Ātruma pārslēdzēji

Nē, tas ir slēdzams tikai ar īkšķi - abas sviras. Vienkārši tici :)

Shimano gan ir gājis vēl tālāk un uzražojis savus XTR Rapidfire Plus šifterus - šitos, kurus var slēgt gan tāpat kā Sram trigerus - tikai ar īkšķi, gan arī kā iepriekšējos Shimano - ar īkšķi un rādītājpirkstu. respektīvi, trosītes “atlaišanas” svira (release lever) darbojas vienādi divos virzienos, atkarībā, ar kuru pirkstu tiek darbināta. Manuprāt, tas šobrīd ir visu laiku labākais šifteris.[/quote]
Bet šifters priekšējam pārslēdzējam, manuprāt atšķiras no šiftera aimugurējam pārslēdzēja ar gan gājienu gan arī ātruma skaita ziņā.
Tevis pieminētais XTR Rapidfire Plus lapā ir minēts gan kā priekšējasi gan aizmugurējais. Nop[rotu ka tie būs divi atšķirģi šifteri nevis viens kas pielāgojams abiem gadījumiem.

Un vēl kā ir ar kreisajiem un labajiem šifteriem. Man aizmugurējasi šifters ir pie labaš rokas(kā vairumam), bet vai ir šifteri kas liekami spoguļattēlā? Respektīvi, aizmugurējais būtu pie kreisās rokas…

Jā, M970 šifteriem kasetei var lēkāt 2x uz leju un 4(vai 3?) uz augšu + uz leju var rādītājpirkstu arī 2 soļus. Prikšējam zobratam tikai ar 1 soli + uz leju arī ar rādīttājpirkstu.

Liekas ērti ;)

Jaunajam (nu jau vairs ne tik) xtr uz augšu iet (max) 4, uz leju (max) 2 vienā spiedienā.
VaiVilk, nejauc ātrumu skaitu, priekšējo ar labo un aizmugurējo ar kreiso… kas visu šo putru izstrēbs… Iet runa par principu. Ātrumu skaitam šobrīd nav nozīmes. Un principā iet runa par principu, kurā darbojas 9 ātrumi, ja mēs runājam par aktuālajiem X.0, xtr, X9 un XT. Protams, ka 8 spd šifteris būs savietojams tikai pats ar sevi un 7 un 8 spd kasetēm, kamēr devītnieces kasetes ir citā kategorijā un darbosies principā kārtīgi tikai ar devītnieku šifteri, bet nejauc visu vienā katlā! Šeit stāsts pagaidām par sramu un šimānu, par slēgšanās attiecību atšķirībām, nevis labais/kreisais. Labo ar kreiso, protams, nejauc - vienam vienmēr būs 3 ātrumi, bet otram, ja runājam par 2008. gada sezonu - vienmēr 9 ātrumi, atkarībā no sistēmas.

Starp citu, šis divvirzienu uz leju laižamais jau nolaidies līdz deores līmenim - TWIN RELEASE saucas. Uz leju gan ar īkšķi, gan rādītājpirkstu, atkarībā no omas, dzēruma, noguruma, kāpuma % utt.

Vēl viens sīkums, bet patīkams - šimanam priekšējais (KREISAIS) šifteris uz augšu tikai pa 1 pozīciju, srams umudrilsja saveidot uzreiz 2 uz augšu. Tb, no apakšējā zobrata priekšā ar vienu spiedienu līdz galam tiekam uz augšējo… ērti!

Negribas atkārtoties (Ansis 15:23:33), bet nopietni tandēmu būvētāji mūsdienās salāgo 9sp šifteri ar 8 sp kaseti. Tas tāpēc, ka negribas tandēmam likt plānos zobratiņus un šauro ķēdīti, no otras puses, šifterus uz stūres liek smukus un mūsdienīgus, tātad 9sp (vai pat 10 sp).

Standarta ‘singlajam’ braucējam nav tehniskas vajadzības ar to ķēpāties…

burkaneins… runa nebija par to ka kreisā pusē prieksējais un labajā aizmugurējais šifters, bet vai ir arī pārslēdzēji piem, kreiļiem. Vai tas jau ir defaultā pieņemts ka labajā pusē ir aizmugurējais pārslēdzējs un savādāk arī netaisa.

A kāda starpība, esi kreilis vai nē? Pie visa taču pierod!

slēdži taču ir pie abām rokām, tapēc nav lielas nozīmes kuru uz kuru pusi maina. ir pierasts ka pie labās rokas ir aizmugures bremzes un aizmugures slēdzis, bet pie kreisās rokas ir priekšējās bremzes un priekšējais slēdzis.

No šāda viedokļa, kreilis var pierast maizi griest arī ar labo roku, un peli arī bīdīt ar labo roku…
Prieksējie un aizmugurējie šifteri atšķiras un ja tos maina pusēm, tad tiem ir jābūt spoguļattēlā… Vai firmas to piedāvā?

Nu tad es esmu viens no tiem, kurš ir pieradis.

Firmas to nepiedāvā!

No šāda viedokļa, kreilis var pierast maizi griest arī ar labo roku, un peli arī bīdīt ar labo roku…
Prieksējie un aizmugurējie šifteri atšķiras un ja tos maina pusēm, tad tiem ir jābūt spoguļattēlā… Vai firmas to piedāvā?[/quote]
preved medved! ar ko tad tie tavuprāt atšķiras?

ok, sorry, arī man, idiotam, pieleca.

atšķirtos ar to, ka ar kreisās rokas īkšķi spaidītu aizmugurējo slēdzi, kreilītim vieglāk, jo aizmugure tiek slēgalēta biežāk.

kā tad kreiļi brauc ar auto (ar ‘manuālo’ ātrumkārbu)?..

Nu es kā kreilis ne tikai esmu pieradis pie ātruma pārslēgšanas, bet arī šauju no labā pleca, un lielākus smagumus ceļu ar labo roku, tikai rakstīt noteikti ar labo roku nelieciet! :)