Avid Elexir 5 disku bremzes - kā regulēt bremžu klučus

Kaut kāda nepatīkama mistika. Uzliktu iepriekšminētās DB, viss kārtībā kādu mēnesi. Vienu dienu velo biju atsājis auto uz ilgāku laiku, un izņemot izrādījās, ka ratus nevar uzlikt, jo sprauga starp bremžu klučiem ir mazāka par diska biezumu. Vai ir kādam ideja, kāpēc tā ne no kā varēja gadīties? Vienīgais, kas bija neparasti - sakarsis auto.

Un tagad par galveno - kā šīm bremzēm saregulēt bremžu kluču atstarpi?

ja jau reiz auto bija sakarsi tad tur arī ir atrisinājums, karstumā jebkurš šķidrums izplešās, tātad arī slēgtā traukā (šajā gadījumā bremžu sistēmā) veidojas lielāks spiediens kā rezultātā arī bremžu kluči tika izspiesti … es kā elektriķis varbūt neprecīzi izskaidroju, bet domu vajadzētu saprast

Iespējams, vismaz man tā bija, ceļot riteni- iekšā vai ārā nospiests bremžu hēbelis, ja tā notiek tad, kad rats nav iekšā, kluči paliek kopā, atrisinām tas diezgan vienkārši - ar tīriem priekšmetiem prātīgi atspiežam atpakaļ, pats to izdarīju ar bortējamajām lāpstiņām.

Jā, bet - sprauga jau ir un viss s’trādā - vienīgi par šauru. Un sekojot loģikai par izplešanos - atdziestot šķidrumam vajadzētu sarauties un visam atgiezties savā vietā. Bet tā nenotika.

Pats problēmu pacēlu- pats nobeidzu. Tātad pie vainas bija acīmredzot piespiestās bremžu sviras un problēmu varēja atrisināt prātīgi atspiežot klučus.

Ar šo un un citām mazām velo kaitēm ātri tika galā Arvis, kas pie Arkādija.

Lai gan man ir ievērojams entuziasms uz velo-mehānikas amatierismu, šoreiz kārtējo reizi pierādījās, ka ātrāk/lētāk un ar mazāk galvassāpēm ir aizvest pie meistara.

Un morāle - pārvadājot velo tomēr sarkanos puļķus starp bremžu klučiem IR jāsprauž iekšā.