Man arī ir tas pats kas IMAGin, pārlec tikai uz vidējā priekšējā zobrata, uz lielā un mazā nekādu problēmu. Uz Tartu Maratonu nomainīju vidējo zobratu, bet tas pats, visus 89km braucu tikai ar lielo zobratu reizēm uzslēdzot mazo.
Es so problemu atrisinaju - nomainiju videjo zobratu uz jaunu un viss kartiba. Acimredzot salocitam zobratam savu formu ideaali vairs nekad neatguut, lai arii nolociits bija tikai viens zobs un uz aci etc bija atlociits taisns…
Nesen ripināju ar maksimālo pārnesumu uz 18-20km/h, kadence ļōōti maza, un nekas nekur nepārleca. Esmu veiksminieks! :)
Nu man ta kede uz videja zobrata “leca pari” tikai pie palieliem slipumiem 14graadi un vairak :)
Tā kā sāku šo tematu un tas atkal ir gaisā, laikam esmu atbildi parādā par to, kā tas man beidzās.
Vispirms pieripoju pie Arkādija un viņš nopētot konstatēja, ka problēmu īsti nevar atrast. Es savukārt pēc katra brauciena sāku atbrīvot trosītes pārvalkus un tīrīt trosīti un slēgšanās it kā uzlabojās, bet tāpat notika ar traucējumiem.
Garākā braucienā siguldas apkārtnē pārkritu pār stūri un uzradās defekts slēdzī - pēc pārslēgšanās sviriņa neatgriezās sākuma stāvokllī. Pēc brauciena slēdzi izjaucu un pārtīriju un kopš tā brīža nekādi ar ātruma pārslēgšanos saistīti defekti nav bijuši. Tā ka secinājums ir, ka acīmredzot lielākā daļa vainas šajā gadījumā bija slēdzī.
Zinu, ka tagad ziema. Bet vēl jau var braukt. Gan jau būs arī mīnusi, tad varēs ņemties. A tā - uzslēdz kur nepārlec un audzē stilbus ;)
Dažreiz viss ir vienkārši - man ir tieši tāda pati XT kombinācija (arī XTR trosīte). Kādu gadu viss bija it kā kārtībā, bet tad pēc jaunas XT ķēdes uzlikšanas parādījās līdzīgs defekts. Uz vietas saregulēt aizmugures pārslēdzēju bija iespējams, bet braucot parasti uz lielākajiem aizmugures zobratiem neturējās ieslēgtais zobrats. Cēlonis izrādījās - nedaudz par īsu troses apvalks pie paša aizmugures pārslēdzēja. Vēl tikai par XT ķēdes oriģinālo savienojuma asīti - ķēde bija stingra pēc savienošanas šajā vietā un iebraucot trasi pārtrūka. Savienoju ar atsevišķi nopērkamo shimano asīti priekš HG ķēdēm (metāla krāsā) - savienojuma vieta kustas ideāli, nobraucu sacīksti un vēl ilgi braukšu :).