Secinājums - nākamgad visi gāzējam ar 28" un šaurajām riepām! āmen!
Ja kas, tad nākamgad es ar no 29" pāriešu uz 28", tiesa gan, pārsvarā treniņos! :)
Secinājums - nākamgad visi gāzējam ar 28" un šaurajām riepām! āmen!
Ja kas, tad nākamgad es ar no 29" pāriešu uz 28", tiesa gan, pārsvarā treniņos! :)
Manuprāt īss un kodolīgs cyclo-cross formulējums: http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclo-cross
UCI disciplīnas apzīmējums CX. Kā jau Arvis piezīmēja ļoti populārs Beļģijā un Francijā. Tāpat arī amerikā vismaz uz pusi populārāks par XC. Taču CX aktīvā sezona ir rudens un ziemas pirmā puse. Principā mežaparka rudens krosi jau itkā ir domāti kā CX, tikai šeit jau nav tādu riteņu, un tāpēc tas tiek imitēts ar MTB braucamajiem. Taču CX galvenā fīča ir mākslīgo šķēršļu sekcija, kuru nav iespējams pārvarēt braucot (tā teikt obligātais nokāpiens). Nereti trasē ir iekļautas visāda kalibra trepes un citas urbānās lietas, taču braucamā daļa tomēr ir relatīvi gluda, bet ne plakana (īsie neuzbraucamie kalniņi ir pat vēlami). Trases ir veidotas tā ka ar MTB velosipēdu nebūs nekādu izredžu konkurēt ar CX braucamajiem. Sakarā ar to ka ritenis ir ļoooti daudz jānes, tā svaram ir noteicoša loma. Nav pilnīgi nekāda jēga CX salīdzināt ar mums pazīstamo XC disciplīnu, tās liekas līdzīgas tikai veloprofāniem. Patiesībā tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas. CX disciplīnai vislīdzīgākā ir šosejas kritērija brauciens, tikai pa asfaltu un bez riteņa staipīšanas.
p.s. CX sacensību laikā ir atļauta teh.palīdzība no malas un velosipēdus var mainīt kaut katrā aplī (ko dubļu gonkās arī dara).
Vai kaut vienā Baldones posmā varētu parādīties kāds CX elements?
Katrā ziņā ja gribēsies braukt, bet nebūšu savu Scott atvedis no Ventspils uz Baldoni, tad paņemšu no Baldones garāžas Start-Šosse un piedalīšos, pat ja palikšu pēdējais.
Domāju ka nē. RIEKSTUKALNĀ tiek kultivēts XC, un kā jau minēju tas ir k-kas pilnīgi cits. Taču visi kam ir šosejnieki, laipni lūgti!
bērnu dārzs, jaunāka grupa! JŪS NEREDZĒJĀT KĀ MOTJA BRAUC KROSUS!!! viņš ar parasto “start šosse” ar kilometražu 400 km gadā rudens krosos vāca pa apli visu LV izlasi, kuri brauca ar MTB! pie tam bauca augšā tādos pauguros, kur tie “baikeri” skrēja! ja kādam ir pieejami (kaut gan ļoti šaubos) 97-99. gadu protokoli, tad varāt papetīt.
Laikam sportisc :]
ja Chaks Noriss brauktu krosu, vish visiem ieliktu arii ar triisriteni “spaariite”.
to sporta veidu sauc cycling cross…nu pasaule crosus nebrauc ar baukiem
Tā kā mans MTB pēc Kandavas vēl nav uz strīpas + pateicoties šim topikam = vakar SPORTLAT balvas izcīņā apkārt Burtniekam braucu ar līdzīgu velo.
Ar visām 28-coļļu un vēl šaurajām riepām. Vienīgi stūre nebija šosejas. Nu zobrati arī nebija šosejas, bet gan MTB.
Atdzīstos, es sākumā sazinājos ar Sportlat, vai trase ar šādu veļuku vispār ir izbraucama? Man teica, ka esot. Rezultātā līdz finišam tiku.
Bija ļoti smagi un neierasti. Baisi izslīd un mētā visur, kur nav asfalts.
Kopumā ar šo eksperimentu esmu ļoti apmierināts, jo šadā veidā ļoti efektīvi pilnveidojas ričuka pārvaldīšana un savākšana.
Jāatdzīst, kaut kas tajā sporta paveidā ir.
Vienīgi jāpatrenējas, varētu būt ka to stūri jānomaina un laikam arī riepas, iespējams zobrati.
Verdikts: nekāda vaina! Bet Latvijā pašlaik tam īsti nav vietas, jo visi pērk MTB.
Nu kur ta viņš ir aizbraucis .Tālāk par RB netiek un tur arī paliks. Monstrs atradies no bērnudārza pirmās grupiņas .
Šodien redzēju uz ceļa veco Volgu… GAZ 21. Salīdzinājumā ar mūsdienu vieglajiem auto, tai ir tāda paša diametra riepas (vai mazliet lielāka), bet kas ļoti uzkrītoši - daudz šaurākas.
Tad lūk, lasot šo diskusiju, ienāca prātā, ja tās GAZ 21 riepas kārtīgi sapumpē, pa gludu ceļu rites berzei jābūt mazākai nekā visam mūsdienu krutajam autoparkam. Kā xc vellis pret MTB! Tikai jāprot izbraukt un savaldīt…
Kaut kas te nav ar to terminoloģiju!!!
raugoties uz šī topica
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?pid=19529#p19529
otro un ceturto postu sāk mākt šaubas, ka latviešu valodā pastāv vārds “terminoloģija” ;-D