii krosos, maratonos. Aiz ko galvenais meerkjis ir uztreneet izturiibu pie diezgan lielaam slodzeem. Patreiz squash treninjsh izskataas shaadi. Cik saprotu liidziigi, kaa mtb braukshanaa, kur viens no svariigaakajaam lietaam ir izturiiba, treninjus vareetu plaanot liidziigi - saakot ar baazi. Tachu, ja saaku tagad to dariit, tad formu vareeetu dabuut ap novembri, decembri, kas iisti nav sezona :) Un tad kautkaa sanaak izkrist no aprites. Vai tomeer taisiiit garu baazi liidz nakamajam gadam ?:) Respektiivi iisti nesaprotu kaa shaadaa gadiijumaa buutu dariit vispareizaak. Veicot pirmos braucienos baazes pulsa zonaa probleemu itkaa nav to notureet, kadence ap 65-80, Vvid ap 20km/h, OwnIndex 55 un izskataas shaadi :)
Man ir zināma pieredze gan ar skvošu, gan velosportu. Es skvošu spēlēju ziemā (2 x nedēļā), vasarā retāk.
Izteikšu savu subjektīvo viedokli- skvošs, kā trenniņš velosportistam nesezonā īsti neder (es spēlēju tādēļ, ka man vienkārši ļoti patīk šī spēle),
un otrādi- nopietnam skvošistam īsti labu rezultātu nedos tikai gari apjoma trenniņi ar velo, es Tev ieteiktu skriešanu.
Protams, tā velo braukšana par sliktu jau nenāks, bet…kā vienā interneta resursā stāv rakstīts: “Cycling and swimming will help to condition the heart and lungs, but remember that you play squash on your feet!”