Aptauja (RD Satiksmes departaments)

Man diez ko nepatīk kritizēt, bet ko no šādas aptaujas var secināt? Pirmkārt, cilvēki mēdz izmantot visus četrus pārvietošanās veidus (sab.trans, kājas, velo, auto) atkarībā no laika apstākļiem vajadzībām utt., vismaz es tā daru, otrkārt, uzzinot, cik km es vienā virzienā nobraucu uz darbu nekādus secinājumus nevarēs izdarīt, jo ikdienā cilvēki nebrauc tikai uz darbu un atpakaļ, drīzāk būtu jāsavāc dati par to, cik es nobraucu mēnesī, vai es esmu gatavs braukt ar velo biežāk, vai Rīgā ir kur droši atstāt velo, cik piemērota ir esošā infrastruktūra, lai pa to pārvietotos ar velo…utt., labi ne man mācīt, bet aptauja nav pat augstskolas pirmā kursa līmenī sagatavota, nezinu, kas ir Komunikāciju aģentūra, bet skaidrs ir tas, ka tā ir nenopietna iestāde, un žēl, ka nauda tiek bezjēgā dalīta kaut kādiem amatieru kantoriem, kuri kaut ko sakļepina tikai ķeksīša pēc.

Šādu atbildi saņēmu pēc ieteikumu aizsūtīšanas.

"Paldies:)
Šī aptauja tiešām var izskatīties mazliet “šaura” un nesaprotama, taču šie jautājumi tā teikt izkristalizējās kā “aizmirstie” vai papildus nepieciešamie pēc iepriekšējās aptaujas. Bet tik un tā paldies par ieteikumiem. "

Piebildīšu, ka iepriekšējas aptaujas rezultāti bija ne labāki.
Jo kā pašas veidotājas teica atbildot uz jautājumu par aptaujas auditoriju - nu izsūtijām draugiem, paziņām, nu tādā veidā.

Es ar saķeksēju. Nevar gan saprast, kas tur tiks izpētīts - velobraukšanas popularizēšanas mērķauditorija pēc vecuma, dzimuma, nodarbošanās un ienākuma līmeņa vai? :) Vismaz kādai meitenei darbiņš. Ēst jau visiem gribās.

[quote=metalpower]es gan runāju no pieredzes viedokļa ne izglītības jautājuma, bet rakstu izlasīju, paldies, labs. patika. :)

varbūt varam meitenei palīdzēt - ja viņa uzrakstīs aptaujas mērķus, tad saliksim galvas kopā un uztaisīsim 10 normālus jautājumus ar rezultātiem, kurus vēlāk var normāli izanalizēt.[/quote]

Ja meitene apņemas vismaz pusi no par šo aptauju saņemtā honorāra nosūtīt Grey - xc.lv uzturēšanai un attīstībai, tad varam mēģināt. :)

Bet, ja nopietni, tiešām nezinu, kādā kaktu augstskolā viņa mācījusies. Ja man būtu ienācis prātā mēģināt savai pasniedzējai iesmērēt līdzīgu anketu, turklāt bez sīka un smalka pilotēšanas apraksta (kur, kad, kas kādos apstākļos anketu testējis un kādu kritiku izteicis), nudien uz sekmīgu atzīmi pētījumu metodēm veltītajā kursā cerēt nevarētu. Nemaz nerunājot par to, ka draugu un paziņu aptaujāšana nav pat puslīdz nopietns studenta līmeņa pētījums.

pareizi nopozicionējot pašu pētījumu (par kuru samaksāta nauda) un komunicējot ar tautu caur izplatīšanas kanāliem (velo biedrības, velo veikali, velo komandas, forumi, sacensību organizatori, utt) tam pasākumam būtu daaaaudz lielāks svars. galu galā ja pats Grey iepostotu šeit un palūgtu aizpildīt anketu - tas jau būtu kudiš nopietnāk (aģentūra būtu gājusi, runājusi ar konkrētās “komūnas” neformālajiem līderiem)… bet es saprotu - tas taču ir jādara, tas ir darbs un ir grūti un kas tad vispār ir tie tūkstoši latu…