Atsauksmes par Crank Brothers Eggbeater pedāļiem?

ir vel www.xpedo.com bet ari atsauksmes ne parak labas…

esmu redzeejis bildees, kas notiek, kad noluuzt ass un asais gals uzskjeerzh kaajas ikru 10 cm garumaa, taa ka muskulis spiezhas aaraa. taapat sasistas sejas un citas kjermenja daljas peec liidziigiem “pedaalim kirdik” gadiijumiem.
gramu skaitiishana ir laba lieta liidz zinaamai robezhai un noteiktaam detaljaam. ar klanjiem un pedaaljiem noteikti nevajadzeetu paarspiileet. nez vai vajag braukt MTB ar shosejas svara un izturiibas velo.
es par uzticamajiem shimano 540 un leetajiem 520.
352 grami prieksh ideaali straadaajoshiem, bulletproof pedaaljiem nav paaraak daudz. tikai 7 gramus smagaaki par 959 (XTR) un uz pusi leetaaki.

savukaart 520 ar 380 gramiem ir nenormaali leeti un neko nezaudee no performance.

pedaalja korpuss ir liels klucis, ljoti labi gadiijumos, kad taa krata, ka nesanaak ieklipseeties atpakalj (DH)
tad var daudzmaz nobalanseet neieklipseetaa variantaa. nekad negribeetu nonaakt liidziigaa situaacijaa ar Eggbeateriem.

Pagajuso sezonu braucu ar Shimano spd 520, tacu sogad nomainiju uz Eggbeateriem. Man ir Ti versija, tacu domaju, ka f-jas ir lidzigas arii C un Sl modeljiem. TIKAI vajag kurpes ar cieto zoli, ja tadas ir, tad platformas trukums XC maratonos nav probleema.
Tiesa, ka tajos 2-3X atraak un vieglaak ieklipseejas nekaa SPD, netraucee dublji, arii izskats un grami. SUPER.

Ja pasaulee kaut ko revolucionaru neizdomaas, paliksu pie Eggbeateriem.

Sveiciens! Diskusijas ir minets, ka var iegadaties rezerves dalas (komplektu) EggBeater pedaliem. Vai kads neprecizetu, kur tas ir iespejams? Paldies.

[quote=fubar]pedaalja korpuss ir liels klucis, ljoti labi gadiijumos, kad taa krata, ka nesanaak ieklipseeties atpakalj (DH)
tad var daudzmaz nobalanseet neieklipseetaa variantaa. nekad negribeetu nonaakt liidziigaa situaacijaa ar Eggbeateriem.[/quote]
Līdzīgi ir ar TIME pedāļiem - pietiekami liela platforma. Eggbeateri nav slikti, bet arī man nepatīk platformas trūkums.

es par time a.t.a.c. !!!
kaut wai letajiem!!!

[quote=Agnis]es par time a.t.a.c. !!!
kaut wai letajiem!!![/quote]
…domāju, ka pilnīgi nevienam neinteresē PAR KO TU ESI, bet kāpēc tāda vai citāda TAVA izvēle,- šitā var nogalināt diskusiju.

Pats esmu par mieru un vispasaules komunismu! - un tas toč nevienu neinteresē.

Pats braucu ar eggbeateriem tad izteikšu arī savu viedokli: ļoti labi pedāļi!
Braucu ar Crank Brothers EggBeater Twin Ti - visas detaļas no titāna izņemot asi. Ieklipsēties viegli utt., varu pievienoties visam labajam no augstāk rakstījušajiem autoriem. Platformas NETRŪKST NEMAZ pat braucot ar salīdzinoši mīkstas zoles sidi, bet ar karbona pazoles kurpēm nemaz nerunāšu. Ar istabas čibiņām gan pēc piena aizbraukt pagrūti - var tikai stipri nepedalējot.
2 fubar: Salūzt var JEBKAS! Un salauzt var da jebko. Iegādājos pedāļus ar CrMo asi no akli noticēju un nobijos, bet baidīties nevajadzēja, no svara ierobežojuma titāna asij, t.i. 85kg, mans svars ir nedaudz zem šī limita, bet protams jāņem vērā ir tas ka aizjūras ražotāji ir daudz piesardzīgāki attiecībā uz garantijām utt., nekā braucēji un pilnīgi noteikti šī titāna ass iztur arī 100 un vairāk kilogramīgu braucēju.
Šajā diskusijā netika pieminēta Time un EggBeater priekšrocība attiecībā pret SPD: kratoties nobraucienā pilnīgi mierīgi var, balansējot ar ķermeni, kājas necensties noturēt perpendikulāri pedāļa asij, tās var būt pilnīgi slīpi un neizmet Tevi no pedāļa, iztaisnojot (novietojot pependikulāri) atpakaļ nevajag meklēt kā ieklipsēties atpakaļ.

Apmēram tā!

Ja pietrūkst tās platformas, tad var ņemt modeli Candy, kas ir tas pats eggbīters, tikai ar nelielu platformiņu.

Egbīteriem nav ne vainas. Braucu jau pusotru mēnesi, platformas trūkumu īpaši nejūtu. Dažreiz steigā nesanāk ieklipsēties (Rīgas krustojumos pie zaļās gaismas, piemēram), taču varu vainot viens pats savu (ne)prasmi. Ticu, ka ar citiem pedāļiem būtu vēl lielākas problēmas.

P.S.
Ja kāds taisās pirkt Egbīterus, neiesaku to darīt Rīgas veloveikalos. Atsevišķas preces Latvijā var nopirkt lētāk, vai tik pat lēti, cik ārzemēs, taču tas laikam neatiecas uz Eggbīteriem. Ar tiem tiek taisīts “latviešu bizness” - pasūtām no ASV par mazumtirdzniecības cenām, uzliekam 2x-3x uzcenojumu, un tirgojam tik nost!

JAUNU TOPIKU NETAISIIJU, BET IR JAUTAAJUMS Egbīteru lietotājiem!

Paskatījos uz saviem SIDIEM pēc 3 gonkām, un vietās kur Egbīteri skar zoles - parādās rievas, līdz ar to sāku uztraukties vai vēl pēc 3 gonkā nenobeigšu SIDU zoli.

KĀ JŪS STIPRINIET nostiprinātājplates (agnliski: CLEATS) pie velokurpēm, vai tikai pieskrūvējiet pa taisno jeb starpā liekat kādas papildus plāksnītes (tādas redzēju kautkādā ārzemju velo žurnālā). Vismaz man jauniem egbīterim bez CLEATiem citas plāksnes līdz nenāca.

HELP!

Es pa taisno, bet principa interneta atrodami speciali “eggbeater boots saver” (plana dzelzhu plastininja, deres ne visiem kurpem, maksa ap 10lvl). Ja man butu vajadziga es tad to jebkura darbnica pasutitu - sataisis vel labak par to kas pardodas ;)

ir kurpes, piem Shimano, kurām noteikti plāksnītes apakšā ir jāpieskrūvē (vajadzēja nākt pedāļiem līdzi), citādi pedāļa skavas netiks līdz klucītim un kurpe pedālī neturēsies vai arī ēdīs zoli.
Bet ja rokas aug no pareizās vietas, tādu paplāksni iztaisīt nav nekādu problēmu

Varbūt arī ne pa tēmu, bet varbūt kāds var palīdzēt.
Lieta sekojoša, ka nevaru vairs atskrūvet no kurpēm dzelzīšus, lai pamainītu lenķi.
Sapūtu WD, bet tāpat 6-kanti aplauzu…
Ir kādi varianti, kā dabut vaļā?

stiep pie manis, es ar iestreegushaam/nolauztaam skruuveem esmu uz tu.

futbar,

aizmeiloju tev.