Baigi negribētos piedzīvot

http://www.scania-apache-team.cz/index.php?menu=fotogalerie&gal=23

Es nesaprotu vienu - kāpēc viņi pa mežu ar šosejas velosipēdiem brauc? Tas man liekas dīvainākais šajās bildēs.

Atradu vēl vienu bildi par tēmu. Nezinu, varbūt jau ir bijusi kādraiz forumā.
http://www.mtbchallenge.com/galeria/bch2006_04_032.jpg

Gan jau debīlie sac. organizatori un despotiskie trenneri viņus tur vienārši dzen. Ietaupot uz asfalta trases izveidošanu vai MTB ričuka nopirkšanu. Šosejnieks tak ir šosejai!
Tas tāpat kā skrūvi skrūvē ar skrūvgriezi un naglu dzen ar āmuru.
Hmmm - a vispār MTB savā ziņā ir āmurs, kas der arī skrūvju skrūvēšanai :D

tas tak ir kross. agraak taa vien brauca, kad par taadiem MTB veel i dzirdeets nebija.

Nez vai kāds ar veselu riteni līdz finišam tiek…?
Ja tiek līdz finišam ar pilnām riepām, tad jau liels sasniegums.

Ja jums nav zinams - tas nav shosejnieks.
Ja ari nav zinams kas ir cyclo-cross un cik liela ir popularitate shim sporta veidam rietumeiropaa - skat. uci

Bet kritiens ar salauzto dakshu - brrrr…

Skaidrs! Lai piesaistītu skatītājus vajag avārijas, kritienus, asinis, lauztus dzelžus utt. Kas būtu krietni mazvarbūtīgāk, ja tie cilvēciņi brauktu ar izturīgu velo, ar pumenēm un ar amīti.

Nezināju, ka tāds sporta veids arii ir.
Bet tāpat tie velosipēdi tādi dīvaini priekš krosa. Īsti nesaprotu šī sportaveida jēgu.

Šie doši vien atkal nevar saprast kāpēc LV SEB mačos pa gludu trasi visi gāž ar MTB !!!

[quote=Atis]Nezināju, ka tāds sporta veids arii ir.
Bet tāpat tie velosipēdi tādi dīvaini priekš krosa. Īsti nesaprotu šī sportaveida jēgu.[/quote]
Jēga? Jēga tāda, ka ar šosejas riteni jāprot stūrēt MTB cienīgā trasē, tas arī viss!

Mjaa…ljoti labi atceros laiku (ap 1995g.), kad pats braucu krosinjus ar shadiem dzelzhiem…katra zinjaa interesanti, un ja njem veraa, ka taja laikaa automatu vietaa bij spiciites…pat extreem:)

Par riepaam…ja labi ieskataas foto, tad tas nu gluzhi peec shosejas neizskataas;)

Vel tauta var paskatities kas un ar kadu riteni vineja shosezon Tartu MTB maratonu ;) Vispar es saprotu ka ar tadiem velo var izbraukt SEB`u, nu vel Riekstukalnu, bet kautko tehnisko, XB3 :D

nu man ar gribās kādu vārdu teikt.izskatās tumša tauta pie mums vēl…mtb ir izdomāts lai arī tizleņi varētu pa mežu un zemes ceļu varētu pabraukt…bet ja nopietni tad braukšana ar tādu felli pa mežu notiek daudz lielākā ātrumā un nav domāta kalnu kazām kā mtb.kaut vai papētat vid/ātr.
vēl pluss kad esat redzējuši mtb PČ xc kad ir sprints 5džeki kopā??vai trasē lidz pat 10braucējituras kopā lidz pēdējam aplim???riepas ir 700*28 vai 30
beļģijā uz vienu kros4 ir vairāk sakatītāju kā seb maratonā visā gadā kopā un par skatīšanos jāpiķo biļetīte.
P.S. neuztveriet šo textu personīgi:)

Nu ja, sāku saprast, ka tas nav nekāds joks, bet nopietns sporta veids.

[quote=cello]nu man ar gribās kādu vārdu teikt.izskatās tumša tauta pie mums vēl…mtb ir izdomāts lai arī tizleņi varētu pa mežu un zemes ceļu varētu pabraukt…bet ja nopietni tad braukšana ar tādu felli pa mežu notiek daudz lielākā ātrumā un nav domāta kalnu kazām kā mtb.kaut vai papētat vid/ātr.
vēl pluss kad esat redzējuši mtb PČ xc kad ir sprints 5džeki kopā??vai trasē lidz pat 10braucējituras kopā lidz pēdējam aplim???riepas ir 700*28 vai 30
beļģijā uz vienu kros4 ir vairāk sakatītāju kā seb maratonā visā gadā kopā un par skatīšanos jāpiķo biļetīte.
P.S. neuztveriet šo textu personīgi:)[/quote]
nu tu pats drusku tumsaa esi iebraucis ar shaadu pazinjojumu.
MTB ir naakoshais solis uz priekshu (nepaarproti, nevis labaaks par shoseju, bet dziljaak mezhaa), un to izdomaaja tie pashi zeeni, kas kaadreiz ar shaadiem felljiem pa mezhu neesaajaas.
un kaapeec vinji to izdomaaja?
LAI VAREETU TO DARIIT LABAAK UN IEGUUT NO TAA VAIRAAK PRIEKA!

ja kaads te nezina kas ir cyclocross (tagad) un kross kaadreiz, tad prichom te MTB, tizlenji un kalnu kazas?

a tu pamegini ar 28" uzraapties kaada staavaa kalnaa… tas par taam kazaam :)

No šosejnieka tur ir tikai stūre…

a tu pamegini ar 28" uzraapties kaada staavaa kalnaa… tas par taam kazaam :)

No šosejnieka tur ir tikai stūre…[/quote]
da nu? shosejnieks ar citaam riepaam. ir jau visaadi 28 (jaunie 29" piemeeram ir MTB, un saka ka esot pat labaak)

es driizaak gribeetu redzeet kaa ar shaadu riteni (kaa bildees) brauc lejaa pa staavu nogaazi. es teicu brauc? paarteicos- lido svoim hodom.

nee, nu gan jau ka ir arii taadi kas hokeja slidaas var maratonu noskriet.

Hokeja slidās maratonu neskrienu, taču visu šo rudeni braucu ar MTB riteni, kam uzliktas 1 collu sliki. Un arī Ventspils pilsētas krosa trasē pabraukājos, gan sačos, gan treniņus. Sākumā bija grūtāk, bet uzdrošinos apgalvot, ka tehniski tagad kaut nedaudz braucu labāk, jo ir jādomā, nevis tikai jāripina pāri ar platu riepu. Piebilde. Mans personiskais viedoklis, ka šī trase ir dinamiskāka nekā Riekstukalns.

Arī es braucu ar MTB 1 collu slikiem gandriiz visu vasaru. Nebija nekaadas probleemas uzbraukt siguldas serpentīnā pa dublīšiem, gan arī tīri labi gāja pa granti. Un miiksto dabuuju tikai uz šosejas. SEBos gan bija plataas riepiņas.