Mani interese divas lietas un tas butu:
Apavi ritenbrauksanai ziemas apstaklos.
Vai ir iespeja brauciena laika ziemas apstaklos dzerienu saglabat siltu.
Vai sos apavus var iegadaties Latvijas veikalos,pagaidam visur kur esmu skatijies ir tikai siltam laikam.Par termosu visu saprotu,vedu lidzi soma,kad gribu dzert apstajos panemu termosu atskruveju vacinu un ieleju traucina,dzeru.Visu to var darit kad brauc trennina,bet vai ir kautkadi trauki,pudelites vai mugursominas kuras dzerins ir silts sacensibas laika.
[quote=NIKNIKS]Mani interese divas lietas un tas butu:
Apavi ritenbrauksanai ziemas apstaklos.
Vai ir iespeja brauciena laika ziemas apstaklos dzerienu saglabat siltu.[/quote]
Var pasūtīt ziemas Gaerne. tikai 100Ls.
ir tádas termo pudelítes, redzétas ebay.co.uk, siltumu tur kádas páris stundas
tiko iegadājos ZZK veikalā firmas Zefal termopudeli (7 Ls, ja pareizi atceros) - cietā iekšējā kolba (nevar saspiest un līdz ar to neertāk iedzert), siltumu tur Ļoooti bēdīgi , dzeramais gals ir neerts, smirdīgs un tek garām. Salidzinajumam vedot līdzi otru pudeli kabatā vai somā , ietītu avīzēs siltums saglabājas pat labāk. Vēl nedaudz savādaku un ar plastmasas iekšu (var saspiezot vieglak iedzert) redzeju Gandrā par apm. 3.5 Ls … Bet šobrīd secinu laikam jau vecais labais termoss ir vislietderīgākais, vai arī dzeršanas sistēma zem jakas…
Dzeršanas sistēma zem jakas ir vislabākais. Var nopirkt jebkur, kaut vai tepat forumā.
Kāda izskatās dzeršanas sistēma zem jakas? Kaut kas jākarina kaklā vai kā?
Tas, ka ūdens ziemā paliek ledaini auksts, mani tik daudz netraucē, jo var dzert pa mazam malciņam, bet vairāk gan kaitina, ka kādā brīdī pudeles dzeramcaurums izrādās pavisam aizsalis.
Tā ir pavisam neliela mugursoma, ar dzeršanas caurulīti, no kuras tu sūc dzeramo. Lai neaizsaltu, vēlams pēc padzeršanās caurulītē palikušo iepūst atpakaļ somā.
Par ziemas velo apaviem.
ZZK pirms kādām pāris nedēļām redzēju, cenu precīzi netceros, bet viennozīmīgi virs 100 Ls.
Izskatās labas:
bija tur arī NW zābaki pa 99,98, goretex virsū rakstīts…
Paldies par atsaucibu,par dzersanas sistemu sapratu ka ta ir tapati mugursomina ko lieto daudzi brauceji ar ieliekamu tadu ka maisu ar cauruliti dzersanai.Cik noprotu tad siltam dzerinam ir kautkads cita materiala maiss.Vai ari visa fica ir ta ka to mugursomu pavelk tikai zem drebem un tapes dzerins saglabajas silts.
Par apaviem saprotu ka piedavajums ir zzk veikala un redzeju veloprofa,jabrauc uz Rigu jaskatas,japiemera.
Goretex , principā, ir elpojoša plēve, aizsargā pret mitrumu, silda tikpat cik iepirkumu maisiņš.
Nu es pieļauju, ka tai zābāka ‘pīrāgā’ bez goretex membrānas vēl kautkādi citi materiāli ar siltumizolācijas funkciju arī ir :)
Bet kādēļ mugursomu zem drēbēm jāvelk, neērti taču
Ir arī ļoti plānas mugursomas, un tā pat ir ērtāk. Turklāt dzēriens saglabā siltumu.
Kā jau šeit raks’tits, tad gan velo veikalos gan arī pat parastos sporta veikalos var atrast termo budeli. Zinu točna ka DOMINĀ Prisma pārtikas veikalā pie sporta precēm ir tādas, škiet 4-5 LVL maksā.
Vakar braucu treniņā un tieši salēju iekšā siltu dziru - pēc pus otras stundas brauciena (kad otrā parastajā pudelī dzeramais bija ledusaukst un nebaudāms) ķēros pie termopudeles… un izbaudīju šī tehnoloģiskā brīnuma augļus. Dzermaias nebijas gluži karst, bet nu silts un patīkams…
Vasarā efekts ir pretējs. Kastā laika’var ieleit aukstu dzērienu un pāris stundas saulē braucot tas neuzvārīsies.
Iesaku.
Pēc manas pieredzes arī dzeramsoma pietiekami tura siltumu/aukstumu, jo ūdenspūslis iekšā daudz maz tiek izolēts no ārpuses. Neesmu mēģinājis ļoti ilgos braucienos, bet no aukstā krāna ieliets ūdens arī pēc 3h brauciena (svētdien vakarā) liekas patīkami remdens. Vasarā, savukārt, sametu pūslī ledu un arī - daudz maz aukstumu tura.
Pieļauju, ka ja ir vēlme vairāk saglabāt siltumu, tad ūdenspūsli var mēģināt ietīt siltumizolējošā materiālā - piemēram elektronika bieži nāk plānā, bet porainā plēvē - tā varētu noderēt.
Ir metāla termoss,kas pēc izskata un formas ļoti līdzinās velopudelei.Lietoju jau vairākus gadus gan sacensībās gan trenniņos.Tilpums 0,75l.Ja pudeļturētājs ir pastingrs,ļoti labi turās.
Par ziemas apaviem.Lietojiet mokasīnus…Lēti un efekts vēl labāks kā ar spec.zābakiem.Ir arī vindstoper zeķes…
nesanāk dikti sviedrīgi?
Ar mokasīniem vien vasaras velo kurpēs, kur visādi tīkliņi ventilācijai, un gandrīz vai var redzēt cauri zeķes, ziemā diez ko silti nebūs… Sākumā labi, bet pēc pāris stundām sāk salt. Tad kāpjam nost un paskrienam, paskrienam, līdz atkal silti.
es braucu ar vasaras kurpēm SIDI Eagle, x-socks CrossCountry zeķēm un Prorace siltajiem mokasīniem. kāja nesvīst un ir ļoti silti.