nu nevajag - bez problēmām var aizbraukt ar velo līdz pašai kāpai ar smuko skatu uz Lielupi. pastāstīt gan nevarēšu (kā gan izstāsta maršrutu pa meža taciņām??? :) ).[/quote]
Vienmēr apbrīnoju cilvēkus, kuri visu apšauba, bet paši neko sakarīgu ieteikt nevar…[/quote]
es, savukārt, vienmēr esmu apbrīnojis cilvēkus, kuri uzskata, ka ja paši kaut ko nebija spējuši izdarīt, tad to nav iespējams izdarīt nevienam. un par to ieteikšanu - nu kā lai es Tev paskaidroju, pie kura koka, vai kurā metrā tev ir jānogriežas tur vai citur, lai nonāktu baltās kāpas galā???
Balto kāpu visvienkāršāk ir atrast, braucot pa veloceliņu līdz Babītei. apmēram 300m no Babītes stacijas griežam pa labi nost no veloceliņa un braucam pāri šosejai (atļauts laikam nav, bet tas ir taisnākais ceļš) un turpinam braukt taisni - tur ir asfaltātes ceļš, bet asfalts tāds pabriesmīgs. pa šo asfaltēto ceļu var aizbraukt līdz pašai kāpai (kādi 5-7km). pa šo ceļu braucam gandrīz līdz pašam galam - apstājamies, uzbraucot “lielajā” kalnā (no turienes jau var redzēt “dāčas”). kalna galā apstājamies un lepojamies ar sevi, jo baltā kāpa ir atrasta. ja vēlamies ieraudzīt Lielupi, braucam pa kreisi un pa kāpas kori pa taciņu braucam līdz galam (nebraucam nekur lejā - blakus taciņas iesaku izpētīt vēlāk). no asfaltētā ceļa pa labi ir labas iespējas izvērsties, meklējot braucamas taciņas un paugurus. vēlu veiksmi!
es jau sen vēlos šos kungus sastapt… ja nemaldos, tad šāda vizināšanās ir aizliegta un aicinu visus, kas mežā (kāpās) sastapsies ar motorizēto tehniku, ziņot par to pašvaldības policijai! (ja pašvaldības policija nav īstā iestāde, būšu pateicīgs, ja kāds te uzrakstīs, pie kā ie jāvēršas, lai cīnītos ar šo sērgu).
Es ar šodien pirmoreiz biju Baltajā kāpā, braucu caur Babīti, Vārnukrogā gan divreiz nācās pajautāt uz kuru pusi jābrauc, braucot atpakaļ pa mežu atrado to taciņu par ko egils13 raksta, nākamreiz zināšu, motobraucējus gan nemanīju, bet taciņas tur ir visnotaļ interesantas:)
Nu Egīls jau izstāstīja apmēram, bet vienkāršākiem vārdiem vēl varētu piebilst. Braucama ir praktiski visa kāpa (ko man nesen viens zinošs cilvēks parādīja), kas iet caur bolderājas mežu no Baltās kāpas līdz pašai Kleistu ielai. Ja apskata kādu karti, kur redzams reljefs, tad viss paliek skaidrs. Interesantākās vietas, protams, ir no kāpas līdz tam grantētajam ceļam, kas iet no Buļļupes.
Oki, tad 18.30 būšu tur, ja vēl kāds grib pievienoties, tad varam sazvanīties 29256536 Edgars
Es parasti braucu ar melnu cube velosipēdu, un mugurā velku spilgti zaļu vesti:)
Mēģināšu pievienoties, bet mani negaidiet jo neesmu drošs, ka izdosies tik ātri turp nokļūt. Ja nu būšu td uz melna cube velosipēda ar spilgti oranžu vesti :)