Apsteigt Boltu

Lasot ziņās par Bolta fantastisko rekordu 100m distancē, sāku domāt, vai ar 26 collu mtb velosipēdu es varētu to pašu distanci nobraukt ātrāk. Viņa jaunais rekords ir 9.58s. Izrēķinot vidējo ātrumu, sanāk ~37.58 km/h. Tas nozīmē, maksimālais ātrums ir bijis vēl lielāks. 100m ir pagara distance, bet, ja jāsāk no līdzenas vietas, man kā amatierim varbūt tik viegli viņu noķert nebūtu. Varbūt kāds ir mēģinājis 100m nomīt uz laiku?

Neesmu uz papīra neko pagaidām licis, tāpēc jau iepriekš lūgšu fiziķus un matemātiķus būt iecietīgiem pret mani, taču manuprāt ar MTB tas būtu diezgan neiespējami, jo ar kājām uzrāviens no 0 ir krietni asāks, turklāt 100m ir visai maza distance.
Pieņemu ka trekisti varētu izkapāt Boltu… taču par to, lai izsakās VB :)

parastais mirstīgais nevar. trekisti tikai varētu Boltu salikt.
mēs vidusskolā šito mēģinājām… bija mums viens labākais sprinteris ap 11sek skrēja… ar velo nepanāca.

Varētu savākties stadionā un izmēģināt.
Nepieciešama tikai precīza roka (hronometram)

Ja uzticās velokompim, tad, lai pārspētu Boltu, 100m jāuzdzen lielāks vidējais ātrums kā viņam. Es arī sāku domāt, ka parastajam mirstīgajam tas ir bezcerīgi.

Ātrākie treka spirnteri pasaulē 200 metrus gaitā veic 10 sekundēs savukārt 250m no vietas 18 sekundēs. Varbut kāds matemātiķis var iskaitļot, cik ātri veiks 100m no vietas :)

Diezvai ka to var, jo ir vajadzīs viens mainīgais Y - akseleracija, un par cik tā katram ir individuala, tad tas ir diezgan gruts un aptuvens apreķins.

Man kautkā šķiet, ka ar šosejnieku varbūt varētu gan. Esmu pamanījis, ka jau iesilis braucot piem. no luksafora pa kādiem 20m var 30km/h sasniegt. Tad vēl jāuzmin līdz 50 beigās un varbūt būtu vid. kādi 37…

Diezvai ka to var, jo ir vajadzīs viens mainīgais Y - akseleracija, un par cik tā katram ir individuala, tad tas ir diezgan gruts un aptuvens apreķins.[/quote]

tieši šeit tas Y - akselerācija nebūs kontstanta, bet logaritmiska. 100m velo tiešām būtu kristiskākais punkts, kad var vēl paspēt apdzīt, jo lai dabūtu vidējo krietni jāpasvīst.

jāsameklē netā aptuvena līkne akselerācijai 400W-jaudīgam braucējam, tad varēs aptuveni izrēķināt

Es to varu izdarīt 9 sekundēs.
Dodiet iespēju - pierādīšu.

Jārīko dragreiss! Piedalās visi! ;)

Takā vakaros uz ielām jaunieši taisa dragerisu uz ielām - baiki vs mašīnas,tad riteņbraucēji to pašu var darīt legāli un stadionā - skrējēji vs riteņbraucēji. :D

vajag atrast labu stad. ar nrm segumu un naglenem, akurat 1…2sek nost vieglatletam

Kur lai dabuuju Kavendishu :) Varbuut Shtrombergu, bet pa garu man liekas.(100m ne Shtrombergs ;))

Maijā bija velodragreiss Andrejsalā. Piedalījos, un tas patiesībā ir tīri interesants pasākums, lai gan viegli nav. :)
(Skrējēju gan tur nebija, tikai velo pret velo.)
Organizatori solīja tādu rīkot katru mēnesi vasarā, bet nekā… :/

Tiem kas neredzeeja…9:58 …skaisti…

http://www.youtube.com/watch?v=mAKXNr8ibfg

Organizatori solīja tādu rīkot katru mēnesi vasarā, bet nekā… :/[/quote]

takš braucam uz Mežaparku… +/- brīva trase/vieta, labs asfalts, skatītāju netrūkst. :)

Tā kā uzstatījums bija apsteigt Boltu, tad velosipēdistam ir jāpāprspēj 9.58 vai nu pats Bolts (nevis vienkārši skrējēju ar naglenēm)

Zvans Boltam :) Vai kāds zina viņa telefonu?

[quote=Velomens]Es to varu izdarīt 9 sekundēs.
Dodiet iespēju - pierādīšu.[/quote]

Viens pārcilvēks atradies. Tad jau Bolts tik neaizsniedzams vēl nav.