Atskaite par pēcJāņu velobraucienu

Ja kādam ir interese, tad var palasīt par manu brīvdienu izbraucienu.
P.S. Bildes ir draugos :)

Neliela atskaite par pēcJāņu braucienu.

Brīvdienas ir jāizmanto aktīvai atpūtai, citi to dara Smiltenē – Latvijas čempionātā, kāds cits cīnoties par Mazsalacas kausu, bet es braucot uz Varšavu.
Velosipēds: SCOTT SCALE 30 ar 26*1 riepiņām.
Piektdiena 11.00 – smidzina lietus un es izbraucu no Rīgas centra.
13.30 – pirmā apstāšanās statoilā pirms Lietuvas robežas.
14.10 – izbraucu Lietuvā
Lietus nav, vēja nav, tādēļ ripojas viegli.
Paņevēžos otrā pietura ar hotdogu un kādu šokolādi
19.30 – uzbraucu uz Klaipēdas – Kauņas autobāņa
20.10 – Kauņa 240 km no ceļojuma sākuma
23.00 – 310 km Marijampole. Uz asa akmeņa sagriezu un pārsitu priekšējo riepu. Riepu salāpu, kameru nomainu un ar krietni mazāku spiedienu turpinu ceļu. Ir jau tumšs un braukšana ir bailīgāka, grūtāka.
Sestdiena 00.00 – Statoil pirms Polijas robežas. Dzeramais un divi kārtīgi hotdogi. Paliek vēss tādēļ ģērbju kājiņas, silto jaku un cimdus.
00.40 - 2 km pirms robežas pārsitu jau tā pustukšo piekšējo riepu. Nav viegli salīmēt šauro kameriņu, tas izdodas tikai ar trešo reizi. Laiks pazaudēts, tomēr varu turpināt ceļu.
01.20 – 345km Polijas / Lietuvas robeža
02.30 - Suwalki, benzīntankā sastopos ar neizpratni un kaudzi ar jautājumiem par savu ceļu.
03.30 – Augustow ir jau gaišs.
Sākas grūtākie 100km. Ir nogurums, sāk palikt siltāks un miegs arī liek par sevi manīt.
08.30 – Lomža 510km. Brokastis McDonaldā.
11.00 – 24 stundas kopš brauciena sākuma ir veikti 540km
12.00 – uzbraucu uz Varšavas bāņa. Ir karsti, saule dedzina un ūdens patēriņš pieaug līdz 1,5litriem uz 50 km
14.00 – 600 km Wyszkow
15.30 – 635 km iebraucu Varšavā.
16.06 – pēc nobrauktiem 648km esmu Polijas galvaspilsētas centrā. Ir pagājušas 29 stundas un 6 minūtes kopš Rīgas. Tīrais braukšanas laiks ir 25 stundas ar vidējo ātrumu 25,9km/h
Interesanti atzīmēt, ka brauciens ar autobusu ir aptuveni 2x ātrāks, savukārt ar auto 3x ātrāks.
17.00 – esmu atradis vajadzīgo autoostu no kurienes mans ceļš vedīs atpakaļ uz Rīgu.
Sameklēju interneta kafe, jo autoostā pirktai biļetei ir 80% uzcenojums. Caur simpleexpress.eu ir iegādāta biļete par 17,7 Ls.
Neliels izbrauciens pa Varšavu, vakariņas un dodos atpakaļ uz autoostu.
Autobusa šoferis gan paziņo, ka velosipēdus nepārvadā, daudz pasažieru, nav vietas utt. Tomēr vienojos, ka velosipēds būs iepakots kastē, aizņems maz vietas un nesmērēs citu koferus. Tātad 20 minūšu laikā ir jādabū kaste, līmlenta, jāizjauc velo un jāiepako.
Braucu uz pārtikas veikalu – dabūju kastes, skoču un nesos atpakaļ uz autoostu. Jaucu kastes, velosipēdu un jau pēc 20 minūtēm sēžu pilnā autobusā. Njā, parasti gan velosipēdu autobusā esmu pārvadājis bez problēmām saliktā veidā.
20.30 (19.30 pēc vietējā laika) sākas 12 stundu garais brauciens uz Rīgu.
Svētdiena 04.30 – pārsēšanās Kauņas autoostā uz Rīgas autobusu, kurš par laimi ir tukšāks, tātad ir reāla iespēja pagulēt.
08.30 – Rīgas autoosta.
Velo statistika:
672km
Braukšanas laiks 26 stundas un 46 minūtes.
Daudzi varbūt jautās, kāpēc tas viss bija vajadzīgs?
Man vislabākā atpūta ir velosipēds un jo ilgāk jo labāk 
Sapratu, ka īsti savu spēju robežu nemaz nesasniedzu. Šķiet, ka ar atbalstu varētu arī 48 stundas braukt, vienīgais kas traucē ir laika apstākļi, tehniskas problēmas un garlaicība.
Tā kā Jāņus braucu svinēt ar velosipēdu uz Dundagu, tad kopējais 4 brīvdienu nobraukums ir 900km.
Ceru, ka arī Jums bija kilometriem bagātas brīvdienas, jo laika apstākļi mūs patiešām lutina.

Iespaidīgi) Jaamauc Tev brevetus)

niku esi sev piemeklējis atbilstošu!
respect!

Cool!
Kaareiz shovakar kautkura TV zinjaas raadiijaa, kaa chalis ar liidziigu pieeju uz Monaco aizbrauca!

nu ko teikt - psihopāts - protams ka pozitīvā nozīmē :)

manīts celā uz Viļņu, nodomāju uz kurieni, tad plāns nokļūt šoreiz

… žoklis uz grīdas…

Bet cilvēka spēju robežas, saprotams, ir daudz lielākas nekā daudziem tādiem (salīdzinoši) svētdienas braucējiem kā man šķiet :)

Khmmmm Šitam kadram taisnā ceļā uz RAAM,

Mnja… iespaidīgi :) Jāsaka, ka lai arī iespēju robežas ir “nezināmas” tomer ikvienam atradīsies savs klupšanas akmens. :) Jautājums tik - kādēļ pēc tik gara brauciena būtu tik maz laika jāpavada uz vietas?

Atskaite iespaido pozitīvi un rosina mēģināt izveikt ko līdzīgu :)

Vakar tik ar mugursomu un kediņām 150Km uz/no Jūrmalas sanāca. Bet labprāt pievienotos vēl šādā izbraucienā :)
Varbūt ir plāns atkārtot šādu braucienu, tikai Polijā paņemt viesnīcu pa nakti un no rīta turpināt ceļu uz Vāciju?

Nu tad tā cilvēki, ir apņemšanās augusta sākumā izveikt līdzīgu pasākumu. Uz trim dienām nedaudz vairāk kā 1kKm aizbraucot līdz Berlīnei.

Kāds plānojas vidējais ātrums?

Vidējais ātrums neliels. 25-30Km/h, ar stopiem pie veikaliem/krūmiem/etc. cik nu tas būs nepieciešams. Bet nu visā visumā nesēņojot un braucot tā nedaudz lēnāk kā normālā treniņā.
Bet ja braucu līdz Berlīnei, tad uz Varšavu savā hodā un no Varšavas ar simpleexpress uz LV, jo no Berlīnes tās cenas ir 55Ls pret Varšavas 22EUR. Par to starpību sanāk divas naktsmītnes ar gardām brokastīm, kas manās acīs kotējas augstāk nekā piesvīdis autobuss.

Kā atpakaļ?

[quote=Kaspars]Vidējais ātrums neliels. 25-30Km/h, ar stopiem pie veikaliem/krūmiem/etc. cik nu tas būs nepieciešams. Bet nu visā visumā nesēņojot un braucot tā nedaudz lēnāk kā normālā treniņā.
Bet ja braucu līdz Berlīnei, tad uz Varšavu savā hodā un no Varšavas ar simpleexpress uz LV, jo no Berlīnes tās cenas ir 55Ls pret Varšavas 22EUR. Par to starpību sanāk divas naktsmītnes ar gardām brokastīm, kas manās acīs kotējas augstāk nekā piesvīdis autobuss.[/quote]

No Berlīnes atpakaļ uz Varšavu un tad busā uz LV?
Pareizi sapratu?

Jā, tāds ir plāns. Bet nu redzēs, ja galīgi sprāgs nost un pēc katra kilometra nāksies atkārtot visus mātes vārdus, tad finišēt var arī Varšavā.

Dod man ziņu e-pastā, kad zini datumus. Vēlams līdz 20. jūlijam.

Ieteiktu padomāt par Rīga - Varšava - Berlīne - Lībeka. Un tad ar prāmi uz Rīgu. Cena prāmim 45 eur (cilvēks+velo). 28 stundas ceļā.
Ar simpleexpress no Varšavas vien bija jākratās 14 stundas. (16,5 Ls)Un velo TIKAI kastē!

Augustā un tikai. Tad man atvaļinājums. Un rūpīgi jātrāpa anticiklonā. Šodien sanāca 111km nobraukt no kuriem puse pa slapjumu un lietu. Ohhh.