Te nu buus akmentinjsh fixed kustiibaa…
Taatad, vakar vakaraa, laimiigi dodos maajaas, tiekot liidz Dzjutas ielai, pretii X-sportam iedomaajos izgriezt uz ielas(jo braucu pa ietvi), uzmaniigi paskatos apkaart, ne mashiinu, ne cilveeku, ne ritenjbrauceeju, bet, kautkaa peedeejaa briidii tomeer paardomaaju, un liels bij mans paarsteigums, kad man garaam aizlidoja viens fikseetais objekts. Nuu, ok, nopriecaajos ka paardomaaju, citaadaak tieshaam nebuutu bijis labi. Skatos, kur tad taalaak shamais lidos - chalis absoluuti bez kompleksiesm, nepietiek jau ar to ka nav ne gaismu, ne bremzju, vinjsh vel nekautreejaas iekaartoties preteejaa joslaa, jo priekshaa mashiinas staav pie sarkanaas gaismas.Taa nu lidotaajs nemaz i nesamazinot aatrumu lidoja paari krustojumam, kur, ak naaves eenaa, tiktiko paspeeja izsprukt garaam autinja purnam… Taa, nu shaadi noziimeejies, vinjsh ar pazuda taalaak paari paarbrauktuvei…
katrs jau ķer adrenalīnu pa savam ;) tur nav par ko satraukties :)
Jaa, forsha adrenaliina kjershana, lidojot neredzamam, un nepilnaa minuutes laikaa vareeja gan citu velosipeedistu nosuutiit uz slimniicu, gan ar padariit kaadu autovadiitaaju par slepkavu…
nu tāda ir šo fiksīšu daba… ja jau ir lidotājs, tātad arī pieredzējis. Nepieredzējis nekad ātri nebrauks ar fiksīti. kur nu vēl pāri krustojumam uz sarkano.
youtube daudz ar šitiem (NY populāri laikam)
atceros kaut kaadus gadus atpakalj jaunu, pieredzeejushu motosportistu savaaca no mocha uz morgu, jo visu neparedzeeja
Man šķiet, šādiem cilvēkiem (tostarp 40+ gadīgām tantiņām, kas iet pāri neskatoties nu nemaz, arī ignorējot luksoforus) ir iedzimta īpašība, kas neļauj viņiem gūt traumas šādā veidā. Citu izskaidrojumu, kā viņiem izdevies izdzīvot līdz saviem 40+, es neredzu :)
Es atkal domāju, ka piereidzei ar avārijas izraisīšanu nav nekāda sakara. Ir tikai apstākļu sakritības :) Šitos varētu saukt par agresīvajiem riteņbraucējiem (līdzīgi kā autobraucēji).
[quote=Delfins]nu tāda ir šo fiksīšu daba… ja jau ir lidotājs, tātad arī pieredzējis. Nepieredzējis nekad ātri nebrauks ar fiksīti. kur nu vēl pāri krustojumam uz sarkano.
youtube daudz ar šitiem (NY populāri laikam)[/quote]
Kāda starpība pieredzējis/nepieredzējis, fiksīts/nefiksīts, daba/nedaba.
CSN ir visiem vienādi.
aga, un fizikas likumus neviens vēl nav atcēlis
nesapratu pa ko stress, aprakstits normals brauksanas veids ,VELORŪCIJA!
Es balsoju par to, ka čalis ar fiksīti brauc normāli. Ja ar MTB mežā lido no kalniem un lec pa saknītēm, tad ar pilsētas fiksīti adrenalīnu ķer savādāk. :D
Vai tad ir normaali apdraudeet citu veseliibu un dziiviibu???
Visus atsaldētos fiksistus uz Ņujorku!
ja averza nodrosina celju un dzivesvietu tad davai, :D apdraudeja jau tikai A.V un sis tapat butu apbraucisjjo fixedistiem iestradajaas atraa apkartnes fixeshana, bet ja iejatos autinjaa tad tur jau tikai ciestu autinja krasa vai lukturs kads, a pats fixedists… ta jau vinja problema, takaa viss normali, taa tam buus buut
Shaurs domugaajiens… Nav jau runa par mani, bet par to, ka uznesties virsuu var jebkuram cilveekam, un nevajag daudz lai kaadu nosistu.
aatraa apkaartnes fikseeshana - patiikams miits, ja redz tikai celju uz priekshu, un nesoties uz 35-40 izvairiities ar taadu shaurstuures bezbremzju verkji buutu gandriiz neiespeejami.
Par autinju - nu jaa fixedists nositiisies, vinjam pasham tad jau po, bet tam shoferim diezvai buutu patiikami dziivot taalaak…
a kas ta soferim, ies dushaa, pie dusas sedees viens sashljucis calis, brauks liftaa tur akal taspats calis, vienaa reklamaa viss bija paradits, nu a par sauru domugajienu, lai jau taa ir, nevar jau visi buut mega erudīti, patīk un dara. tad jau bumeristi arii visi jaaizvaac no ielaam, nu vismaz uz bikjernieku trasi
Nu pirmkārt, kā jau teicu, ātrie fiksīši nav nemaz tādi luņi, ka neko neredz. Tas jau nenormāls skills lai tā brauktu + velobraucējiem parasti labāka reakcija un situāciju paredzēšana. ko nevar teikt par dažiem autovadītājiem (luņi pie barankas uz 4 riteņiem rasslabuhā skatās tikai uz priekšu)
Ūūū, bet cik akmeņus varētu samest MTB tīrumā, īpaši jau ja paskatamies kā kurjeri izpildās…
Es teiktu, ka tāds šaurs piegājiens vērtēt situāciju, koncentrējoties uz konkrētu velosipēda veidu.
No sērijas- ar BMW tikai atsaldeņi brauc.
draft, tikpat labi vinja vietaa vareeja buut MTB, tad ar taa buutu rakstiijis.
Shobriid visaktuaalaakaa lieta tieshaam ir gaismeklju neesamiiba. Pa ~1.50Ls ir nopeerkami mazie mirgotaaji ar vienu diodiiti, vai tad tieshaam ir tik gruuti uzlikt kaut taadu siikumu…
[quote=draft]Ūūū, bet cik akmeņus varētu samest MTB tīrumā, īpaši jau ja paskatamies kā kurjeri izpildās…
Es teiktu, ka tāds šaurs piegājiens vērtēt situāciju, koncentrējoties uz konkrētu velosipēda veidu.
No sērijas- ar BMW tikai atsaldeņi brauc.[/quote]
Piekritu, tas tacu tiri Vanaga subjektivs skatijums, kas vienkarsi apgriezts ar kajam gaisa…